Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3.4.10

Πώς ένας Ρώσος περιηγητής έζησε το 1859 τη Μεγάλη Εβδομάδα στα Μετέωρα


"Το πρωί άκουσα τον ήχο του ωρολογίου. Η θέα από εδώ ήταν συγκλονιστική. Στο βάθος του ορίζοντα, προς τα νότια του βράχου, απλώνεται η θεσσαλική πεδιάδα και διακρίνεται το κάστρο της Τρίκκης στο λόφο. Αριστερά, περιχυμένο από τις ακτίνες του ήλιου, είναι το βλαχολιβαδικό ύψωμα. Στα δεξιά φαίνονται, σαν ζωγραφιά, τα βουνά των Αγράφων, οι κορυφογραμμές της Πίνδου, ο ελικοειδής Πηνειός και οι Σταγοί (Καλαμπάκα), με τις πολλές μουριές και πιο κοντά οι μαύρες πλαγιές των Μετεώρων". Έτσι περιγράφει ο Ρώσος περιηγητής Porf. Yspenskij (σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητρίου, που δημοσιεύεται στον τελευταίο, 57ο τόμο του "Θεσσαλικού Ημερολογίου") το πώς βίωσε ο ίδιος τη Μεγάλη Εβδομάδα σ' έναν τόπο με έντονο θρησκευτική "ταυτότητα".

Τα σκάνδαλα βλάπτουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της Καθολικής Εκκλησίας


Η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έχει χάσει τελείως την αξιοπιστία της, ύστερα από το κύμα σκανδάλων παιδεραστίας, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα «The Times».

Άρχισαν οι μεγάλες συγκρούσεις στο CERN


Θα μπορούσε, παλαιότερα, να θεωρηθεί ως ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας,όλα αυτά τα οποία γίνονται στο ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο CERN.



Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πείραμα της σύγχρονης φυσικής επιστήμης με τις ισχυρότερες συγκρούσεις σωματιδίων από τον επιταχυντή αδρονίων (LHC).

Το πείραμα θα επιτρέψει σους ερευνητές να εξετάσουν τη φύση της ύλης και την προέλευση των άστρων και των πλανητών.

Οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν για 18 έως 24 μήνες και μόλις ολοκληρωθεί η φάση των συγκρούσεων 7 Tev, το μεγαλύτερο επιστημονικό όργανο του κόσμου θα τεθεί ξανά εκτός λειτουργίας για περίπου έναν χρόνο προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες επισκευής στους ελαττωματικούς μαγνήτες που κατευθύνουν τις δέσμες. Όταν τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, θα επιχειρηθούν συγκρούσεις ενέργειας 14 Tev.

Στο μεταξύ, οι αισθητήρες του επιταχυντή αδρονίων αναλύουν τα δεδομένα, σε μία προσπάθεια εντοπισμού έως σήμερα «θεωρητικών» υποατομικών σωματιδίων, όπως το μποζόνιο του Χιγκς, το κομμάτι, δηλαδή, που λείπει από το παζλ της θεμελιώδους δομής της ύλης.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν πως το πείραμα θα επιτρέψει να μάθουν από τι αποτελείται η μαύρη ύλη, που αντιπροσωπεύει το 23% του σύμπαντος, έναντι μόνο 4% για την ορατή ύλη που αποτελεί τα άστρα και τους πλανήτες. Το υπόλοιπο 73% είναι η μαύρη ενέργεια ή η δύναμη με την οποία επεκτείνεται το σύμπαν.

Εκατοντάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν σε απευθείας σύνδεση το πείραμα μέσω του διαδικτύου. Η επιτυχία-ορόσημο έρχεται με καθυστέρηση περίπου ενάμιση χρόνου λόγω των αλλεπάλληλων τεχνικών προβλημάτων για τα οποία χρειάστηκαν πολύμηνες και δαπανηρές επισκευές. Σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν μίνι εκδοχές του Μπινγκ Μπανγκ, της μεγάλης έκρηξης που οδήγησε στη γέννηση του σύμπαντος πριν από 13,7 δισ. χρόνια, φυσικοί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας πέτυχαν συγκρούσεις υποατομικών σωματιδίων σε υψηλές ταχύτητες.

«Είναι μία μεγάλη επιτυχία. Πηγαίνουμε εκεί όπου δεν έχει πάει κανείς έως τώρα. Ανοίξαμε νέο έδαφος για τη Φυσική», δήλωσε ο Ολιβιέρ Μπουσμίλερ, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα αυτού του προγράμματος που έχει κοστίσει 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πείραμα

Μέσα στην κυκλική σήραγγα του επιταχυντή αδρονίων LHC, περίπου 100 μέτρα μέσα στο έδαφος κάτω από τα σύνορα Γαλλίας - Ελβετίας, δύο δέσμες με συνδυασμένη ισχύ 7 Tev ή 7,5 τρισεκατομμύρια ηλεκτροβόλτ διασταυρώθηκαν. Οι δέσμες αυτές είναι τρεισήμισι φορές ισχυρότερες από εκείνες που είχαν επιτευχθεί έως τώρα σε εργαστηριακές συνθήκες.

Η ενέργεια που εκλύθηκε κατά τη σύγκρουση αντιστοιχεί χονδρικά στην ενέργεια που θα απελευθέρωνε ένα μικρό αυτοκίνητο αν προσέκρουσε σ’ έναν τοίχο με την ταχύτητα του ήχου. Η σύγκρουση έγινε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, με ταχύτητα ένα νανο-κλάσμα του δευτερολέπτου, μικρότερη από εκείνη του φωτός.


2.4.10

Βλάση Αγτζίδη: Ο Ελληνισμός του Καυκάσου



Άγνωστες πτυχές του Ελληνισμού του Καυκάσου διαφωτίζει το βιβλίο "Η εφημερίδα Κόκινος Καπνας", του ιστορικού-ερευνητή Βλάση Αγτζίδη


Υπήρξαν μπολσεβίκοι, φανατικοί υποστηρικτές του Λένιν και στη συνέχεια του Στάλιν. Πιστοί στις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού, πειθάρχησαν τυφλά στις νέες απόψεις, που εκφράστηκαν από τη σοβιετική εξουσία. Η ιστορική πατρίδα έμπαινε, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα, αφού ήταν στην αντίπερα όχθη.

Oταν τα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας... δακρύζουν

Oταν τα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας... δακρύζουν

O αριθμός των ελαφιών της Πάρνηθας δεν ξεπερνά τα 600. Aυτά διασπείρονται αδρά από τη λίμνη του Mαραθώνα στα ανατολικά έως το όρος Πάστρα στα δυτικά. H χειμερινή περιοχή εξάπλωσής τους υπολογίζεται σε 360.000 στρεμματα

TOY TAΣOY ΣAPANTH
Aν και κάποτε ζούσε σε ολόκληρη την Eλλάδα, σήμερα εντοπίζεται μόνο στην Πάρνηθα και περιορισμένα στην Pοδόπη. Oι πληθυσμοί του Kόκκινου Eλαφιού, του μεγαλύτερου φυτοφάγου ζώου της χώρας μας, έχουν συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε το είδος χαρακτηρίζεται πλέον ως κρισίμως κινδυνεύον σύμφωνα με το Kόκκινο Bιβλίο των Aπειλούμενων Zώων της Eλλάδας.

Σε ειδική μελέτη με τίτλο «Έρευνα Oικολογίας του Kόκκινου Eλαφιού στο Oρος Πάρνης» η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Eλλάς κατέγραψε τα σημαντικότερα στοιχεία που αφορούν τον πληθυσμό της Πάρνηθας, τον ακμαιότερο πληθυσμό Kόκκινου Eλαφιού της χώρας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της έρευνας ο αριθμός των ελαφιών της Πάρνηθας δεν ξεπερνά τα 600. Aυτά διασπείρονται αδρά από τη λίμνη του Mαραθώνα στα ανατολικά έως το όρος Πάστρα στα δυτικά.
H χειμερινή περιοχή εξάπλωσής τους υπολογίζεται σε 360.000 στρεμματα, ενώ η πλειοψηφία των ζώων περιορίζεται το καλοκαίρι στα υψηλότερα σημεία του βουνού (700-1.400 μ.) σε μια έκταση περίπου 44.500 στρ. Oι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των ελαφιών παρατηρούνται σε λίγες μόλις απομονωμένες θέσεις του ορεινού όγκου της Πάρνηθας μακριά από κάθε ανθρώπινη όχληση. H αναλογία των αρσενικών - θηλυκών ελαφιών είναι σχεδόν ένα προς ένα. Ωστόσο, τα μισά περίπου ενήλικα θηλυκά ελάφια βρέθηκαν χωρίς νεογνά το καλοκαίρι του 2009.
Oταν τα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας... δακρύζουν
ΣταθερόςEίναι χαρακτηριστικό ότι ο πληθυσμός αυτός δεν παρουσιάζει γεωμετρική αύξηση, συγκριτικά με την απογραφή του 1994, όπως θα αναμενόταν για έναν πληθυσμό που δεν πιέζεται από φυσικούς θηρευτές (π.χ. λύκος, αρκούδα).
Ωστόσο, μια σειρά άλλων παραγόντων επιδρούν ανασταλτικά τόσο για την αύξηση όσο και τη διατήρηση του υπάρχοντος πληθυσμού: Οι πυρκαγιές, το λαθραίο κυνήγι, τα τροχαία ατυχήματα, η απελπισμένη επιλογή θήρευσης των ελαφιών από εγκαταλελειμμένα σκυλιά, αλλά και η επέκταση των οικιστικών εκτάσεων στη γύρω περιοχή είναι οι κυριότεροι από αυτούς. H απώλεια βιοτόπων εξαιτίας της εντατικοποίησης της γεωργίας και της επέκτασης των οικιστικών εκτάσεων μαζί με τη λαθροθηρία αποτελούν άλλωστε τους κύριους λόγους που εμποδίζουν τη φυσική του διασπορά σε νέους βιότοπους.
Για τη διατήρηση του υπάρχοντος πληθυσμού, αλλά και την εξάπλωσή του είδους σε νέους βιότοπους πέρα από την Πάρνηθα είναι απαραίτητη, μεταξύ άλλων, η βελτίωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που αφορά στην εμπορία, τη θήρευση, τη διακίνηση, διατήρηση σε αιχμαλωσία και την απελευθέρωση των ζώων. Eξαιρετικά σημαντική κρίνεται και η δημιουργία ενός κέντρου περίθαλψης, χειρισμού και γενετικού ελέγχου των ζώων. Tέλος, απαιτείται η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των κατοίκων και επισκεπτών περιοχών όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέοι υποπληθυσμοί.
«Tο Kόκκινο Eλάφι είναι το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο της Eλλάδας. Ως αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής φύσης μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση και την εξέλιξη των οικοσυστημάτων, ειδικά στις μέρες μας όπου η ελεύθερη κτηνοτροφία σταδιακά εγκαταλείπεται», σημειώνει ο Παναγιώτης Λατσούδης, Δασολόγος/Yπεύθυνος του προγράμματος για το ελάφι. «Γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να διατηρηθούν οι υπάρχοντες πληθυσμοί, αλλά και να γίνουν συστηματικές προσπάθειες για την εξάπλωση του είδους σε νέους βιότοπους», επισημαίνει.
H μελέτη με τίτλο «Έρευνα Oικολογίας του Kόκκινου Eλαφιού στο Όρος Πάρνης» ξεκίνησε το 2007, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω - Συμμετέχω - Προστατεύω: Eθνικός Δρυμός Πάρνηθας». Για την εκπόνησή της, η οργάνωση συνεργάστηκε με το τμήμα βιολογίας του Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών, τον Φορέα Διαχείρισης Eθνικού Πάρκου Πάρνηθας και το Δασαρχείο Πάρνηθας. Στην εκπόνηση της μελέτης συνεργάστηκαν και πολλοί άλλοι ειδικοί επιστήμονες, καθώς και αριθμός εθελοντών της οργάνωσης.
TAYTOTHTA Eπιστημονικό όνομα: Cervus elaphus
Kοινό όνομα: Kόκκινο Eλάφι ή Eλάφι
Περιγραφή: Aρσενικό με κέρατα που απορρίπτονται κάθε χρόνο («κλαδοκέρατα»). Kαι τα δύο φύλα με φαιοκίτρινη κηλίδα γύρω από την ουρά («κάτοπτρο»).
Bάρος: Aρσενικό 75-340 κιλά, θηλυκά 56-254 κιλά (ανάλογα με το υποείδος).
Tροφή: Θεωρείται «μεικτός βοσκητής», τρέφεται δηλαδή τόσο με κλαδιά και φύλλα δέντρων όσο και με διάφορες πόες.
Bιότοπος: Tα διάφορα υποείδη εμφανίζονται σε μια μεγάλη ποικιλία βιοτόπων. Tα ελάφια στην Eλλάδα είναι κατά κύριο λόγο δασόβια.
Προσδόκιμο ζωής: Έως 27 χρόνια αν και τα περισσότερα ζώα ζουν λιγότερο από 15 χρόνια.
Kύριες απειλές: Λαθραίο κυνήγι είναι η κύρια αιτία που περιορίζει την εξάπλωση του είδους στη χώρα. H απώλεια βιοτόπων επίσης εξαιτίας της εντατικοποίησης της γεωργίας και της επέκτασης των οικιστικών εκτάσεων περιορίζει τα διαθέσιμα ενδιαιτήματα για το είδος, ενώ εμποδίζει κυρίως τη φυσική διασπορά του σε νέους βιότοπους.
Πληθυσμοί στην Eλλάδα: O πιο ακμαίος πληθυσμός βρίσκεται στον Eθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Mικρός πληθυσμός βρίσκεται στη Pοδόπη, κοντά στα σύνορα με τη Bουλγαρία. Zώα που έχουν προέλθει από τον πληθυσμό της Πάρνηθας έχουν μεταφερθεί στα Kρατικά Eκτροφεία: Kοζάνης, Xρυσοπηγής Σερρών, Mονής Aγάθωνος Φθιώτιδας, Kαλουσίου Πατρών.

Αιγές: Ανοιχτός περίπατος στα ίχνη του Αλέξανδρου






 Καιρός να ξεφύγουμε από έννοιες ξεπερασμένες που θέλουν το μουσείο ένα κτίριο με δεκάδες προθήκες και χιλιάδες αντικείμενα, τα οποία παρουσιάζονται στον επισκέπτη προσφέροντάς του την ευκαιρία μόνο μιας παθητικής περιήγησης.

Εκτοξεύθηκε το Σογιούζ σήμερα το πρωί



Το διαστημικό όχημα εκτοξεύθηκε από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν σήμερα το πρωί στις 8:04 τοπική ώρα όπως είχε προγραμματιστεί. Προορισμός του είναι ο Διεθνής Διαστημικό Σταθμός στο οποίο προ ολίγων ημερών έγιναν οι τελευταίες εργασίες του.

Το τριμελές πλήρωμά του αποτελούν δύο Ρώσοι, ο Αλεξάντερ Σκβορτσόφ 48 ετών και Μιχαήλ Κορνιγιένκο 49 ετών και ένας Αμερικανός, ο Τρέισι Κάλντγουελ Ντάισον, οι οποίοι προβλέπεται να παραμείνουν στο διάστημα έξι μήνες.

Όπως σημειώνει η ρωσική εφημερίδα «Ρουσίσκαγια Γκαζέτα» οι δύο ρώσοι αστροναύτες περίμεναν την αποστολή αυτή πέραν της δεκαετίας.


1.4.10

Κώστας Καρυωτάκης

1896 – 1928








Ποιητής και πεζογράφος, ίσως η σημαντικότερη λογοτεχνική φωνή, που ανέδειξε η γενιά του '20 και από τους πρώτους, που εισήγαγαν στοιχεία του μοντερνισμού στην ελληνική ποίηση.

Αποκάλυψη αρχαίας στοάς στην Τερπνή Σερρών!



Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ "ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ" ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ! 

Οι μεγαλύτεροι εργοδότες της Κύπρου

31/03/2010 | Της Στέλλας Μούρεττου

Μπορεί να διανύουμε χαλεπούς καιρούς, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, όμως οι εταιρείες και οι εργοδότες δεν σταματούν να παλεύουν για την ανάπτυξή τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή τους στην οικονομία του τόπου μας. Εξάλλου, για να συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους εργοδότες της Κύπρου, σημαίνει ότι το έργο που επιτελούν αποδίδει καρπούς και ότι μπορούν να παρέχουν θέσεις εργασίας.
Ρίχνοντας μια ματιά στις έρευνες της Στατιστκής Υπηρεσίας Κύπρου, βλέπουμε ότι 378.100 άτομα αποτελούν το εργατικό δυναμικό της Κύπρου, με τους μεγαλύτερους εργοδότες να είναι το δημόσιο, οι ημικρατικοί οργανισμοί και κάποιες τράπεζες.
Υπάρχει, όμως, μια πλειάδα ιδιωτικών οργανισμών - ομίλων, που συμπληρώνουν το παζλ των μεγαλύτερων εργοδοτών της Κύπρου, εργοδοτώντας πάνω από 250 άτομα.
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008, όταν πραγματοποιήθηκε η τελευταία έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, το σύνολο του επικερδώς απασχολούμενου πληθυσμού για την παραγωγή του ΑΕΠ ανερχόταν στις 378.100. Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός, συμπεριλαμβανομένων των άνεργων που ήταν διατεθειμένοι να εργαστούν, των ατόμων που εργάζονται στις Βάσεις και των στρατιωτών, ανερχόταν στις 403.800. Ο γενικός δημόσιος τομέας, συμπεριλαμβανομένων και των ημικρατικών οργανισμών, απασχολούσε 67.065.

Οι τοιχογραφίες του Μεγάρου της Βουλής


Το 1836 ανατέθηκε στον Λούντβιχ Σβαντχάλερ, γνωστό γλύπτη της περιόδου, η εικονογράφηση των αιθουσών του Ανακτόρου του Όθωνα στην Αθήνα με θέματα από την πρόσφατη τότε ελληνική ιστορία. Τα θέματα του Σβαντχάλερ σχεδιάστηκαν για την μεγάλη τοιχογραφία-ζωφόρο στην Αίθουσα των Τροπαίων του Ανακτόρου, σημερινή Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μέγαρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα σχέδια του Βαντχάλερ ο οποίος δεν ταξίδεψε ποτέ στην Ελλάδα υλοποιήθηκαν απο ομάδα Γερμανών ζωγράφων που έφτασαν από το Μόναχο στην Αθήνα γι' αυτό το σκοπό.

Η οργάνωση και η δομή της Ε. Ο. Κ. Α. και ο Γεώργιος Γρίβας

Η Βρετανική πολιτική σχετικά με την αυτοδιάθεση της Κύπρου, υπήρξε ξεκάθαρα αρνητική μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, παρά τις υποσχέσεις που είχαν παρασχεθεί στο παρελθόν αφειδώς. Συγκεκριμένα ο Βρετανός υφυπουργός σε θέματα αποικιών Χένρυ Χόπκινσον δήλωσε τον Σεπτέμβριο 1954 ότι "ουδέποτε" η Κύπρος θα αποκτούσε την ανεξαρτησία της.

Από το Blog: Ιστορικά Θέματα

Η ανοιχτή Αγγλική περιφρόνηση της Κυπριακής ανεξαρτησίας σε εποχή που η διεκδίκηση της εθνικής ανεξαρτησίας βρισκόταν σε επικαιρότητα παγκοσμίως (Ινδία, Κογκό, Αλγερία, Μαρόκο κτλ), ενεργοποίησε μια σειρά από διπλωματικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην Μεγαλόνησο, όπως η (αποτυχημένη) ανακίνηση του θέματος την Κυπριακής ανεξαρτησίας στον ΟΗΕ από την κυβέρνηση Παπάγου. Αλλά μια ακόμη σημαντικότερη εξέλιξη αποτέλεσε η απόφαση του απόστρατου συνταγματάρχη Γεωργίου Γρίβα, να ξεκινήσει ένοπλη αντίσταση στην Κύπρο κατά της Βρετανικής εξουσίας. Εκ πρώτης όψεως ο Αγώνας αυτός φαινόταν καταδικασμένος, καθώς τα γεωγραφικά δεδομένα του νησιού, οι συντριπτικές δυνατότητες της πανίσχυρης Βρετανίας, αλλά και η ανοιχτή αντίθεση των τουρκοκυπρίων και του ΑΚΕΛ, φαίνονταν ανυπέρβλητα εμπόδια. Ο οπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στον Αγώνα προερχόταν από την αντιστασιακή οργάνωση "Χ" και μεταφέρθηκε με άκρα μυστικότητα στην Κύπρο μέσα στο 1954.

Ο στρατιωτικός ηγέτης του αγώνα Γεώργιος Γρίβας αποτέλεσε την ψυχή του αντιαποικιακού αυτού αγώνα. Πολιτικός ηγέτης του Αγώνα αναδείχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο για περισσότερο από 20 χρόνια. Ο Γρίβας με στοχευμένα πατριωτικά μηνύματα κατάφερε να κινητοποιήσει την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού λαού ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης και πολιτικής τοποθέτησης δημιουργώντας την μυστική επαναστατική οργάνωση Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών). Σε τόσο κρίσιμες και οριακές αναμετρήσεις όμως, δεν αρκούν μόνο η θέληση η πίστη, τα ωραία λόγια και οι καλές προθέσεις. Η επιτυχία σε έναν αγώνα εναντίον ενός συντριπτικά ισχυρότερου αντιπάλου, χρειάζεται μέθοδο και σχέδιο και ο Γρίβας απέδειξε ότι διέθετε και τα δύο. Ο τύπος της οργάνωσης που επέλεξε ο Γρίβας, ουσιαστικά του επιβλήθηκε από τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος.

Ουσιαστικά σχεδίασε ένα συγκεντρωτικό προσωποπαγές πυραμιδοειδές σχήμα διοίκησης στο οποίο ο ίδιος ερχόταν σε επαφή με λίγους τομεάρχες οι οποίοι με την σειρά τους ήλεγχαν και στελέχωναν στην περιοχή τους την τοπική νεολαία (Α.Ν.Ε.), το πολιτικό σκέλος της οργάνωσης (Π.Ε.Κ.Α.) και τις τοπικές ομάδες δολιοφθορέων, των εκτελεστών και όσων είχαν αναλάβει την εξουδετέρωση Τουρκικών ομάδων. Κάθε τομεάρχης όφειλε να τηρεί ενήμερο τον αντικαταστάτη του, ο οποίος παρέμενε αδρανής όπως και οι εφεδρείες όλων των σχηματισμών, για να μην επισημανθούν από τους Άγγλους. Κατά κανόνα οι ενεργοί δεν γνώριζαν τους εφέδρους για λόγους εχεμύθειας και μυστικότητας. Σχεδόν όλα τα κατώτερα μέλη της ΕΟΚΑ γνώριζαν μόνο λίγα μέλη της οργάνωσης που συνεργάζονταν άμεσα, ενώ αγνοούσαν κρίσιμες πληροφορίες για την οργάνωση τα μέλη της και την δομή της για λόγους ασφαλείας καθώς σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν, υποβάλλονταν σε φρικτά βασανιστήρια από τους Άγγλους.

Ανάμεσα στους τομεάρχες και τον Αρχηγό είχε αναπτυχθεί ένα δαιδαλώδες σύστημα από συνδέσμους (κυρίως ήταν ηλικιωμένοι και ανήλικα παιδιά) που κατάφερναν να διακινούν μεγάλο όγκο πληροφοριών και διαταγών με σχετική επιτυχία. Η επικοινωνία καθώς και η αλληλογραφία του Γρίβα δεν συγκεντρωνόταν σε ένα σημείο αλλά κυκλοφορούσε τμηματικά από πολλά πρόσωπα, ώστε να ελαχιστοποιείται ο άμεσος κίνδυνος από τυχόν σύλληψη ενδιάμεσου συνδέσμου. Παράλληλα υπήρχαν και εφεδρικοί σύνδεσμοι αν αχρηστεύονταν οι ενεργοί, ενώ ο Γρίβας χρησιμοποιούσε διαφορετική γραφή και όνομα για κάθε τομέα για λόγους ασφαλείας. Ο ίδιος ο Γρίβας εκτός από τους τομεάρχες, είχε υπό την άμεση διοίκηση του τις αντάρτικες ομάδες τις οποίες συντόνιζε και συχνά συμμετείχε στις πολύ περιορισμένες επιχειρήσεις τους, καθώς και τους μηχανισμούς της προπαγάνδας (φυλλάδια, ανακοινώσεις της οργάνωσης), των πληροφοριών (πράκτορες στην αστυνομία, νεολαία, πληροφορίες από φλυαρίες και συζητήσεις Βρετανών αξιωματικών κτλ), των εφοδιασμών και όλων των συνδέσμων.

Γίνεται φανερό από όσα αναφέραμε, πως αν ο Γρίβας έπεφτε στα χέρια των Άγγλων η έχανε την ζωή του, το παν θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος σε λίγες στιγμές. Ουσιαστικά ένα πρόσωπο (Γρίβας - "Διγενής") ασκούσε την διοίκηση και λάμβανε τις στρατιωτικές αποφάσεις, έχοντας μόνο έναν βοηθό, με τον "σταθμό διοίκησης" της οργάνωσης να μεταφέρεται συνεχώς για ασφάλεια. Βασικός αποφασιστικός παράγοντας επιτυχίας ενός τόσο αντίξοου αγώνα ήταν η ομόθυμος συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού της Κύπρου, που ακόμη και όταν οι Βρετανοί στρατιώτες αυξήθηκαν σε 70.000 (ένας για κάθε δέκα κατοίκους), επέτρεπε στο ανορθόδοξο σύστημα της ΕΟΚΑ που περιγράψαμε να λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι σκληρές βρετανικές μέθοδοι καταστολής, όπως το περίφημο "κερφιου", τα βασανιστήρια των αιχμαλώτων, οι απαγχονισμοί των αγωνιστών που συνελήφθησαν, δεν έκαμψαν το φρόνημα των Κυπρίων που ενίσχυαν και στελέχωναν μαζικά κάθε τομέα της οργάνωσης.

Έτσι, χάρις την μαζική λαϊκή συμμετοχή, ο αγώνας της ΕΟΚΑ δεν χαλάρωσε σε κανένα σημείο της τετραετίας 1955-1959, με συνεχείς εκτελέσεις Άγγλων, ανατινάξεις, εκρήξεις, σαμποτάζ, ανταρτοπόλεμο, οικονομικό εμπάργκο και παθητική αντίσταση, σκληρές επιθέσεις κατά των Τουρκοκυπρίων και εκτελέσεις στελεχών του ΑΚΕΛ για συνεργασία με τους Άγγλους. Τα πιο εντυπωσιακά "χτυπήματα" της οργάνωσης, ήταν οι πολλές εκτελέσεις Βρετανών αξιωματικών μέρα - μεσημέρι σε κεντρικά σημεία των πόλεων, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Παρά τις εξαντλητικές ανακρίσεις, οι Βρετανοί τις περισσότερες φορές δεν κατάφεραν να βρουν είτε τον δολοφόνο είτε το όπλο της δολοφονίας.

Η βίαιη δράση της ΕΟΚΑ είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 500 νεκρούς (περισσότεροι από τους μισούς ήταν Άγγλοι στρατιώτες, ενώ περίπου 150 ήταν ελληνοκύπριοι) και 1200 τραυματίες. Η οικονομία της Κύπρου γονάτισε από τις δολιοφθορές και τον οικονομικό πόλεμο, αποτελώντας μια σοβαρή οικονομική αιμορραγία για τους Βρετανούς. Ο Κυπριακός λαός έφτασε πολύ κοντά στην αυτοδιάθεση, η οποία προσφέρθηκε εμμέσως από τον Χάρντινγκ στις περίφημες διαπραγματεύσεις του με τον Μακάριο το 1956. Το πιο αστείο από όλα είναι ότι "ερευνητές" - υβριστές του Γρίβα, όπως ο κ. Ηρακλείδης, υποστηρίζουν ότι στις διαπραγματεύσεις αυτές χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Δεν αναφέρουν πουθενά όμως ποιος (Γρίβας - ΕΟΚΑ) και τι (βίαιη εξέγερση) ανάγκασε τον Βρετανό αποικιοκράτη να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Αναμφίβολα η δράση της ΕΟΚΑ ήταν σκληρή και είχε και αθώα θύματα, μέλη του ΑΚΕΛ και τουρκοκύπριους. Πάντως σε όλα τα αντίστοιχα αντιαποικιακά κινήματα της εποχής (Αλγερία, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Κογκό) οι απώλειες αμάχων ήταν πολύ μεγαλύτερες ενώ οι μάχες εκεί ήταν κυριολεκτικά χωρίς έλεος, με χιλιάδες νεκρούς. Η κριτική που ασκείται από αριστερές γραφίδες για την βία της ΕΟΚΑ είναι άκρως υποκριτική, εκτός αν κάποιος από την Αριστερά υποστηρίξει σοβαρά ότι οι αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο και του "Τσε", οι αγρότες του Μάο Τσε Τουνγκ και οι Βιετκόγκ του Γκιάπ κρατούσαν τουλίπες στα χέρι και δεν σφαγίασαν χωρίς έλεος όχι τον αποικιοκράτη ξένο κατακτητή, αλλά τους συμπατριώτες τους "αστούς" τους "κεφαλαιοκράτες" και τους "εκμεταλλευτές", κοινωνικές κατηγορίες που πάντοτε καθορίζονταν πολύ αυθαίρετα από την Άκρα αριστερά.

Ι. Β. Δ.

Πηγές

-Γεώργιος Γρίβας, Αγών ΕΟΚΑ και ανταρτοπόλεμος, έκδοση 1962

-Μαρία Σαμπατακάκη, Το κυπριακό Ζήτημα, από την Αγγλοκρατία στην διχοτόμηση, εκδόσεις Περισκόπιο

Αλέξης Ηρακλείδης, Κυπριακό - σύγκρουση και επίλυση, εκδόσεις Ι. Σιδέρης

-η πρώτη επαναστατική προκήρυξη της ΕΟΚΑ

-Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ (1955-1959) (πολύτιμο υλικό με πρωτογενείς πηγές που αξίζει να επισκεφθείτε)

-διδακτορική διατριβή της Ιωάννας Καλογεροπούλου με θέμα την ΕΟΚΑ

-ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για την ΕΟΚΑ με πρωτότυπο υλικό

www.istorikathemata.blogspot.com

Πρωταπριλιά

Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Πρόκειται για μία παιγνιώδη συνήθεια των ανθρώπων, με παγκόσμια διάσταση.
Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και ρίζες του ανιχνεύονται στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθισαν την Πρωταπριλιά που καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια, αλλά οι ψεύτικες ιστορίες τους για μεγάλα ψάρια έδιναν κι έπαιρναν.
Τον Μεσαίωνα, οι Γάλλοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου, λόγω του Πάσχα. Το 1560 ή 1564 ο βασιλιάς Κάρολος Θ' μετέθεσε την αρχή του έτους από την 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου για να συμβαδίζει η χώρα του ημερολογιακά με τις άλλες χώρες. Η αλλαγή αυτή δημιούργησε προβλήματα στον λαό, καθώς ό,τι έχει σχέση με την οργάνωση του χρόνου δημιουργεί συναισθηματικές φορτίσεις και αντιδράσεις. Όσοι, λοιπόν, από τους υπηκόους του βασιλιά αποδέχτηκαν την ημερολογιακή αλλαγή πείραζαν εκείνους που συνέχιζαν να τηρούν την παλιά πρωτοχρονιά (1η Απριλίου), λέγοντάς τους περιπαικτικά ψέματα ή κάνοντάς τους ψεύτικα πρωτοχρονιάτικα δώρα.
Από τους Κέλτες και τους Γάλλους το έθιμο μεταλαμπαδεύτηκε σε όλο τον κόσμο, με προεξάρχουσες τις εφημερίδες στις αρχές του 20ου αιώνα και στη συνέχεια τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που συχνά μεταδίδουν πολύ επιτυχημένες ειδήσεις - φάρσες.
Στον ελληνικό χώρο το έθιμο πρέπει να ήταν γνωστό από την εποχή των Σταυροφοριών. Η συνήθεια να λένε ψέματα δεν είναι άγνωστη στην Ελλάδα. Μάλιστα, αποτελεί, όπως υποστηρίζει ο λαογράφος Γεώργιος Μέγας, συνήθη μηχανισμό στην προσπάθεια εξασφάλισης της επιτυχίας μιας μαγικής ενέργειας ή ενός δύσκολου έργου, βάσει της αντίληψης ότι η ψευδολογία ξεγελά και εμποδίζει τις βλαπτικές δυνάμεις. Και το ψέμα της Πρωταπριλιάς είναι «ένα σκόπιμο ξεγέλασμα των βλαπτικών δυνάμεων που θα εμπόδιζαν την αγροτική παραγωγή», σύμφωνα με το λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο.


http://www.sansimera.gr/articles/431

31.3.10

Ευρωπαϊκή στρατιωτική αποστολή στη Σομαλία

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη συγκρότηση στρατιωτικής αποστολής, που θα αρχίσει στις 7 Απριλίου, για την εκπαίδευση των σομαλικών δυνάμεων που μάχονται κατά των ισλαμιστών ανταρτών. Επικεφαλής της αποστολής θα τεθεί η Ισπανία και θα περιλαμβάνει περίπου 100 στρατιώτες και αρκετές δεκάδες άτομα ως βοηθητικό προσωπικό.


Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα συνεισφέρει στη δύναμη αυτή 20 στρατιώτες. Η εκπαίδευση των Σομαλών θα γίνεται κυρίως στην Ουγκάντα, όπου ήδη υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης. Στην αποστολή έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει μέρος η Γαλλία και αναμένεται ότι θα στείλει στρατιώτες και η Βρετανία.


Στόχος της αποστολής είναι η ενίσχυση της υποστηριζόμενης από τη Δύση μεταβατικής κυβέρνησης στη Σομαλία.


Ωστόσο ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ εξέφρασαν ανησυχίες ότι η εκπαίδευση στρατιωτών και ο εξοπλισμός τους θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσει, εάν δεν εξασφαλισθεί η θεσμική υποστήριξη των στρατιωτών αυτών.


Η αποστολή της ΕΕ αναμένεται ότι θα εκπαιδεύσει περίπου 2.000 Σομαλούς στρατιώτες. Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι η εκπαίδευση θα γίνει σε συνεργασία με τη μεταβατική κυβέρνηση της Σομαλίας, την Αφρακινή Ενότητα, τα Ηνωμένα Εθνη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τούβλα και κονίαμα σώζουν την Αγία Σοφία από σεισμό

ΕΠΙΣΤΗΝΟΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Της Μαίρης Αδαμοπούλου

 

Ακόμη κρατά πολλά  κρυμμένα μυστικά ο  «ναός των ναών»,  καθώς έχουν  διερευνηθεί μόλις  238 μ. των  υπόγειων στοών  του, αλλά όχι και οι  δεκάδες  διακλαδώσεις τους,  ώστε να αποδειχθεί  αν ισχύει ο θρύλος  που θέλει την Αγία  Σοφία να συνδέεται  με τα  Πριγκιποννήσια, τη  Βασιλική Στέρνα,  τον Ιππόδρομο και  το Μεγάλο Παλάτι
Δύο αντισεισμικά μυστικά του ναού - συμβόλου της Κωνσταντινούπολης αποκαλύπτει νέα έρευνα που υλοποιήθηκε με ελληνική συμμετοχή
Τούβλα δώδεκα φορές πιο ελαφρά από τα συνηθισμένα και ειδικά κονιάματα είναι τα δύο μυστικά που προσέφεραν αντισεισμική προστασία στην κορυφαία δημιουργία της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, την Αγία Σοφία, και της επιτρέπουν να αντέχει σεισμό τουλάχιστον 7 ρίχτερ.

«Καταφέραμε μέσα από τα υλικά να διαβάσουμε τα μυστικά των βυζαντινών μαστόρων», λέει στα «ΝΕΑ» η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αντωνία Μοροπούλου, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα μακρόχρονης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια του Πρίνστον των ΗΠΑ, του Μπογάζιτζι της Τουρκίας και από το ΕΜΠ στην έκδοση που υπογράφει υπό τον τίτλο «Η ελληνική συμβολή στη συντήρηση της Αγίας Σοφίας», την οποία εξέδωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Πρώτες ύλες από τη Ρόδο και ειδική τεχνική από την Ανατολή συνδυάστηκαν για να δημιουργηθούν οι οπτόπλινθοι στον σημερινό, δεύτερο, τρούλο της Αγίας Σοφίας, καθώς ο πρώτος κατέρρευσε από σεισμό. Για να αποδειχθεί ο θρύλος που ήθελε τα τούβλα του τρούλου να κατασκευάζονται με ειδική παραγγελία, οι ερευνητές συνέκριναν τα δομικά υλικά της Αγίας Σοφίας με σύγχρονα κτίσματα από την Πόλη και τη Ρόδο. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως κατά 95% οι πρώτες ύλες προέρχονται από τη Ρόδο, είναι εμπλουτισμένες σε άργιλο και μπορούν να δώσουν οπτόπλινθους συμπαγείς και με υψηλή αντοχή. Όσο για την τεχνική όπτησης (ψησίματος των τούβλων) έχει τις ρίζες της στην Ανατολή όπου η συγκεκριμένη τεχνογνωσία ήταν ιδιαιτέρως αναπτυγμένη.

Δεύτερο αντισεισμικό μυστικό της Αγίας Σοφίας ήταν τα κονιάματα από ημι-αποκρυσταλλοποιημένο υλικό που έχει την ιδιότητα να απορροφά την ενέργεια του σεισμού, εξηγεί η κ. Μοροπούλου. Τα κονιάματα αυτά μάλιστα, αφού αναλύθηκαν, ξαναγεννήθηκαν βελτιωμένα στα εργαστήρια. Το αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσουν πολύ ικανοποιητικά στον σεισμό του 1999 (είχαν τοποθετηθεί στο μνημείο λίγους μόλις μήνες προ του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία) ενώ εκτιμάται πως η σύνθεση και η ιδιοσυστασία του υλικού μπορούσε να αντέξει 7 ρίχτερ.

Εκτός από τα αντισεισμικά μυστικά, η έρευνα έχει εντοπίσει χαμένα ψηφιδωτά στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας. Ήδη μέσω διασκόπησης εντοπίστηκε και αποκαλύφθηκε το πρόσωπο ενός χερουβείμ στην αριστερή πλευρά του Ιερού, ενώ αναζητάται ακόμη ένα πρόσωπο χερουβείμ στην απέναντι πλευρά, νοτιοανατολικά του Ιερού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υποκίτρινη και όχι κοκκινωπή
Λανθασμένη είναι η εικόνα που έχουμε σήμερα για την Αγία Σοφία. Το κόκκινο επίχρισμα στην εξωτερική της επιφάνεια απέχει κατά πολύ από το χρώμα των Βυζαντινών και κάλυψε τον ναό μετά την Άλωση, αναφέρει η καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου. Το αυθεντικό χρώμα της όψης δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες βυζαντινές εκκλησίες: υποκίτρινο και κόκκινο του τούβλου και ξαναβγήκε στην επιφάνεια όταν από το 1994 άρχισε η αφαίρεση του κόκκινου επιχρίσματος.
Μέχρι σήμερα έχουν αποκαλυφθεί πάνω από τα τρία τέταρτα της αυθεντικής εξωτερικής επιφάνειας του ναού.

Για την Ιστορία

Ο σημερινός ναός κατασκευάστηκε πάνω στα θεμέλια προηγούμενου που καταστράφηκε στη Στάση του Νίκα (532). Η ανακατασκευή του αποφασίστηκε από τον Ιουστινιανό και διήρκεσε από το 532 ώς το 537. Αρχιτέκτονες του ναού είναι ο Ανθέμιος από τις Τράλλεις και ο Ισίδωρος από τη Μίλητο. Το 558 ο εντυπωσιακός τρούλος έπεσε από σεισμό. Ο σημερινός χρονολογείται στο 562. Μετά την Άλωση του 1453, η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί. Το 1935 ο Κεμάλ τη μετέτρεψε σε μουσείο.
 

"Εύξεινος Πόντος" Στοκχόλμης: Τιμητική εκδήλωση σε Σουηδούς βουλευτές

ΠΟΕ newsletter
ΠΟΕ

TIMHTIKH EKΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

φωτογραφία 200px
Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και ενθουσιασμού εκατοντάδες Έλληνες ποντιακής καταγωγής προσήλθαν στο χώρο της ελληνικής κοινότητας της βόρειας Στοκχόλμης προσκεκλημένοι το συλλόγου Ποντίων Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης για να τιμήσουν τους ελληνικής καταγωγής αλλά και Σουηδούς βουλευτές που προώθησαν ψήφισμα, που υπερψηφίστηκε στην Σουηδική βουλή την 11 Μαρτίου του 2010 το οποίο αναγνωρίζει την γενοκτονία τον Ελλήνων Ποντίων, Αρμενίων και Aσσυρο/Χαλδαίων από τον οθωμανικό και κεμαλικό ρατσισμό την περίοδο 1914-1923.

Παρόντες στην εκδήλωση τιμής και μνήμης ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Παρχαρίδης, ο β’ αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε. Γιάννης Αντωνιάδης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Π.Ο.Ε. δημοσιογράφος της EΡT 3 Γεώργιος Γεωργιάδης.

Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε και χαιρέτισε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Φραγγίδη.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Παρχαρίδης συνεχάρη από βάθος καρδιάς τους Έλληνες Ποντίους της Σουηδίας και ιδιαίτερα τον σύλλογο Εύξεινο Πόντο Στοκχόλμης καθώς και όλους τους βουλευτές που υποστήριξαν στην Σουηδική βουλή την απόφαση για την αναγνώριση, κάλεσε δε και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μιμηθούν το παράδειγμα τις δημοκρατικής Σουηδίας με απώτερο στόχο την διεθνή και παγκόσμια καταδίκη της γενοκτονίας ως όρο συμφιλίωσης της Τουρκίας με το ιστορικό της παρελθόν.

Στην συνέχεια ο Σύλλογος Ποντίων Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης τίμησε τους εξής βουλευτές και πολιτευτές για την υποστήριξη τους στο δίκαιο αίτημα το Ποντιακού Ελληνισμού:
1. Fredrick Malm βουλευτή του κόμματος τον Φιλελεύθερων που ανήκει στο κυβερνητικό συνασπισμό ο οποίος μάλιστα πήρε και αντίθετη θέση από την επίσημη γραμμή του κόμματος του που ήταν αρνητική.
2. Τον Ποντιακής καταγωγής βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Σουηδίας Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος μάλιστα έχει αποδεχτεί σχετική πρόσκληση της Π.Ο.Ε. να είναι ο κεντρικός ομιλητής τις παλλαϊκής εκδήλωσης μνήμης της 19ης Μαΐου 2010 στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.
3. Ulla Hoffman πρώην πρόεδρο του Αριστερού κόμματος Σουηδίας
4. Mats Pertoft βουλευτή Οικολόγων Πρασίνων Σουηδίας.
5. Τον πολιτευτή του Αριστερού κόμματος Ποντιακής καταγωγής Τάσο Σταφυλίδη.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι της Αρμενικής και Aσσυρο/Χαλδαϊκής κοινότητας.

Χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απηύθυνε ο πρόεδρος της αδερφής Ομοσπονδίας Συλλόγων Ποντίων στην Ευρώπη Γιάννης Mπουρσανίδης.

Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά τηλεοπτικό συνεργείο της EΡT 3. Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Παρχαρίδης κάλεσε στο περιθώριο της εκδήλωσης τον πρόεδρο του συλλόγου Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης Κώστα Φραγγίδη καθώς και άλλα μέλη του Σουηδικού κοινοβουλίου να παραστούν και να τιμήσουν την εκδήλωση μνήμης της 19ης Μαΐου 2010 στην πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης Κώστας Φραγγίδης ευχαρίστησε το κλιμάκιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αποδέχτηκε την πρόσκληση και δήλωσε έτοιμος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να προχωρήσει σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε., την Ο.Σ.Ε.Π.Ε. αλλά και την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.) σε ενέργειες που θα βοηθήσουν στην διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο http://www.poe.org.gr/default.aspx?pageid=130

30.3.10

Κατέρρευσε τμήμα της οροφής του «Χρυσού Παλατιού» του Νέρωνα




Το παλάτι του Νέρωνα

Ένα τμήμα από την οροφή του λεγόμενου «Χρυσού Παλατιού» του αυτοκράτορα Νέρωνα στη Ρώμη, κατέρρευσε σήμερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, εγείροντας φόβους για την ασφάλεια των τουριστών από κάθε γωνιά του πλανήτη που επισκέπτονται το μνημείο.

Το «Χρυσό Παλάτι» του Νέρωνα ή «Domus Aurea», όπως ονομάζεται στα λατινικά, χτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα στους πρόποδες ενός λόφου με μαγευτική θέα στο Κολοσσαίο.

Από την πρώτη ημέρα, που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, το 1999, εκφράζονταν ανησυχίες για την ασφάλεια των τουριστών καθώς είχαν εντοπιστεί κατασκευαστικές αστοχίες σε πολλά μέρη του κτιρίου.

Ιταλοί εργάτες επισκεύαζαν ορισμένα τέτοια τμήματα, όταν τμήμα της στέγης κατέρρευσε, συμπαρασύροντας ένα μεγάλο κομμάτι των κρεμαστών κήπων, που «προσγειώθηκαν» ορισμένα μέτρα μακριά. Πέρα από τις υλικές ζημιές, ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Ο Νέρωνας έχτισε το παλάτι του μετά τη μεγάλη φωτιά της Ρώμης, και το χρησιμοποιούσε ως εξοχικό. Με τοίχους καλυμμένους από φύλλα χρυσού, ημιπολύτιμους λίθους και μοναδικές τοιχογραφίες, το παλάτι του Νέρωνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής εκείνης της περιόδου.

Αρχαιολόγοι αναφέρουν, πως το τμήμα της οροφής που κατέρρευσε, αποτελούσε κομμάτι προσθήκης ενός κτιρίου, που ονομάζεται «γκαλερί του Τραϊανού» και δεν ήταν επισκέψιμο από το κοινό.

Το παλάτι του πυρομανούς Νέρωνα, επισκέπτονται καθημερινά περίπου 1.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο. Λόγω επισκευών, είχε κλείσει τις πύλες του για το κοινό το 2005 για πάνω από ένα χρόνο. Ωστόσο, η σημερινή κατάρρευση της οροφής, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ασφάλεια των τουριστών που επισκέπτονται τα ρωμαϊκά ιστορικά μνημεία.

Κείμενο: NAFTEMPORIKI.GR

Illuminati Created the US to Advance NWO - Η Μασονική Αμερική

March 29, 2010

 
By Henry Makow, Ph.D.
You blind guides. You strain out a gnat but swallow a camel!  (Mathew 23:24)

Most Americans scoff at the mention of conspiracy but their country was created by Freemasonry and they don't have a clue. Freemasons drafted the Constitution and signed the Declaration of Independence.  The Indians who dumped the tea in the harbor were Masons. So was Paul Revere and his Minutemen, George Washington and most of his generals. The Marquis de Lafayette was shuned until he joined the Masons. At least 20 of the 42 US Presidents were "Brothers." 

Freemasonry is the Church of Lucifer masquerading as a fraternal mystical philanthropic order. It fronts for Illuminati (Masonic & Cabalist Jewish) central bankers who started the US as a vehicle to advance their New World Order.

In the words of Masonic elder Manley P. Hall, "we must also perfect the plan of the ages, setting up here the machinery for a world brotherhood of nations and races."  (
"The Secret Destiny of America," 1944, p.3)

The Freemasons provided Americans with ideals -- individual freedom, free speech, equal opportunity and no taxation without representation -- which still are valid. But they were enticements designed to win power. As you might have noticed, these promises were not intended to be kept.

Most historians won't tell you this. In Upton Sinclair's words: "It is difficult to get a man to understand something when his salary depends on his not understanding it."

But there was one historian who did reveal the truth.
Bernard Fay (1893-1978) was a Harvard educated Frenchman. He is considered an "anti-Mason" because his 1935 book, "Revolution and Freemasonry: 1680-1800" is one of the very few to reveal the extent of Masonic participation in the US and French Revolutions.

He had access to Masonic archives in the US and Europe. His book is actually a sympathetic portrayal of Freemasonry with no references to its occult nature. However, as a Vichy Frenchman, he subsequently helped the Nazis identify Masons during World War Two. He was imprisoned after the war but pardoned in 1952 by Charles De Gaulle.
MASONIC AMERICA

Fay explains that in the 1770's, the US consisted of 13 isolated colonies with different governments, religious affiliations, customs, racial profiles, and social and political structures. There were intense rivalries and longstanding antagonisms.
A letter took three weeks to get from Georgia to Massachusetts.
"Masonry alone undertook to lay the foundation for national unity in America because [as a secret society] it could spread throughout the colonies and work steadily and silently. It created in a limited but very prominent class of people a feeling of American unity without which... there would have been no United States." (p. 230)

"In 1760, there was no town, big or small, where where Masonry had not spun its web. Everywhere it was preaching fraternity and unity." (230)

Benjamin Franklin, who was the Grand Master of a French lodge, raised millions of francs crucial to financing George Washington's army. He was the first to submit a concrete plan for military collaboration and political federation to a Congress representing all colonies. He established a chain of Masonic newspapers in all of the colonies. You can imagine where he found the money.

Fay says George Washington and his ragtag army kept the spirit of independence alive. He organized many military lodges and personally participated in their activities.   On Dec. 27,1778, he led a parade after Philadelphia was recaptured:

"His sword at his side, in full Masonic attire, and adorned with all the jewels and insignia of the Brotherhood, Washington marched at the head of a solemn procession of 300 brethren through the streets of Philadelphia to Christ Church, where a Masonic Divine Service was held. This was the greatest Masonic parade that had ever been seen in the New World."  (246)

"All the staff officers Washington trusted were Masons, and all the leading generals of the army were Masons:  Alexander Hamilton, John Marshall, James Madison, Gen. Greene, Gen. Lee, Gen. Sullivan, Lord Stirling, the two Putnams, Gen. Steuben, Montgomery, Jackson, Gist, Henry Knox and Ethan Allen were Masons.  They all gathered around their Master Mason Washington and they all met at the 'Temple of Virtue', 'a rude structure forming an oblong square forty by sixty feet, one story in height, a single entrance which was flanked by two pillars... The atmosphere which surrounded Washington was Masonic and it may be said that the framework of his mind was Masonic." (p. 250)

Fay points to a "curious" degree of coordination between Masons in the US and British armies:

"It seems even likely that the unforgettable and mysterious laxness of certain English military campaigns in America, particularly those of the Howe brothers, was deliberate and due to the Masonic desire of the English general to reach a peaceful settlement..." (251)

SURRENDER OF CORNWALLIS

In this context, it is pertinent to recall the confession of General Cornwallis when he surrendered to General Washington at Yorktown (Oct. 17, 1781.)

"Jonathan Williams recorded in his "Legions of Satan," (1781,) that Cornwallis revealed to Washington that "a holy war will now begin on America, and when it is ended America will be supposedly the citadel of freedom, but her millions will unknowingly be loyal subjects to the Crown."

The Crown is the Illuminati (i.e. shareholders of the Bank of England.) Cornwallis went on to explain what would seem a contradiction:

"Your churches will be used to teach the Jew's religion and in less than two hundred years, the whole nation will be working for divine world government. That government that they believe to be divine will be the British Empire. All religions will be permeated with Judaism without even being noticed by the masses, and they will all be under the invisible all-seeing eye of the Grand Architect of Freemasonry."
In a 1956 speech, Senator Joseph McCarthy reflected on these words:

"Cornwallis well knew that his military defeat was only the beginning of world catastrophe that would be universal and that unrest would continue until mind control could be accomplished through a false religion. What he predicted has come to pass. A brief sketch of American religious history and we have seen Masonry infused into every church in America with their veiled Phallic religion."


CONCLUSION

We can't see the Judeo Masonic conspiracy because we are not accustomed to thinking in terms of hundreds of years. But the Illuminati bankers have been plotting the "new order of the ages" (featured on the US dollar along with the uncapped Masonic pyramid) for thousands of years.

We may have the pleasure and pain of witnessing their design come to fruition. As we do, it is worth remembering that Americans, in fact all peoples, have allowed themselves to be duped.

In the words of a speaker at
a secret B'nai Brith meeting in Paris in 1936:

"Yet it remains our secret that those Gentiles who betray their own and most precious interests, by joining us in our plot should never know that these associations are of our creation and that they serve our purpose...

"One of the many triumphs of our Freemasonry is that those Gentiles who become members of our Lodges, should never suspect that we are using them to build their own jails, upon whose terraces we shall erect the throne of our Universal King of Israel; and should never know that we are commanding them to forge the chains of their own servility to our future King of the world."
 
 

Η «σκοτεινή ροή» του σύμπαντος

 


Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι ολόκληρες ομάδες γαλαξιών κινούνται με την μορφή φάλαγγας ή νηοπομπής (κονβόι) προς ένα συγκεκριμένο σημείο στην «άκρη» του σύμπαντος. Αυτή η μυστηριώδης «σκοτεινή ροή» φαίνεται να είναι ξεχωριστή από τη γενικότερη συνεχή επέκταση του σύμπαντος, που έχει αποδοθεί στην - επίσης μυστηριώδη- «σκοτεινή ενέργεια». Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάποια άγνωστη δύναμη πίσω από το ορατό σύμπαν ευθύνεται για αυτό το κοσμικό «κονβόι».
Οι κοσμολόγοι ήδη κάνουν λόγο για τη «σκοτεινή ύλη» στην οποία αποδίδεται η περιστροφή των γαλαξιών και για τη «σκοτεινή ενέργεια» που θεωρείται ότι επιταχύνει τη διαστολή του σύμπαντος. Τώρα, στη «σκοτεινή οικογένεια», έρχεται να προστεθεί, όπως φαίνεται, και η «σκοτεινή ροή».
Η νέα μελέτη, υπό τον Σάσα Κασλίνσκι του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal Letters», σύμφωνα με το «Physics World», ανέλυσε τις διακυμάνσεις στην κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων, που αποτελεί «απομεινάρι» του αρχικού «Μπιγκ Μπανγκ» της δημιουργίας του σύμπαντος και δείχνει ότι η θερμοκρασία είναι η ίδια όπου κοιτάξει κανείς στον ουρανό (2,7 βαθμοί πάνω από το απόλυτο μηδέν).
Το σκάφος WMAP της NASA όμως έδειξε ότι υπάρχουν μικρής κλίμακας διαφοροποιήσεις σε αυτή την ενιαία θερμοκρασία, της τάξης περίπου του ενός δεκάτου του χιλιοστού του βαθμού Κελσίου. Οι νέες έρευνες υπό τον Κασλίνσκι έδειξαν ότι αυτές οι μικρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μετακινούνται προς την κατεύθυνση ενός αριθμού ομάδων γαλαξιών, πράγμα που αποτελεί ένδειξη ότι αυτοί γαλαξίες κινούνται σε σχέση με το υπόλοιπο σύμπαν, μια κίνηση που είναι ανεξάρτητη από τη γενικότερη διαστολή του σύμπαντος.
Το συμπέρασμα αυτό είναι σημαντικό, γιατί, καθώς δεν μπορεί να ερμηνευτεί με βάση τη γνωστή κατανομή της ύλης στο ορατό σύμπαν, σημαίνει ότι «κάτι» έξω από το ορατό σύμπαν έλκει τους γαλαξίες ομαδικά προς το μέρος του. Επειδή το φαινόμενο ξεφεύγει από τα μέχρι τώρα γνωστά στην κοσμολογία, οι ερευνητές δυσκολεύτηκαν να το πιστέψουν κι έκαναν ξανά και ξανά τους υπολογισμούς τους, όμως κάθε φορά επιβεβαίωναν ότι το φαινόμενο είναι υπαρκτό και απαιτεί κάποια εξήγηση.
Για πρώτη φορά το φαινόμενο της «σκοτεινής ροής» εντοπίστηκε το 2008 και τώρα η νέα έρευνα, που κράτησε χρόνια, έρχεται να το επιβεβαιώσει. Οι ερευνητές υπολόγισαν το μέγεθος του «κονβόι» των γαλαξιών στα 800 μεγα-παρσέκ ή εκατομμύρια παρσέκ (ένα παρσέκ αντιστοιχεί σε απόσταση περίπου 3.262.000 ετών φωτός), ενώ η προηγούμενη μελέτη είχε κάνει μικρότερη εκτίμηση (στα 300 μεγα-παρσέκ).
Μια πιθανή εξήγηση για τη «σκοτεινή ροή», κατά τον Κασλίνσκι, μπορεί να δοθεί από την «θεωρία του κοσμικού πληθωρισμού», σύμφωνα με την οποία το πολύ πρώιμο σύμπαν (απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη δημιουργία του) ήταν σαν αφρός με «μπουρμπουλήθρες» και μια από αυτές «φούσκωσε» απότομα για να γίνει το σημερινό σύμπαν. Οι γειτονικές αρχέγονες «φυσαλίδες» μπορεί να ευθύνονται για την μυστηριώδη έλξη που ασκούν στους γαλαξίες σήμερα. Σύμφωνα με τον Κασλίνσκι, «αυτό που πιστεύουμε ότι συμβαίνει, είναι ότι καταγράφουμε την επίδραση των τμημάτων του χωροχρόνου που βρίσκονταν εκεί, πριν τον πληθωρισμό του σύμπαντος».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μικρασιατική εκστρατεία: πρόχειρος ο στρατιωτικός σχεδιασμός Βενιζέλου

Οι ελλείψεις στον στρατηγικό στρατιωτικό σχεδιασμό της Μικρασιατικής εκστρατείας από τον Ελευθέριο Βενιζέλο


Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν (και έχουμε κατηγορηθεί σφοδρά για αυτό), ότι ο σχεδιασμός της Μικρασιατικής εκστρατείας από τον Βενιζέλο υπήρξε πρόχειρος, επιπόλαιος και δεν έλαβε υπόψιν του τις γεωγραφικές και στρατηγικές ιδιαιτερότητες της περιοχής, παρά μόνο τα διεθνή συμφέροντα και τις πολιτικές ισορροπίες της συγκεκριμένης εποχής (1918-1919), οι οποίες όμως μοιραία μεταβάλλονται ταχύτατα.



Από το Blog: Ιστορικά Θέματα

Αποδείξεις για τον ισχυρισμό μας αυτόν κομίζει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος στην περίφημη πλέον Βενιζελική απολογία του "η απόφαση για την επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας στην Μικρά Ασία", που έχει μάλιστα εκδοθεί υπό την αιγίδα και την οικονομική αρωγή του ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος" με έδρα τα Χανιά.

Σύμφωνα με τον Σβολόπουλο, αρχικά πριν την εκκίνηση της εκστρατείας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος αδιαφόρησε πλήρως για τις υποδείξεις των κορυφαίων στρατιωτικών της Αντάντ που βασίζονταν στις πληροφορίες που είχαν οι Σύμμαχοι για την περιοχή. "Στο πεδίο της τακτικής, το σύνολο των εμπειρογνωμόνων μεταξύ των Συμμάχων, είχε προαναγγείλει τις δυσχέρειες αγκίστρωσης των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Μικρά Ασία...."

"....Ο στρατηγός Χένρι Ουίλσον, ο ναύαρχος Χόουπ και ο στρατηγός Μπλις είχαν επιχειρήσει να μεταπείσουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, ενώ ακόμη διαρκούσε η δραματική απογευματινή συνεδρίαση της 6ης Μαΐου. Τα επιχειρήματα τους εδράζονταν στους αυστηρούς κανόνες της γεωστρατηγικής: οι διαθέσιμες ελληνικές μεραρχίες δεν ήταν επαρκείς για να επιβάλλουν την τάξη στην εκτεταμένη Μικρασιατική ήπειρο. Βρετανοί, Γάλλοι και Αμερικάνοι επιτελικοί συνέπιπταν στην θεώρηση αυτή".

Την αδιαφορία του για τα στρατιωτικά δεδομένα πριν της εκστρατεία, την εκμυστηρεύτηκε ο Βενιζέλος και στην Πηνελόπη Δέλτα μετά τις εκλογές του 1920. "Εγώ δεν υπολόγισα ποτέ τις δυνάμεις του στρατού για να κρατήσουμε τα σύνορα μας, αλλά στις συμμαχίες και στα γενικά Ευρωπαϊκά συμφέροντα".

"Εμφανώς μάλιστα, δεν είχε σπεύσει να συμβουλευτεί τους άμεσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες προτού δηλώσει ότι τελικά αποδέχεται την Συμμαχική πρόταση για την αποβίβαση Ελληνικών στρατευμάτων στην Σμύρνη", συμπληρώνει εύστοχα ο Σβολόπουλος.

Πηγές

Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, "Η απόφαση για την επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας στην Μ. Ασία", εκδόσεις Ίκαρος υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Πηνελόπη Δέλτα, "Ελευθέριος Βενιζέλος: ημερολόγιο - αναμνήσεις - μαρτυρίες - αλληλογραφία" εκδόσεις Ερμής

29.3.10

Τα παράπονα ενός ιθαγενούς πολίτη από το Βύρωνα


ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ  ΣΗΜΕΡΑ  ΜΕ  ΑΡΙΘΜΟ  Κ  2476


Αθήνα, 28  Mαρτίου  2010
Πρός  τήν
Γενική  Γραμματεία  τής  Κυβερνήσεως,
Μέγαρο  Βουλής  τών  Ελλήνων,
 Βασιλίσσης  Σοφίας  2,
  Αθήνα,  10021

Εις  προσοχήν  τού  Πρωθυπουργού  τών  Νεοελλήνων  κ. Γεωργίου  Παπανδρέου

                 Κύριε  Πρωθυπουργέ,

      Παρακαλώ  επιτρέψτε  μου  νά  σάς  αναφέρω, άν  καί  ειδικά  εσείς  τήν  γνωρίζετε (αφού  πρωταγωνιστείτε  σέ  αυτήν), συνεχή  επί  6μηνο, περίπου, διασπάθιση  τού  πολυτίμου  Δημoσίου  Χρήματος :

1.      Λίγες  ημέρες  μετά  τίς  Εθνικές  Εκλογές  τής  4-10-2009  σχηματίσατε  τήν  Κυβέρνησή  σας. Σέ  αυτήν  τοποθετήσατε  τούς  κ. κ. Σταύρο  Αρναουτάκη & Μάρκο  Μπόλαρη, ως  Υφυπουργούς  τής  Υπουργού  Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας  κας  Λ. Κατσέλη.
2.      Μετά  από  ~ 2,5  μήνες (στίς  22-12-2009), η  κα  Υπουργός  αποστέλλει  έγγραφο,  αφενός  στόν  Υπουργό  Επικρατείας  κ. Χ. Παμπούκη  καί  αφετέρου  στόν  κ. Σ. Λύτρα-Γεν. Γραμματέα  τής  Κυβερνήσεως,  μέ  κατανομή  αρμοδιοτήτων  στούς  2  Υφυπουργούς, γιά  συνυπογραφή  καί  προώθηση  δημοσιεύσεως  σέ  Φύλλο  Εφημερίδος  Κυβερνήσεως.
3.      Οι  μήνες   περνούν  χωρίς  οι  2  Υφυπουργοί  νά  αποκτούν  θεσμοποιημένες  αρμοδιότητες, μέ  καθοριστική  ευθύνη  καί  δική  σας. Παραλλήλως, η  απουσία  αυτή  έχει  ως  συνέπεια  τήν  μή  παροχή  τών  εκ  τού  νόμου  απολύτως  αναγκαίων  εξουσιοδοτήσεων  πρός  τόν  Γεν. Γραμματέα  Εμπορίου, γιά  τήν  δική  του  καθημερινή  εργασία  &  αποτελεσματικότητα (π.χ. πάταξη  κυκλωμάτων, καρτέλ, αντιμετώπιση  κόστους  διαβιώσεως, κ.λ.π.)
4.      Κατατίθεται  ερώτηση  στό  Κοινοβούλιο  γιά, Α. τήν  απαράδεκτη  αυτή  αργομισθία, Β. τήν  απουσία  αντιμετωπίσεως  τόσων  φλεγόντων  προβλημάτων, καί Γ. τήν  απραξία  τόσων  πολλών  αρμοδίων  σέ  τέτοιους  χαλεπούς  καιρούς,
η  οποία  απαντήθηκε  στίς  17-3-2010  από  τήν  κα  Υπουργό  μέ  τήν  διαβεβαίωση  ότι  «εντός  τών  ημερών» δέν  θά  υπάρχει  πρόβλημα, μιά  καί  θά  υπογραφούν  οι  αρμοδιότητες, οπότε  στήν  συνέχεια  θά  δοθούν  καί  οι  ελλείπουσες  εξουσιοδοτήσεις.
Σάς  προτείνω,

Α. νά  εξετάσετε  λεπτομερέστατα  τούς  λόγους  αυτής  τής  μεγάλης  καθυστερήσεως, πού  μάς  εζημίωσε  όλους  ως  πολίτες – καταναλωτές  μίας  ασυντόνιστης  πολιτικής (από  καιρού  εις  καιρόν, ο  μαέστρος  μιάς  ορχήστρας  επανεξετάζει  τίς  αρχικώς  δοθείσες  αρμοδιότητες  βάσει  τής  αποδόσεως... καί  αλλάζει  τήν  σύνθεση  όπου  χρειάζεται...),
Β. τό  όποιο  μερίδιο  δικής  σας  ευθύνης  σέ  αυτήν (η  αυτογνωσία  είναι  πάντοτε  ωφέλιμη) γιά  νά  ευελπιστούμε  ότι  δέν  θά  επαναληφθούν  παρόμοια  «λάθη»,
Γ. τήν  αλλαγή  τών  αρμοδιοτήτων  όπου  δεί, εάν  διαπιστώσετε  αντικειμενική  αδυναμία  ανταποκρίσεως  σέ  κάποιους (η  σωστή – αποτελεσματική  διαχείριση  τού  πολυτίμου  χρόνου  αποτελεί  βασικό  στοιχείο  επιτυχίας  γιά  τόν  καθένα  μας  στήν  όποια  εργασία  του).

      Σέ  κάθε  περίπτωση, απαιτώ  τήν  επιστροφή  τών  αχρεωστήτως  καταβληθέντων  χρημάτων  σέ  πάντα  αργόμισθο. Καί  πιστεύω  ότι  θά  τύχω  τής  όποιας  απαντήσεως  θεωρείτε  επαρκή / σωστή  επί  τού  αιτήματός  μου.

             Μέ  τιμή

Ξενοφών  Καραγεωργίου,
΄Ελλην  Ιθαγενής  Πολίτης,
Χρυσ. Σμύρνης  184,
Βύρωνας, 16232