Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24.9.10

"Greek Tango" για την ανέγερση Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου και Μουσείου στο Χιούστον





Χιούστον, μία από τις νεότερες και ραγδαία αναπτυσσόμενες πόλεις των ΗΠΑ, τέταρτη σε μέγεθος και πληθυσμό, ξακουστή ως "Πόλη του Διαστήματος" (Space City), αλλά και ως το καλύτερο μέρος για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση.



Παγκοσμίως γνωστή για τις πετρελαϊκές και τις αεροναυτικές εταιρίες, όπως και το λιμάνι της, το πιο πολυσύχναστο στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεύτερο σε όλο τον κόσμο, σε ξένο φορτίο, η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον, που καλύπτει γύρω στα 600 τετραγωνικά μίλια, φιλοξενεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες. Μεταξύ αυτών και περίπου 25.000 Έλληνες ομογενείς, που κατέχουν τη δική τους, ξεχωριστή θέση και χαίρουν εκτίμησης, λόγω του υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου τους.

23.9.10

Μοναδικό απολίθωμα-πατημασιά σαρκοφάγου ζώου, βρέθηκε στην Κρήτη

Φωτογραφία αρχείου από απολίθωμα στην Κρήτη
Εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η δυτική Κρήτη ήταν ενωμένη με την Πελοπόννησο, σαρκοφάγα σε μέγεθος όσο μια σημερινή λεοπάρδαλη, ζούσαν στο χώρο αφήνοντας το «στίγμα» τους παντού.

Ένα τέτοιο αποτύπωμα, μία απολιθωμένη πατημασιά σαρκοφάγου, ηλικίας 7 εκατομμυρίων ετών, βρέθηκε πέρσι στην Κρήτη και τα αποτελέσματα της μελέτης της θα δημοσιοποιηθούν για πρώτη φορά στο 19ο Συνέδριο της Καρπαθο-Βαλκανικής Γεωλογικής Ενωσης που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει τέσσερις μέρες.

Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου


Mε το μήνυμα "η Ψυχή στο Δρόμο" εγκαινιάζει τις παραστάσεις του το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων.

Περισσότερες από 40 ελληνικές ομάδες και τουλάχιστον επτά από το εξωτερικό θα πλαισιώσουν τις γιορτές που θα μετατρέψουν το κέντρο της πόλης των Αθηνών σε ένα πραγματικό κύτταρο τέχνης , δημιουργίας και έκφρασης.

21.9.10

Ο ‘Φόβος’ είναι κομμάτι του Άρη…



Συνεχείς μελέτες των επιστημόνων για την προέλευση των δορυφόρων του
Άρη έφεραν αποτέλεσμα.

Ισχυρίζονται, οι αστρονόμοι, ότι έχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Άρη, ο Φόβος, απότελείται από πετρώματα που αποσχίστηκαν από τον πλανήτη Άρη μετά από μια καταστροφική έκρηξη.

Πάρα πολλά χρόνια οι επιστήμονες ψάχνουν τη μυστηριώδη προέλευση των δύο δορυφόρων του Άρη, του Φόβου και του Δείμου.

Μέχρι σήμερα υπήρχε η πεποίθηση ότι είχαν σχηματιστεί από αστεροειδή ή από ουρές αστεροειδούς που προσκολλήθηκαν στο μαγνητικό πεδίο του Άρη.

Τα πρόσφατα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στη Ρώμη. Στο συνέδριο αυτό ακούστηκε και η υπόθεση ότι κάποιος αστεροειδής, παλαιότερα, προσκρούστηκε στην επιφάνεια του Άρη και από την έκρηξη που δημιουργήθηκε γεννήθηκε ο Φόβος, με συστατικά του πλανήτη.

Οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι αξιόπιστη η υπόθεση της σύγκρουσης αστεροειδούς με τον πλανήτη Άρη, λόγω του μαγνητικού πεδίου που τον περιβάλλει.

Κόσμος-Γιῶργος Ἐχέδωρος

Αρκτική χωρίς πάγους: προβλέψεις για τον Πολικό κύκλο


Μόσχα. 21 Σεπτεμβρίου 2010.

Σχεδόν 800 εκατ. άνθρωποι μπορούν να βρεθούν υπό απειλής εξαιτίας του γρήγορου λιωσίματος των πάγων στην Αρκτική. Το λιώσιμο των πάγων που προκαλείται από τις κλιματικές ανωμαλίες θα οδηγήσει στην εμφάνιση εκτάκτων καταστάσεων και σε περιοχές πέραν του Πολικού κύκλου.

20.9.10

Αυστραλία: O Έλληνας που έκανε τον Χάουαρντ να δακρύσει

Ο Μάικλ Ντάϊμοντ πανηγυρίζει για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Σϊδνεϊ στις 17 Σεπτεμβρίου του 2000. Φώτο: AP/Michael Probst



Την βεβαιότητά του ότι θα αγωνιστεί «τουλάχιστον» σε άλλες τρεις Ολυμπιάδες εξέφρασε ο ελληνικής καταγωγής δυο φορές χρυσός ολυμπιονίκης της Αυστραλίας, Μάϊκλ Ντάϊμοντ, με την ευκαιρία εκδηλώσεων για την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ.