Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29.10.10

Πριν από 75.000 χρόνια τελειοποίησαν οι άνθρωποι τα λίθινα εργαλεία


Οι προϊστορικοί άνθρωποι των σπηλαίων είχαν καταφέρει να κατασκευάζουν μυτερά λίθινα εργαλεία (μαχαίρια και αιχμές δοράτων) όχι με απλό… κοπάνημα, αλλά με μια πολύ πιο εξεζητημένη τεχνική σταδιακής κατεργασίας, πριν από τουλάχιστον 75.000 χρόνια, δηλαδή 50.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια νέα ανακάλυψη αμερικανών, γάλλων και νορβηγών ερευνητών.

28.10.10

Πεινασμένες αρκούδες έφαγαν πτώματα από νεκροταφείο

Μόσχα, 28 Οκτωβρίου 2010

Πεινασμένες αρκούδες στο βόρειο τμήμα της Ρωσίας, κατέφυγαν σε αναζήτηση τροφής, σε τοπικό νεκροταφείο, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Μοσκόβσκι Κομσομελτς».

Σε ένα από τα χωριά της βορείου Ρωσίας που βρίσκεται στην περιοχή της Αρκτικής, στο βόρειο τμήμα της Δημοκρατίας του Κόμο, οι χωρικοί έντρομοι είδαν τις αρκούδες να ξεθάφτουν και να τρώνε τα ανθρώπινα πτώματα.

«Αυτήν την εποχή οι αρκούδες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την τροφή τους και είναι άγρια πεινασμένες. Πολλές από αυτές επιζητούν να επιβιώσουν με τον τρόπο αυτόν», σχολίασε ο Συμεών Παζμίσλοφ αντιπρόεδρος του κυνηγιού και της αλιείας της Δημοκρατίας του Κόμο.

«Ο μόνος τρόπος για να αποθαρρυνθούν σε τέτοια ενέργεια είναι η δημιουργία ισχυρών ήχων (κροτίδων), που τις αποδιώχνει», δήλωσε ο Μάσα Βορονστόβα, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτο για την προστασία των άγριων ζώων στη Ρωσία.

«Οι αρκούδες θεωρούν τα νεκροταφεία ως μια εύκολη πηγή τροφής, κάτι σαν ψυγείο» τόνισε και πρόσθεσε:

«Είναι απαίσια όλη αυτή η ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να σκεφθεί ότι όταν θάψει ένα μέλος της οικογένειάς του, θα σπεύσουν, το βράδυ, να φάνε το πτώμα του οι αρκούδες».

Κραυγή αγωνίας από τους Σαμιώτες ψαράδες

Κραυγή αγωνίας από του Σαμιώτες ψαράδες προς την Ελπίδα Τσουρή:Γιατί να έχουμε Ελληνική Σημαία ,μήπως πρέπει να βάλουμε την Τουρκική σημαία ή...μήπως να φύγουμε και από τη Σάμο;

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα τη Σάμο η Υφυπουργός θαλασσίων υποθέσεων,Νήσων Αλιείας Ελπίδα Τσουρή.

Kύπρος: Στο φως αρχαίος τάφος 2500 χρόνων

Αρχαίο τάφο 2.500 χρόνων ανέσυρε η αρχαιολογική σκαπάνη στην κοινότητα Ορμήδεια της Λάρνακας.


Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο τάφος ανακαλύφθηκε στη βάση λόφου, όπου είναι κτισμένο το Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας, κατά τη διάρκεια εργασιών για διαπλάτυνση δρόμου.

27.10.10

H 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

Έκκληση γιά αναδειξη της σημαντικής αλλά παραγνωρισμένης Ελληνικής συμβολής στη συμμαχική Νίκη στον Β΄ ΠΠ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ


Πρώην Υπουργός


Η 28η Οκτωβρίου 1940, όταν σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είχε υποταγεί στον Χίτλερ και η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχος της Γερμανίας, η Ελλάδα μόνη στην Ευρώπη, δέχθηκε επίθεση από την Φασιστική Ιταλία την οποία και νίκησε.



Εάν η Ελλάδα ήττατο ή παρεδίδετο, με δεδομένο το ότι όλες οι Βαλκανικές χώρες είχαν θετική επαφή με τον Χίτλερ, ο Λίβανος και η Συρία ήταν υπό την κατοχή της Γαλλίας του Βισύ και το Ιράκ είχε φιλογερμανικές τάσεις, ο Άξονας θα κέρδιζε τον Πόλεμο, όπως δήλωσαν τότε Άγγλοι Υπουργοί και Στρατιωτικοί ηγέτες.

Νέα Νίκη κατά Περσών


Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Κρεμασμένοι από το εσωτερικό μπαλκονάκι του Μουσείου της Ακρόπολης πολλοί επισκέπτες περίμεναν χθες το μεσημέρι υπομονετικά τα αποκαλυπτήρια της Νίκης του Καλλιμάχου, του πολέμαρχου που με την ψήφο του αποφασίστηκε να γίνει η μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ.

Το άρτιο πρόπλασμα της Νίκης του Καλλιμάχου Το μνημείο, ύψους 4,68 μ., που στήθηκε πριν από 25 αιώνες στην Ακρόπολη μετά τη νικηφόρα έκβαση της σύγκρουσης των Αθηναίων με τους Πέρσες, επέστρεψε χθες στη «γειτονιά» των αρχαϊκών γλυπτών, όπως ήταν και στην αρχαιότητα.

26.10.10

Βασίλειος Μαρκεζίνης: "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα"




Τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, με τήρηση ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΗΠΑ - Ρωσία - Κίνα,προτείνει ο καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης στο καινούργιο του βιβλίο "Μια Νέα Εξωτερική Πολιτική για την Ελλάδα", που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις "Λιβάνης".


Πέθανε το διάσημο χταπόδι ‘Πωλ’


Ο ‘Πωλ’ πέθανε χθες ξαφνικά στο θαλάσσιο ενυδρείο στο οποίο ζούσε.

Το χταπόδι έγινε διάσημο από τις ακριβείς προβλέψεις που έδινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής το 2010.

Ο Πωλ προέβλεψε τα αποτελέσματα όλων των σημαντικών συναντήσεων της γερμανικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Προέβλεψε τις νίκες των Γερμανών προς την Αυστραλία, την Γκάνα, την Αγγλία, την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, προέβλεψε ακόμη και τις ήττες της γερμανικής ομάδας από τη Σερβία και την Ισπανία.

Το νοήμον χταπόδι αποφάσιζε για την εξέλιξη του αγώνα όταν οι υπεύθυνοι του θαλάσσιου ενυδρείου βύθιζαν στο νερό δύο δοχεία με τις σημαίες των ομάδων, που επρόκειτο να αγωνιστούν, και στο κάθε δοχείο τοποθετούσαν νόστιμη τροφή.

Η προτίμηση του ‘Πωλ’ σε ένα από τα δύο δοχεία, σηματοδοτούσε τη νικήτρια ομάδα…

25.10.10

Δηλώσεις Νταβούτογλου για Χάλκη

“Το θέμα είναι να βρεθεί λύση στο πλαίσιο των νόμων και του συντάγματος της Τουρκίας και εργαζόμαστε σοβαρά προς αυτή την κατεύθυνση” είπε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου απαντώντας σε ερώτηση για το αν το υπουργείο του εργάζεται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

24.10.10

Αλβανία: Στο στόχαστρο εθνικιστών ο Αναστάσιος

Θορυβημένοι είναι οι ορθόδοξοι Προκαθήμενοι και οι ηγέτες των διεθνών χριστιανικών οργανισμών από τις επιθέσεις που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα κατά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου και κατά ιεραρχών της Εκκλησίας της Αλβανίας.
Πολλοί κληρικοί κάνουν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του κ. Αναστασίου επειδή στα τραγικά γεγονότα της Χειμάρρας, τον περασμένο Αύγουστο, με τη δολοφονία του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, στάθηκε δίπλα στους ορθοδόξους της περιοχής. Μάλιστα, τονίζουν ότι τότε ήταν ο πρώτος που μίλησε για δολοφονία, όταν πολλοί προσπαθούσαν να αποδώσουν το γεγονός σε τροχαίο δυστύχημα.