Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27.11.10

Σφαγή συμβασιούχων στο Δήμο Αθηναίων

ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ



Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εφιάλτης αρχίζει για τον Δήμο Αθηναίων και τους πολίτες που προσδοκούν από αυτόν υπηρεσίες καθαριότητας και κοινωνικής πρόνοιας. Τα κενά που θα προκύψουν είναι αδύνατο να αναπληρωθούν καθώς στους σχετικούς δημοτικούς φορείς υπηρετούν περίπου 2.500 συμβασιούχοι έργου που οδηγούνται στην έξοδο καθώς, όπως δηλώθηκε και επισήμως, μόνο οι 5.200 μόνιμοι υπάλληλοι έχουν εξασφαλισμένη την παραμονή τους.



Ο Δήμος Αθηναίων έχει συνολικά 18 ανεξάρτητους δημοτικούς φορείς, εκ των οποίων κάποιοι προσφέρουν σημαντικό έργο και άλλοι φυτοζωούν ή λειτουργούν ουσιαστικά μόνο για να «τακτοποιούνται» πρόσωπα από το περιβάλλον των δημάρχων στα διοικητικά τους συμβούλια. Βάσει του «Καλλικράτη», οι 18 αυτοί φορείς θα πρέπει να συγχωνευτούν σε δύο ή τρεις -εάν θεωρηθεί ότι και το δημοτικό ραδιόφωνο πρέπει να διατηρήσει αυτοδύναμη παρουσία. Ανάμεσά τους βρίσκονται:

* Το Δημοτικό Βρεφοκομείο που στελεχώνει τους παιδικούς σταθμούς, ενώ μαγειρεύει και το φαγητό για τα δημοτικά συσσίτια. Σε αυτό υπηρετούν 512 συμβασιούχοι σε σύνολο 1.625 υπαλλήλων. Θα χαθεί δηλαδή το 31,5% του δυναμικού του.

PM Gruevski´s hardline policy leaves FYROM out of NATO summit yet again


Australian Macedonian Advisory Council

November 26, 2010



FYROM Prime Minister Nikola Gruevski´s hardline policy to his country´s naming dispute with Greece has once again caused FYROM to not be invited to take part in the latest NATO summit (where new members are then invited to join the Alliance) which took place on 20 November 2010 in Lisbon.

Immediately after the summit, instead of taking responsibility for his failure once again for FYROM to be invited to join the NATO alliance (after its failure to join NATO in 2008 and a stagnant EU candidature in 2010 (http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/key_documents/2010/package/conclusions_fyrom_en.pdf)), Gruevski stated that his country "had not joined NATO, because of ´interference´ from Greece, due the name issue".

Τέλος στη συμφωνία Πούτιν – Καραμανλή για τα τανκς


Η αγορά θα έφτανε τα 1,5 δισ. ευρώ

Την ακύρωση της απόφασης που είχε λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή για την προμήθεια των ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου BMP-3M ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


«Σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας την 22 Νοεμβρίου 2010 εγκρίθηκε από το Γενικό Διευθυντή ΓΔΑΕΕ κ. Γεωργιόπουλο Δημήτριο ο τερματισμός του έργου Επιτροπής Διαπραγματεύσεων της Προμήθειας Νέων Ερπυστριοφόρων TOMA BMP-3M», αναφέρεται στην λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας.

25.11.10

Πωλητήριο σε ορθόδοξη εκκλησία στα Μουδανιά Τουρκίας

Προς 400.000 λίρες, δηλαδή περίπου 200.000 ευρώ, πωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας.


Πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, καθώς χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου.

Η εκκλησία είχε αγοραστεί πριν από 10 χρόνια από επιχειρηματία ο οποίος σκόπευε να την αναστηλώσει, αλλά η Διεύθυνση Μνημείων δεν έδωσε τη σχετική άδεια.
Έτσι ο επιχειρηματίας αποφάσισε να την πουλήσει.



http://www.skai.gr/news/weird/article/157241/politirio-se-orthodoxi-ekklisia-sta-nea-moudania/

Το Νέο Κόμμα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας

Άγιοι Σαράντα
Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας απέκτησε νέο κόμμα, το όνομα του, από την ελληνική διεθνοποιημένη λέξη: "mega", μας προϊδεάζει για τους φιλόδοξους στόχους του.


Το προεδρείο απαρτίζουν οι Χρήστος Κίτσιος (πρόεδρος), Βασίλης Ρολάντος (αντιπρόεδρος), Δημήτρης Τέρπος (αντιπρόεδρος), Παναγιώτης Μάντης (μέλος), Σπύρος Διαμάντης (μέλος).


Πηγή: Τα Νέα

24.11.10

Οι ηφαιστειακές εκρήξεις αφάνισαν τους Νεάντερταλ

Συνέβησαν σε εκτεταμένες περιοχές της Ευρώπης






Ηφαιστιακές εκρήξεις εξαφάνισαν πιθανόν τους Νεάντερταλ πριν 40.000 χρόνια

 
Το τελειωτικό χτύπημα που προκάλεσε την εξαφάνιση των Νεάντερταλ φαίνεται πως έδωσε μια σειρά από σφοδρές ηφαιστειακές εκρήξεις που συνέβησαν πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια, σε μια τεράστια περιοχή από την Ιταλία μέχρι τον Καύκασο.

Πριν από 40.000 χρόνια, στην περιοχή που εκτείνεται από την Ιταλία μέχρι τον Καύκασο, συνέβη μια αλληλουχία ισχυρών ηφαιστειακών εκρήξεων. Οι εκρήξεις αυτές, τα ίχνη των οποίων εντόπισαν και μελέτησαν επιστήμονες, φαίνεται ότι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη χλωρίδα και την πανίδα των περιοχών όπου ζούσαν οι πληθυσμοί των Νεάντερταλ.

Οι επιστήμονες που επισκέφθηκαν τις περιοχές όπου έγιναν οι εκρήξεις, ανέλυσαν δείγματα από την τέφρα που είχε απελευθερωθεί, αλλά και απολιθώματα γύρης από διάφορα φυτά. Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκαν είναι ότι οι διαδοχικές ηφαιστειακές εκρήξεις κατάστρεψαν τεράστιες εκτάσεις χλωρίδας και ταυτόχρονα καταδίκασαν σε αφανισμό τα θηλαστικά που τρέφονταν με τα φυτά και αποτελούσαν τροφή για τους Νεάντερταλ.

Η Ναόμι Κλέγκχορν, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Αρλινγκτον και μέλος της ερευνητικής ομάδας των ειδικών, ανέφερε ότι μαζί με τους συναδέλφους της εξέτασε τη στρωματογραφία του εδάφους σε ένα σπήλαιο της Ρωσίας που λέγεται Μεζμάισκα. Διαπίστωσαν ότι τα βαθύτερα στρώματα που ήταν και τα πιο παλιά, ήταν γεμάτα ηφαιστειακή τέφρα και περιείχαν ελάχιστη γύρη.

«Μάλιστα, όσο περισσότερη τέφρα είχαν τα δείγματα του εδάφους που εξετάζαμε τόσο λιγότερη ήταν η ποσότητα γύρης που περιείχαν».

Η ίδια προσθέτει ότι από την ανάλυση που έκαναν σε δείγματα εδάφους τα οποία ήταν πλούσια σε τέφρα, και τα οποία σχετίζονται με τη λεγόμενη έκρηξη Ιγκνιμβρίτη της Καμπανίας (Ιταλία), προέκυψε ότι δεν περιείχαν την παραμικρή ποσότητα από γύρη δέντρων και ελάχιστη μόνο ποσότητα από γύρη άλλων φυτών. Οι ιγκνιμβρίτες ή πυρομβρίτες αποτελούνται από κίσσηρη και δευτερευόντως από στάχτη και έχουν θρυμματισμένη υφή. Είναι προϊόντα όξινου μάγματος και εμφανίζονται σε συμπαγή, μερικώς συγκολλημένα στρώματα που μοιάζουν με ροές λάβας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα, η έκρηξη του Ιγκνιμβρίτη της Καμπανίας, ήταν η ισχυρότερη που έχει συμβεί στην Ευρώπη τα τελευταία 200.000 χρόνια.



Καθώς όμως η έκρηξη αυτή δεν ήταν η μοναδική, αλλά σημειώθηκαν- όπως ισχυρίζονται- και

άλλες εκρήξεις νωρίτερα ή αργότερα, οι ειδικοί θεωρούν ότι, αν όχι η κύρια, μια από τις βασικές αιτίες αφανισμού των Νεάντερταλ, πρέπει σχετίζεται με το περιβάλλον.

Οι Νεάντερταλ, που σύμφωνα με εκτιμήσεις εξαφανίστηκαν πριν από 30.000 χρόνια, ήταν ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ανθρώπινο είδος. Αν και ήταν κοντύτεροι από τον άμεσο πρόγονό μας, τον μοντέρνο άνθρωπο, είχαν ευρύ θώρακα, δυνατά χέρια και κοντά, μυώδη πόδια.



Είχαν επιβιώσει σε αλλεπάλληλες αλλαγές του κλίματος που είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση παγετώνων στην Ευρώπη. Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες που δημοσίευσαν την ερευνητική τους δουλειά στην επιθεώρηση «Current Αnthropology», οι διαδοχικές ηφαιστειακές εκρήξεις ήταν κάτι πρωτόγνωρο γι΄ αυτούς και υπερέβαινε τους μηχανισμούς επιβίωσης που είχαν αναπτύξει από γενιά σε γενιά.



Κατά την εκτίμηση της δρος Ναόμι Κλέγκχορν, ο μοντέρνος άνθρωπος που τότε άρχιζε να διεισδύει στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα, δεν αφανίστηκε από τις ηφαιστειακές εκρήξεις που κατέστρεψαν το περιβάλλον, επειδή οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί του βρίσκονταν τότε στην Αφρική και την Ασία και ετοιμάζονταν να μεταναστεύσουν.



Ετσι, όταν έγιναν οι ηφαιστειακές εκρήξεις, οι πληθυσμοί των Νεάντερταλ ήταν αποδεκατισμένοι και δεν υπήρχε η δυνατότητα να αυξηθεί ο πληθυσμός τους και πάλι. Ωστόσο, κανείς από τους ειδικούς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει πόσο καιρό μετά τις ηφαιστειακές εκρήξεις αφανίστηκαν οι Νεάντερταλ.



Γεγονός πάντως είναι ότι άλλοι ειδικοί, όπως ο ανθρωπολόγος Τζον Χόφεκερ από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, δεν θεωρούν ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην εξαφάνιση των Νεάντερταλ, αλλά ότι την κύρια ευθύνη για ό,τι συνέβη φέρει ο μοντέρνος άνθρωπος ο οποίος κατέκτησε τις περιοχές όπου ζούσαν.



TA NEA-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Πηγή:
http://visaltis.blogspot.com/2010/11/40000.html

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελσίνκι του Αμερικανικού Κογκρέσου, Γερουσιαστής Μπέντζαμιν Κάρντιν, ζητά την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

O Πρόεδρος της Επιτροπής Ελσίνκι του Αμερικανικού Κογκρέσου, Γερουσιαστής Μπέντζαμιν Κάρντιν, ζήτησε και πάλι απ' την κυβέρνηση της Τουρκίας να προωθήσει την διαδικασία επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Επ' ευκαιρία της 40ης επετείου «της αναγκαστικής παύσης των δραστηριοτήτων της μοναδικής αυτής σχολής», όπως δήλωσε ο κ. Κάρντιν σε σχετική ομιλία του στην Αμερικανική Γερουσία, «επαναλαμβάνω την έκκληση μου στην κυβέρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει την αποκατάσταση της λειτουργίας της σχολής»

Η Βενιζελική απόφαση για την αποβίβαση του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη



Η αποβίβαση του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη (19 Μαίου 1919)
Αναμφίβολα η Μικρασιατική καταστροφή αποτέλεσε την μεγαλύτερη τραγωδία του Ελληνισμού στην σύγχρονη του Ιστορία. Έτσι είναι εύλογο γιατί το ερευνητικό ενδιαφέρον για την περίοδο αυτή, ήταν και είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Γίνεται τα τελευταία χρόνια μια αγωνιώδης προσπάθεια να δικαιωθεί η Βενιζελική απόφαση για την αποβίβαση του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη (19 Μαΐου 1919). Αιχμές της προσπάθειας αυτής είναι ένας μικρός τόμος του κ. Σβολόπουλου υπό τον τίτλο "Η απόφαση για την επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας στην Μικρά Ασία", που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το βιβλίο του κ. Τσιριγώτη "Η Ελληνική πολιτική στην Μικρά Ασία" (εκδόσεις Ποιότητα"). Και οι δύο αυτές φιλότιμες προσπάθειες συμπυκνώνουν τα Βενιζελικά επιχειρήματα υπέρ της εκστρατείας, με έναν έγκυρο και εύστοχο τρόπο.

23.11.10

Ελληνικό Νεκροταφείο Μοναστηρίου FYROM. 1o μέρος

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…



Η Ζάχα Χαντίντ σχεδιάζει ΑΜΙΣΘΙ το τζαμί της Αθήνας

Λίγες μέρες μετά τη δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια, η παγκοσμίου φήμης Ιρακινή αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ έχει προσφερθεί να σχεδιάσει αμισθί το τέμενος

Εχει τιμηθεί με το Βραβείο Πρίτσκερ, το Νόμπελ των Αρχιτεκτόνων. Τα κτίριά της κοσμούν πολλές από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες στον κόσμο - από τη Γερμανία και την Ισπανία μέχρι το Τόκιο και τις ΗΠΑ. Η Ιρακινή Ζάχα Χαντίντ θεωρείται η καλύτερη γυναίκα αρχιτέκτων στον κόσμο. Η... Αθεμπίγιο των μουσουλμάνων έχει προσφερθεί να σχεδιάσει το μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας στον Βοτανικό και μάλιστα αμισθί...

Εκατοντάδες Αρχαίοι Αμφορείς σε ναυάγιο του Ευβοϊκού

Ανασκαφική έρευνα σε ναυάγιο ύστερων ελληνιστικών χρόνων, στη Ν. Εύβοια







Ολοκληρώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι οι ανασκαφικές εργασίες σε ναυάγιο της ύστερης ελληνιστικής περιόδου στη Στύρα του ν. Ευβοϊκού , έρευνα που διενεργήθηκε απο την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών.

22.11.10

Cape Canaveral :Εκτοξεύθηκε γιγάντιος κατασκοπευτικός δορυφόρος

Νοέμβριος 22, 2010


Ο γιγάντιος τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος Delta IV Heavy ύψους 72 μέτρων, εκτοξεύθηκε φέροντας τον κατασκοπευτικό δορυφόρο ‘NROL-32’.

Σύμφωνα με τον αμερικανούς κατασκευαστές πρόκειται για τον μεγαλύτερο δορυφόρο που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη γη.

Ο ‘NROL-32’ είναι εξοπλισμένος με τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης ηλεκτρονικών στρατιωτικών και πολιτικών δικτύων επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θεωρείται το καύχημα του U. S. National Reconnaissance Office.



Επίδειξη δύναμης των μουσουλμάνων ήταν η κατάληψη των Προπυλαίων

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ



Με το πρόσχημα της προσευχής για το Μπαϊράμι...

Γιατί δεν οργάνωσαν τη γιορτή τους σʼ ένα γήπεδο; - Αλλά ήθελαν στην καρδιά της Αθήνας;

Δικαίωμα του κάθε πολίτη, Έλληνα και ξένου, να πιστεύει σʼ όποια θρησκεία θέλει. Υποχρέωση του ξένου, και πολύ περισσότερο του παράνομου, που βρίσκεται εδώ και τον ανέχεται η χώρα, να σέβεται το θρήσκευμα των γηγενών και να μην προκαλεί.

Τα Λαμόγια: Πρώην υπουργός με 180 off-shore!

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010



Του Βασίλη Μούρτη

Δόκανα στήνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο. Ένα από τα δόκανα έχει στήσει το ΣΔΟΕ για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και μάλιστα από εκείνους που θεωρούνταν έντιμοι άνθρωποι και αδιάφθορα στελέχη. Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από άλλους πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό.

21.11.10

Εργασιακός μεσαίωνας στο λιμάνι του Πειραιά

ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Οι 13 επαχθείς όροι που περιλαμβάνει η σύμβαση και καλούνται να υπογράψουν με την Cosco οι έλληνες λιμενεργάτες στον Πειραιά

Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ agrolabos@hotmail.com


Τι γίνεται πίσω από τις πύλες του Νέου Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της Cosco;

Ολοι οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτοι εργάτες, με το ημερομίσθιο να φθάνει τα... 40 ευρώ! Οπου κι αν θέσει κανείς το ερώτημα, απάντηση δεν παίρνει. Από τις αρχές Ιουνίου που η εκμετάλλευση του Προβλήτα ΙΙ πέρασε στην ΣΕΠ Α.Ε., θυγατρική της κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα, για τους εργαζόμενους το Ικόνιο παραπέμπει σε επαρχία της Κίνας. Το βέβαιο είναι ότι οι συνθήκες εργασίας δεν διέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.


Η σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι λιμενεργάτες της Cosco περιλαμβάνει 13 όρους που απαντώνται στο κινεζικό μοντέλο εργασίας.

1. Ολοι οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται ως ανειδικευτοι εργάτες.

Θα χρησιμοποιούμε ακόμη 130 χρόνια το πετρέλαιο


Η ανθρωπότητα θα χρειαζόταν τουλάχιστον 130 χρόνια για να αντικαταστήσει πλήρως το πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου με νέες μορφές εναλλακτικών πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν εμπειρογνώμονες του πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνιας, όπως μετέδωσε το Itar Tass, επικαλούμενο το BBC.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αλλαγή της βασικής μορφής ενέργειας θα συμβεί περί το 2140 και όχι το 2040, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τους εμπειρογνώμονες.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις βασίζονται σε μαθηματικά μοντέλα που λαμβάνουν υπόψη την ανάπτυξη της τεχνολογίας, την παραγωγή και εφαρμογή των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η καθυστέρηση στην υιοθέτηση των νέων ενεργειακών μεθόδων για την παραγωγή ενέργειας, επισημαίνουν οι καθηγητές του πανεπιστημίου, αυξάνουν την απειλή των καταστροφικών συνεπειών του πετρελαίου και των προϊόντων του.

Κόσμος-Γιῶργος Ἐχέδωρος

Σπάμε τα ρεκόρ ανεργίας, ύφεσης και πληθωρισμού

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ kada@enet.gr



ΔΥΟ ΠΟΛΥ δύσκολα χρόνια περιμένουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ακόμη και αν η κυβέρνηση καταφέρει να πετύχει στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της σπατάλης, η οικονομία θα υποστεί σοκ που δύσκολα είναι ήδη ανεκτό, μετά τα πρώτα πακτωλό μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ που ελήφθησαν φέτος.


*Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει για την «προσαρμογή» είναι μακρύς. Τα νέα στοιχεία της Eurostat ανέβασαν το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% του ΑΕΠ και το χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ. Και στις δύο περιπτώσεις τα ποσά είναι τα υψηλότερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δίνοντας μόνο ένα πρώτο στίγμα της πολυετούς προσπάθειας που θα καταβάλλουν πολίτες και επιχειρήσεις επιβαρυνόμενοι συνεχώς με νέα μέτρα.

Καταφέραμε να πετύχουμε 10 από τις θλιβερότερες πρωτιές στην Ευρώπη

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010



ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε., ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΕΝΩ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ

Είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος που για το 2010 υπέστη τόσο μεγάλη μείωση των αποδοχών του. Φορτώθηκε το μεγαλύτερο κύμα ανατιμήσεων στην Ευρώπη ενώ έζησε εντονότερα από οποιονδήποτε άλλο «εταίρο» στην Ε.Ε. την έννοια της ύφεσης. Ο έλληνας πολίτης έχει τουλάχιστον 10 λόγους να δυσανασχετεί για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του κατ' επιταγήν της τρόικας.



1 Με τον προϋπολογισμό του 2011, οι έλληνες καταναλωτές φορτώθηκαν τον υψηλότερο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο θα γίνει το ακριβότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

The Economist: Το χρέος της Ελλάδας σε πραγματικό χρόνο





Ο χρόνος κυλά. Κάθε δευτερόλεπτο, όπως δείχνει ο πίνακας, κάποιο κράτος στον κόσμο, αναπτύσσει μεγαλύτερο χρέος.

Η ιδέα ενός ρολογιού-χρέους για κάθε μεμονωμένο κράτος είναι οικεία σε όποιον έχει πάει στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου αποκαλύπτεται κάθε στιγμή το αμερικανικό έλλειμμα .

Το ρολόι μας δείχνει το συνολικό ποσό των χρεών, όλων σχεδόν των κρατών σε τιμές δολαρίου.

Στη συγκεκριμένη εικόνα κάντε ΚΛΙΚ, για να αναζητήσετε το χρέος της Ελλάδας και να διαπιστώσετε ότι είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο.