Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.10.10

Γουόλτ Ντίσνεϊ: Ένας παραμυθάς που έκτισε μια παγκόσμια βιομηχανία


Σαν σήμερα, πριν από 77 χρόνια ιδρύεται από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ και τον αδελφό του Ρόι η «Εταιρία Γουόλτ Ντίσνεϊ», ο μετέπειτα κολοσσός της παγκόσμιας ψυχαγωγίας. Τα στούντιο κινουμένων σχεδίων των αδελφών Ντίσνεϊ («Disney Brothers Cartoon Studio»), όπως ονομάστηκαν το 1923, στήθηκαν αρχικά σε ένα εγκαταλειμμένο γκαράζ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.

Ήταν μόνο η αρχή της τεράστιας βιομηχανίας που φέρει το όνομα του πιο γνωστού παραμυθά όλων των εποχών, ήρωες του οποίου έχουν γίνει συνώνυμα του καρτούν.

Ένα εύλογο ερώτημα...


Ένα εύλογο ερώτημα στον ΓΑΠ ...

UDEMAND ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ....

που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα, ενώ πλανιέται στα χείλη όλων...

Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε ένα μεγάλο δάνειο, ας πούμε 50 δις, αμέσως μετά την νίκη του στις εκλογές όταν τα spreads ήσαν στις διακόσιες μονάδες και το επιτόκιο χαμηλό ?

Σκοπιανοί στην Αυστραλία παρουσιάζονται σαν Ελληνες

Οργάνωση καταγόμενων από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην Αυστραλία εμφανιζόταν ως ελληνική.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η αποκάλυψη έγινε από το ομογενειακό Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο που έκανε συστηματικές έρευνες για να διαπιστώσει ποιοι κρύβονται πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο οργανισμό Australia-Greece Advisory Council.
 Ο οργανισμός αυτός, που εμφανίζεται ως ελληνικός, εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα με την οποία καλούσε την Ελλάδα “να αποδεχθεί την πραγματικότητα πως υπάρχουν άνθρωποι που λέγονται Μακεδόνες, δεν ανήκουν στο ελληνικό έθνος” και σε αντίθεση με την επίσημη άποψη “είναι οι καλύτεροι φίλοι που έχει η Ελλάδα”.


15.10.10

Τιμάται στην Αυστραλία η επέτειος της μάχης του Μαραθώνα.


Η επέτειος της συμπλήρωσης 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα τιμάται και στην Αυστραλία με σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν από κοινού η επιτροπή Μαραθώνας 2500-490π.χ.-2010 μ.Χ. και ο Σύλλογος Αθηναίων Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας.


Οι εκδηλώσεις, που ήδη άρχισαν, περιλαμβάνουν διαλέξεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις αλλά και... μαραθώνιο και θα συνεχιστούν έως το Νοέμβριο.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Βατοπεδίου


Νέα δεδομένα στην υπόθεση Βατοπεδίου δημιουργεί κατάθεση αστυνομικού

Άγνωστες πτυχές για την υπόθεση Βατοπεδίου φέρνει στο φως η κατάθεση ενός αστυνομικού που δόθηκε σε ανύποπτο χρόνο και σε άσχετη υπόθεση.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο αστυνομικός κατέθεσε ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι δέχθηκε προτάσεις και πιέσεις να φέρει σε επαφή την πεθερά του, Σταματίνα Μαντέλη, βασική μάρτυρα στην υπόθεση του Βατοπεδίου, με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της εξεταστικής πριν η ίδια καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών

Η πρόταση για την επαφή έγινε την παραμονή της κατάθεσης της κ. Μαντέλη στην εισαγγελέα Εφετών όταν για πρώτη φορά μίλησε για ευθύνες πολιτικών προσώπων



Δείτε το σχετικό Βίντεo: http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=206174

Αντίγραφο του μηχανισμού Αντικυθήρων στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων

Αντίγραφο του αρχαιότερου υπολογιστή του μηχανισμού των Αντικυθήρων, θα φιλοξενείται από την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στα Χανιά.
Το απόγευμα του Σαββάτου, στο Νεώριο του Μόρο, στην παλιά πόλη των Χανίων, θα γίνει η παρουσίαση του αντιγράφου του σε ειδική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Μηχανικής, της κατασκευής αρχαίων οργάνων και της Αστροναυτικής.

Stratigos Nikos Karatouliotis exposes yet another first

Oct. 6, 2010 News Commentary on Flash-TV, Kozani, Macedonia, Greece




Regarding the economic condition of Greece and its reversion to the IMF for loans, Flash-TV's commentator, Stratigos Nikos Karatouliotis exposes yet another first, when he questions and comments whether Prime Minister Papandreou and other Greek politicians knew or didn't know, whether they lied or didn't lie, and whether they stole or not the vote of the Greek people in last year's elections.

The commentary is centered on revelations in a new book written by Peer Steinbrueck, Germany's Finance Minister from 2005 to 2009, that Papandreou and other Greek politicians knew as far back as January 2009 of how bad the economic condition of Greece was.



See: http://www.youtube.com/watch?v=fmKGfEJoYB0

14.10.10

Τούρκοι καταδίκασαν το Μητροπολίτη Μοσχονησίων σε φυλάκιση


Πριγκηπονήσια Καφενείο 1907

Σε φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων Απόστολος Δανιηλίδης και το μέλος της κοινότητας Πριγκήπου Βασίλης Πορίδης από το τουρκικό Πρωτοδικείο Πριγκηποννήσων για «παράνομη» οικοδόμηση εκκλησίας στη Χάλκη της Προποντίδας.
Το δικαστήριο καταδίκασε και τους εργολάβους που πραγματοποίησαν την αναστήλωση Χαλίμ Γκιουμουστζού, Αχμέτ Οκούρ και Αμπντί Περνταχτσί, σε 10 μήνες φυλάκισης, ενώ σε πέντε μήνες τον υπεύθυνο της δασικής υπηρεσίας, Γιουκσέλ Οζτζάν, για την εντολή κατεδάφισης που έδωσε και είχε ως αποτέλεσμα το κτίριο να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Το Κ.Θ.Β.Ε. στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την κοινωνική του πολιτική, επισκέφτηκε με το Θέατρο "Κατ’ Οίκων" το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Ανάπλαση» στην Αθήνα, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στις 19.00.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ, μετρώντας 15 χρόνια λειτουργίας, είναι το πρώτο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα αλλά και μια εξαιρετικά καινοτόμος μονάδα η οποία συνδυάζει Κλειστή Νοσηλεία, Ημερήσια Νοσηλεία και Ημερήσια Φροντίδα για ασθενείς με μόνιμη ή παροδική ανικανότητα.

Σύγκρουση αστεροειδών στο διάστημα

Το διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA, το Hubble, ανέδειξε εικόνες από αυτό που φαίνεται να προέκυψε ύστερα από τη σύγκρουση το 2009 μεταξύ αστεροειδών στο ηλιακό μας σύστημα, αποκαλύπτοντας ένα παράξενο αντικείμενο σε σχήμα Χ και ίχνη από συντρίμμια.



Σπάνιες εικόνες από το τηλεσκόπιο Hubble έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. «Εισβολέας» σε σχήμα Χ συνδέεται με την σύγκρουση ενός «αόρατου» αστεροειδούς.
Από τον περασμένο Ιανουάριο, οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν το τηλεσκόπιο Hubble για να παρακολουθήσουν αντικείμενα στο διάστημα. Προς στιγμή, πίστεψαν ότι υπήρξαν μάρτυρες της σύγκρουσης ενός νέου αστεροειδούς με ένα άλλο αντικείμενο. Εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν πως η σύγκρουση έλαβε χώρα στις αρχές του 2009.

Οι εικόνες του Hubble ελήφθησαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2010 και αποκαλύπτουν ένα αντικείμενο περίπου 400 μέτρα πλάτος, με μία μακριά ουρά σκόνης πίσω από ένα μοτίβο Χ, το οποίο ποτέ μέχρι σήμερα οι αστρονόμοι δεν είχαν δει.

enet.gr

Australia Slav-Macedonians community Propaganda

EXPOSED - the so-called ‘Australia-Greece Advisory Council’ is an


internet façade created by Slav-Macedonians

As noted in an AMAC’s press release on 7 October, a group calling itself the

“Australia-Greece Advisory Council (AGAC)” sent out a mass email condemning a

lecture by Marcus Templar at the University of Notre Dame in Fremantle. According

to the email, the so-called ‘AGAC’ “disapproves when bilateral issues between

Greece and its neighbouring countries are brought out on Australian Territory by

Greek authorities and community organisations”. AMAC also noted in its press

release that no record of the so-called “AGAC” is yielded in an ASIC company search

and thus the organisation is not a registered entity.

13.10.10

Αραβικό σινεμά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Την ευρωπαϊκή γέφυρα για τους άγνωστους, τόσο στο ευρύτερο, αλλά ακόμη και στο φεστιβαλικό κοινό, Αραβες σκηνοθέτες, φιλοδοξεί να αποτελέσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Από αυτή τη χρονιά (3-12 Δεκεμβρίου) εγκαινιάζει μια συνεργασία με τα φεστιβάλ του Αμπου Ντάμπι και της Ντόχα, δίνοντας την ευκαιρία και σε ελληνικές ταινίες να προβληθούν σε αυτές τις διοργανώσεις.

Με αφορμή αυτή τη συνεργασία, η 51η διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (3-12 Δεκεμβρίου) έχει συμπεριλάβει ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο αραβικό κινηματογράφο.
Οι ταινίες του αραβικού σινεμά, που εξαιρετικά σπάνια φτάνουν στις ευρωπαϊκές αίθουσες, έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς καταγράφουν το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό των αραβικών χωρών, που αλλάζει διαρκώς και βρίσκεται υπό συνεχή αναδιαμόρφωση.

12.10.10

Κύπρος:Οργή των Κερυνειωτών από δηλώσεις του Προέδρου

 Της Ντίας Χαιλή

Οργή, απογοήτευση αλλά και απορία εκφράζουν οι Κερυνειώτες μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι λύση του Κυπριακού χωρίς τη Μόρφου δεν γίνεται.




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης για την κατεχόμενη Μόρφου την περασμένη Κυριακή, είχε δηλώσει ότι «χωρίς την επιστροφή της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση λύση του Κυπριακού δεν είναι εφικτή».

ΚΘΒΕ:«ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ»


BAΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ


Από Παρασκευή 22 Οκτωβρίου


Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κ.Θ.Β.Ε. ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Βασιλικό Θέατρο, όπου θα παρουσιάσει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά, «Δάφνες και Πικροδάφνες» από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ κ. Σωτήρη Χατζάκη:

11.10.10

Η τουρκική εκστρατεία για την ανάκτηση της Κύπρου (Σχέδιο ΚΙΡ)

11/10/2010
Με τον Οδυσσέα Αγγελίδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούσαμε για προβοκάτσιες τόσο στην Κύπρο όσο και στη Θεσσαλονίκη (στο σπίτι του Ατατούρκ) και στην Κωνσταντινούπολη από μέρους του τουρκικού κράτους, για να δημιουργήσουν αισθήματα μίσους εναντίον των Ελλήνων γενικά και να προωθήσουν το στόχο τους, που ήταν και είναι η επανάκτηση της Κύπρου.
Η ωμή ομολογία του απόστρατου στρατηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Σαπρί Γιρμιμπέσογλου δεν αμφισβητείται.
Πριν από αρκετούς μήνες, άλλος Τούρκος στρατιωτικός ομολόγησε πως σκότωσε Ε/κ στρατιώτη εν ψυχρώ και όλοι προσπάθησαν να το παρασιωπήσουν (για το καλό κλίμα) πως δήθεν περιέγραφε τηλεοπτικό σενάριο, αντί να τον παραπέμψουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μαζί με όλους τους άλλους εγκληματίες της τουρκικής εισβολής, συμπεριλαμβανομένου και του Ντενκτάς.

Το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Νίκολσον (4 Ιανουαρίου 1885)

Το πρωινό της 4ης Ιανουαρίου 1885 ο Βρετανός προσωρινός επιτετραμένος της Αγγλίας στην Αθήνα Arthur Nicolson αποφάσισε να ανέβει με την σύζυγο του στον λόφο του Λυκαβηττού για να χαρεί την απρόσμενη (για την εποχή) ηλιοφάνεια του Αττικού ουρανού. Πλησιάζοντας προς την κορφή του λόφου συνάντησαν τρεις χωροφύλακες που τους υποδείκνυαν με φωνές και με νοήματα να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό μονοπάτι καθώς απαγορευόταν να περάσουν από το σημείο εκείνο επειδή είχε γίνει πρόσφατα η δενδροφύτευση του.


Ο sir Arthur Nicolson σε μεγαλύτερη ηλικία

Το ζεύγος δεν κατάλαβε τι τους έλεγαν καθώς δεν γνώριζαν σχεδόν καθόλου Ελληνικά και συνέχισαν απτόητοι τον δρόμο τους. Τότε προς μεγάλη έκπληξη του Νίκολσον, σύμφωνα πάντα με την επίσημη έκθεση του ίδιου προς την Ελληνική Κυβέρνηση,ο ένας από τους τρεις χωροφύλακες τον απώθησε βίαια, τον χτύπησε τρεις φορές με το ραβδί του, ενώ ακόμη και όταν ο Άγγλος υποχώρησε στην κεντρική οδό, ο χωροφύλακας του πετούσε πέτρες!!

Αστεροειδής πλησιάζει αύριο τη Γη


Οκτώβριος 11, 2010.

Μικρός αστεροειδής μεγέθους περίπου 10 με 12 μέτρα θα περάσει αύριο το πρωί, κοντά από τη Γη.

Το ουράνιο αντικείμενο που φέρει το όνομα 2010 TD54, εντοπίστηκε από το παρατηρητήριο του Μάουντ Λέμον της Αριζόνα των ΗΠΑ. Θα περάσει στις 14:45 τοπική ώρα σε απόσταση 50.600 χιλιομέτρων από τη Γη. Η απόσταση αυτή είναι περίπου το ένα όγδοο της απόστασης Γης-Σελήνης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο αστεροειδής αν είχε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, είναι τόσο μικρός, που θα καιγόταν εντελώς.

Η Ελληνικότητα των Αρχαίων Μακεδόνων και Σφάλματα Λογικής

Η συνεχιζόμενη διένεξη της ΠΓΔΜ και της Ελλάδος κατέστησε επιτακτική για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία την ανάγκη απαγκίστρωσης των αρχαίων Μακεδόνων με κάθε δυνατό τρόπο από τους υπόλοιπους Έλληνες, τόσο από εθνολογικής, όσο και από Γλωσσικής άποψης, καθώς και την ανάγκης προσκόμισης "ιστορικών" επιχειρημάτων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σε αυτήν την προσπάθεια της, η Σκοπιανή προπαγάνδα χρησιμοποιεί σε εκδόσεις της μια σειρά από ιστορικές ανακρίβειες, λογικά σφάλματα και κατασκευή εθνογενετικών θεωριών. Απώτερος σκοπός πάντα παραμένει η παραπλάνηση του ανυποψίαστου αναγνώστη, έτσι ώστε οι ψευδείς ισχυρισμοί τους να παρουσιάζονται με τον πλέον αληθοφανή τρόπο.

Χαρακτηρικότερο παράδειγμα λογικού σφάλματος που χρησιμοποιείται συνεχώς και αδιαλείπτως είναι η δήθεν "Ελληνοποίηση" των Αρχαίων Μακεδόνων.

Σύμφωνα με αυτήν, εάν μια αρχαία πηγή διαφοροποιεί κατά οποιοδήποτε τρόπο, τους αρχ. Μακεδόνες από τους Νότιους Έλληνες, αυτό φυσικά χρησιμοποιείται ως απόδειξη της μη-Ελληνικότητας των Αρχ. Μακεδόνων. Αντίθετα, αν μια αρχαία πηγή ταυτίζει τους αρχ. Μακεδόνες με τους Νότιους Έλληνες, αυτό χρησιμοποιείται από την Σκοπιανή προπαγάνδα, ως απόδειξη ό,τι έχουν "Ελληνοποιηθεί".

Με λίγα λόγια, διαφοροποιήσεις των αρχ. Μακεδόνων από τους Νότιους Έλληνες είναι δείγμα πως δεν είναι Έλληνες, ενώ ταύτιση των αρχ. Μακεδόνων με τους Νότιους Έλληνες είναι δείγμα "Ελληνοποίησης", άρα και πάλι δεν μπορούν να θεωρηθούν Έλληνες.

Με αυτήν την απίστευτη λογική πλάνη, τίποτα απολύτως δεν μπορεί να μετρήσει ως απόδειξη της Ελληνικότητας τους, εφόσον μόνο αποδείξεις της μη-Ελληνικότητας τους λαμβάνονται υπόψιν.

Φυσικά είναι λογικό, μια συζήτηση για να είναι εποικοδομητική να πρέπει να υπάρχει η πιθανότητα απόδειξης εναντίον ενός συλλογισμού. Μια συζήτηση που λαμβάνει μέρος με την προυπόθεση ό,τι τίποτα δεν μπορεί να μετρήσει κατά, δεν θεωρείται εποικοδομητική συζήτηση.

H Συνέχεια στο http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/10/11/ellinikotita-arxaioi-makedones-sfalmata-logikis/

Υπεράνω της Βουλής ο Παμπούκης για τις επενδύσεις

ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ Ή ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΓΩΝ




Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010



Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Μοιάζει με «κακό όνειρο» αλλά δυστυχώς δεν είναι. Το νέο πλαίσιο επιτάχυνσης των μεγάλων επενδύσεων (γνωστό και ως fast track) επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σ' ένα απέραντο «Ελντοράντο» ευκαιριών κέρδους, αποκλείοντας παράλληλα κάθε ουσιαστικό κοινοβουλευτικό και δικαστικό έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης και των ιδιωτών!

Κάθε επένδυση θα υπάγεται στην εγγυοδοσία του υπουργού Επικρατείας και τα σκυλιά δεμένα Για νομοσχέδιο που καθιερώνει «εξαιρετικές διαδικασίες» μίλησε στη Βουλή ο υπερ-συντονιστής των στρατηγικών επενδύσεων, υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, προαναγγέλλοντας ότι εφόσον ο θεσμός πετύχει, θα γίνει «κανόνας», στον οποίο θα ενταχθούν περισσότερες επενδύσεις (και όχι μόνο οι μεγάλες).

AMAC: Truth must prevail in Macedonian issue

hairman of AMAC Kon Kouremenos (L) with Mr Marcus Templar from Chicago who spoke at the AMAC Annual DInner last Friday. Photo Peter Kakalias


11 Oct 2010

Laura Burgoine and Fotis Kapetopoulos

The Australian Macedonian Advisory Committee's (AMAC) annual function, last Friday, was attended by three generations of Greek Australians. Chairman Con Kouremenos welcomed guests while emphasising the changes in AMAC.

Οι δήμοι μπροστά στο αδιέξοδο...




UDEMAND ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ...

Σε αδιέξοδο θα φτάσουν οι δήμοι τα προσεχή χρόνια. Η οικονομική τους κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η εφαρμογή του Καλλικράτη θα επιφέρει μεγάλη μείωση των εσόδων τους. Ποια είναι η λύση…; Περιστολή των δαπανών, εντατικότερος έλεγχος για την είσπραξη των εσόδων τους και αξιοποίηση των ευρωπαικών προγραμμάτων.

10.10.10

"Συνδιαχείριση του Αιγαίου" ζητούν οι Τούρκοι

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΤΣΙΜΕΝΤΕ - ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προπομπός της άφιξης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου και των θεμάτων που αναμένεται να θέσει κατά τις επαφές του με την ελληνική κυβέρνηση ο Τούρκος πρωθυπουργός, αποδεικνύεται ο σύμβουλος του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραΐμ Καλίν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έκανε αίσθηση στην Αθήνα τόσο με τις δηλώσεις του σε καθημερινή εφημερίδα, όσο και με την ομιλία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο πλαίσιο χθεσινής εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ.