Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22.10.10

Οι Θησαυροί της αρχαίας Ορεστίδας απέκτησαν στέγη

Μια φαλαγγιτική ασπίδα, μοναδική απόδειξη ότι και οι Παίονες είχαν σχηματίσει σώμα φάλαγγας στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ., και ο κορμός της μοναδικής για τη Μακεδονία των κλασικών χρόνων μαρμάρινης σφίγγας συγκαταλέγονται στους θησαυρούς της αρχαίας Ορεστίδας που επιτέλους βρήκαν στέγη.


Της Έλσας Σπυριδοπούλου

elsaspi@gmail.com

Ο νομός Καστοριάς απέκτησε αρχαιολογικό μουσείο. Πτέρυγα του πολιτιστικού κέντρου του δήμου Άργους Ορεστικού, εμβαδού 650 τ.μ., χάρη στο Γ’ ΚΠΣ και με δαπάνη 1.500.000 ευρώ, μεταμορφώθηκε σε μουσείο, όπου πλέον φιλοξενείται η συλλογή ευρημάτων από την προϊστορική και την κλασική εποχή της περιοχής. Μέχρι σήμερα είχαν αναδειχθεί η νεολιθική και η βυζαντινή περίοδος της Καστοριάς, αλλά με αυτό το μουσείο, όπως επισήμανε κατά την παρουσίασή του η ψυχή του εγχειρήματος, ο διευθυντής της νεοϊδρυθείσας ΚΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) Κώστας Σουέρεφ, “ολοκληρώνεται η ιστορική εικόνα της περιοχής”.

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων αμέσως μετά τις εκλογές

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων -Μακεδονία του Βαρδάρη -και θα περάσει μαζί με όλα τα άλλα δεινά που "έλουσε" μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ τους Έλληνες χωρίς να ανοίξει μύτη.



--Από το blog udemand--

Εάν λοιπόν η ονομασία των Σκοπίων πρέπει να περιέχει τη λέξη Μακεδονία τότε -και μόνον τότε- η μόνη αποδεκτή ονομασία θα έπρεπε να είναι το "NOVAMACEDONIA" σε μία λέξη και για όλες τις χρήσεις.

21.10.10

Νεάντερταλ στη Θεσσαλία

Στο σπήλαιο της Θεόπετρας βρέθηκαν τα δεύτερα αρχαιότερα ανθρώπινα αποτυπώματα της Ευρώπης, ηλικίας 140.000 ετών

 

Το σπήλαιο της Θεόπετρας όπως έχει διαμορφωθεί για τους επισκέπτες. Στις ένθετες φωτογραφίες από αριστερά προς δεξιά: ανθρώπινος σκελετός σε συνεσταλμένη στάση και αποτυπώματα ανθρωπίνων πελμάτων


ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ανθρωπος του Νeanderthal ή Ηomo Sapiens ήταν ο πρώτος κάτοικος του σπηλαίουτης Θεόπετρας; Η απάντηση αναζητείται στα ιζήματα του σπηλαίου, που έχουν χρονολογηθεί στα 130.000 με 140.000 πριν από σήμερα και στα ευρήματα των ερευνών, ανάμεσά τους και αποτυπώματα ανθρωπίνων πελμάτων και εργαλεία.

Οι υπεύθυνοι του χάους

Αφιέρωμα: Άρθρα του Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ





21.10.2010

Οι σκεπτόμενοι Έλληνες έχουν ήδη αντιληφθεί πως για το σημερινό κοινωνικό και οικονομικό χάος αποκλειστική ευθύνη έχουν αυτοί που μας κυβέρνησαν μετά το 1981. Επομένως η γνωστή ιστορική πλέον φράση του κ. αντιπροέδρου της κυβερνήσεως «Μαζί τα φάγαμε» ακούγεται ως ιλαρό χωρατό.


Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την επιδρομή του πρασίνου «Κινήματος». Τον άμεσο αποκεφαλισμό της διοικήσεως. Την προσπάθεια κομματικοποιήσεως της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Την κατάργηση της Χωροφυλακής, που είχε μεγάλη εμπειρία και θαυμαστές επιτυχίες στην δίωξη των εγκλημάτων των επαρχιακών πόλεων και των προαστίων της πρωτευούσης. Και τα κομματικά πειράματα στην Ενιαία Αστυνομία (κατάργηση τμημάτων κλπ), με αποτέλεσμα τη χαλάρωσή της και την εξαχρείωση των εγκληματιών.

20.10.10

Οι κύκνοι της Σιβηρίας προβλέπουν μακρύ και ψυχρό χειμώνα




Οκτώβριος 21, 2010.

Λονδίνο.

Οι κύκνοι της Σιβηρίας μετοίκησαν στην Αγγλία κατά τρεις εβδομάδες νωρίτερα, από ότι συνήθως αποδημούν, δήλωσε χθες η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία και σύμφωνα με τη λαϊκή πεποίθηση της Βρετανίας, αυτό σημαίνει ότι έρχεται χειμώνας με ασυνήθιστο ψυχρό καιρό.

Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσίευμα του ρωσικού Itar Tass, ο χειμώνας δεν θα επηρεάσει μόνον στην Αγγλία αλλά και τη Ρωσία.

Οκτώ από αυτά τα χαριτωμένα πουλιά, εντοπίστηκαν την Κυριακή στην κομητεία του Gloucestershire της δυτικής Αγγλίας. Είναι η πρώτη φορά που έρχονται τόσο νωρίς την τελευταία δεκαετία, ανέφεραν οι Μετεωρολόγοι.

Από τη σιβηρική χερσόνησο Ταϋμυρσκίγ που ξεκίνησαν μέχρι τις δυτικές αγγλικές ακτές είναι μια απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων.

Κόσμος-Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Η κατάργηση της Ελληνικής Δημοκρατίας (1-5 )

Ο αναπληρωτής καθηγητής θεσμών της ΕΕ Νότης Μαριάς εξηγεί αναλυτικά την ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, καταγγέλει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ εκχώρηση της διακυβέρνησης της χώρας στο ECOFIN, την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ρόλου του Κοινοβουλίου, την "περίεργη" άρνηση της κυβέρνησης ΓΑΠ να μην δανειστεί όταν μπορούσε χωρίς τους ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ όρους της δανειακής σύμβασης και αποδομεί την κυβερνητική προπαγάνδα για τις ΔΕΚΟ στην εκπομπή της Δήμητρας Αλεξάκη Casus Belli στο Κανάλι 10.





























ΑΠΟ: http://www.youtube.com/user/rhgas

Κρύβεται στο Πακιστάν ο Μπιν Λάντεν;

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός του Αϊμάν Αλ-Ζαουάχρι πιστεύεται πως κρύβονται σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλον, σε σπίτια στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του ΝΑΤΟ. "Κανείς από τα μέλη την Αλ Κάιντα δεν μένει σε σπηλιά", δήλωσε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.


19.10.10

Η μεγάλη διήμερη μάχη και η απελευθέρωση των Γιαννιτσών (19 - 20 Οκτωβρίου 1912)


Μετά την μεγάλη νίκη του Ελληνικού στρατού στο Σαραντάπορο και την απελευθέρωση των Σερβίων, της Κοζάνης και της Κατερίνης το σύνολο των Ελληνικών μεραρχιών (ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V, VI, VII) κινούνταν προς τα Γιαννιτσά με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Ο Τουρκικός στρατός βρισκόταν σε συνεχή υποχώρηση, ενώ το ηθικό του ήταν στο κατώτατο όριο λόγω των συνεχών ηττών και του υπερδιπλάσιου εχθρού που προήλαυνε νικηφόρα.

Το Γενικό επιτελείο και ο Αρχιστράτηγος του Ελληνικού στρατού Διάδοχος Κωνσταντίνος θεωρούσαν πως ο Χασάν Ταξίν Πασάς και ο Τουρκικός στρατός θα σταματούσε να πολεμήσει στις όχθες του Αξιού ποταμού οχυρώνοντας την τοποθεσία αυτή που έμοιαζε ιδανική για άμυνα. Έτσι στις διαταγές που εκδόθηκαν από το Γενικό Επιτελείο στις 18 Οκτωβρίου προβλεπόταν η κατάληψη των Γιαννιτσών την επόμενη ημέρα, ενώ οριζόταν η πόλη και ως έδρα του στρατηγείου. Αυτό σήμαινε πως η μάχη που ακολούθησε στις παρυφές της πόλης των Γιαννιτσών δεν είχε προβλεφθεί και αυτό είχε μια αρνητική επίπτωση στην προετοιμασία (υλική και ψυχολογική) των Ελληνικών μονάδων.

Germany and the Failure of Multiculturalism

October 19, 2010

By George Friedman

German Chancellor Angela Merkel declared at an Oct. 16 meeting of young members of her party, the Christian Democratic Union, that multiculturalism, or Multikulti, as the Germans put it, “has failed totally.” Horst Seehofer, minister-president of Bavaria and the chairman of a sister party to the Christian Democrats, said at the same meeting that the two parties were “committed to a dominant German culture and opposed to a multicultural one.” Merkel also said that the flood of immigrants is holding back the German economy, although Germany does need more highly trained specialists, as opposed to the laborers who have sought economic advantages in Germany.

Ανακύκλωση αγαθών

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516, e-mail: kyada@otenet.gr

ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.kyada.gr/


Το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα παιδικής προστασίας χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την

18.10.10

Καλαμαριά: Πολιτιστικό Φεστιβάλ " Αυλαία" 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ''ΑΥΛΑΙΑ 2010''


Το περιοδικό αυλαία έχει παγιωμένη άποψη για τον πολιτισμό και στη διαδρομή του στο χώρο των free press έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του.

AMAC: The Vergina Sun is a greek symbol

October 15. 2010.
AMAC complains to Hoyts regarding naming of The ‘Macedonian’ Film Festival


and use of Vergina Sun

The Australian Macedonian Advisory Council (AMAC) would like to express its

disappointment at Hoyts Cinemas illegally using a registered trademark on their

website to promote this year’s ‘Macedonian’ Film Festival in Melbourne to which

they do not possess exclusive rights. The festival is running from 21-24 October,

screening at Northland and Melbourne Central Hoyts.

17.10.10

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της «Ρωμηοσύνης»

17/10/2010

Μικαέλλα Λοίζου

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, ο Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος, ο Διαχειριστής της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» κ. Πέτρος Κυριακίδης, αρκετοί αρχιερείς και ιερείς, πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι και πλήθος προσκεκλημένων.


Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ στον εναρκτήριο λόγο, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους διοργανωτές, τόνισε μεταξύ άλλων τους αγιογραφικούς και αγιοπατερικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Αγίων Τόπων, τους διαχρονικώς επιμαρτυρουμένους από την κοινή ιερά παράδοση των Αποστόλων.

" ΧΩΡΙΣ ΙΠΠΕΙΣ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ"

Ο Φράγκος Φραγκούλης γράφει για τη σημασία της μάχης και τα μηνύματα της νίκης, τα οποία εξακολουθούν να είναι και σήμερα επίκαιρα.



Οι εκδόσεις «Σελευκος» οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Αντιστρατήγου Φραγκούλη Φράγκου, αρχηγού ΓΕΣ: «Χωρίς Ιππείς, η μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.), την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου της παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 & Κολοκοτρώνη, στις 18:30.