Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4.12.10

Θεσσαλονίκη-Συλλογή μεταξοτυπιών και πρωτότυπων έργων του καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη, από τον κύκλο «Θεσσαλονίκη, η αδελφή του Μεγαλέξανδρου», παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη και ο αδερφός της ο Μεγαλέξανδρος, το μυστικό του Λευκού Πύργου με τη γοργόνα των θρύλων και των παραμυθιών, η παλιά Θεσσαλονίκη, οι γειτονιές και τα σπίτια της, αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο από τον Ευθύμιο Βαρλάμη, ο οποίος θεωρείται από τους εξέχοντες καλλιτέχνες της ελληνικής διασποράς.

3.12.10

Ο πύργος της Μάρως-Η θρυλική Κυρά της Βισαλτίας


Εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελευταίο υπόλειμμα κάστρου, που βρίσκεται στη Δάφνη, ο σωζόμενος πανύψηλος πύργος, ο γνωστός ως ΄΄Πύργος της Μάρως΄΄. Η Μάρω ή Μάρα Μπράνκοβιτς,ήταν Ελληνοσερβίδα δηλαδή Δέσποινα, κόρη του δεσπότη της Σερβίας Γεωργίου Μπράνκοβιτς και της Ειρήνης κόρης του Ματθαίου Καντακουζηνού από τον Πόντο.

Η Μάρα γεννήθηκε στα 1418 που υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 15ου αιώνα δόθηκε ως γυναίκα στον Μουράτ `Β, το 1435, σε ηλικία 17 ετών.
Ενέπνεε μεγάλο σεβασμό στην αυλή του Σουλτάνου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα θρησκευτικά πράγματα της εποχής μιας και διατήρησε τη χριστιανική της πίστη αλλά και στα πολιτικά. Διακρινόταν στις ενέργειές της για το αντιδυτικό της πνεύμα. `Ο σύζυγός της Μουράτ πέθανε το 1451. Ο ιστορικός Φραντζής αναφέρει συνοικέσιο που έγινε ανάμεσα στην Μάρω και τον τελευταίο βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο που δεν ευδοκίμησε.

NASA: Νομίζαμε ότι είναι πολλά, είναι όμως περισσότερα...



Λονδίνο.
Ο συνολικός αριθμός των άστρων σε ολόκληρο το Σύμπαν είναι περίπου 300 εξάκις εκατομμύρια (το 3 ακολουθούμενο από 23 μηδενικά), τρεις φορές μεγαλύτερος από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι αστρονόμοι, δείχνει μια νέα, ακριβέστερη εκτίμηση.

Οι προηγούμενες απογραφές του Σύμπαντος έκαναν το λάθος να θεωρούν ότι όλοι οι γαλαξίες του Σύμπαντος έχουν την ίδια σύσταση με τον δικό μας Γαλαξία και περιέχουν τον ίδιο αριθμό άστρων, εξηγούν Αμερικανοί αστρονόμοι στο περιοδικό Nature.

Στην πραγματικότητα, δείχνει η νέα μελέτη, πολλοί γαλαξίες περιέχουν περισσότερους κόκκινους νάνους, μια κατηγορία μικρών και σχετικά ψυχρών άστρων.

Επανακαταμέτρηση

Πολλές κοσμολογικές έρευνες βασίζονται σε παρατηρήσεις που αφορούν τον δικό μας Μίλκι Ουέι και επεκτείνονται ώστε να καλύψουν θεωρητικά όλο το Σύμπαν.

Όμως το ένα τρίτο των γαλαξιών έχει ελλειπτικό σχήμα, και όχι σπειροειδές όπως ο δικός μας Γαλαξίας.

Ο Πίτερ βαν Ντόκουμ του Πανεπιστημίου Γέιλ και ο Τσάρλι Κόνροϊ του Χάρβαρντ χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο Keck στη Χαβάη για να εξετάσουν οκτώ μακρινούς ελλειπτικούς γαλαξίες. Οι φασματικές παρατηρήσεις έδειξαν ότι οι γαλαξίες αυτού του είδους έχουν περισσότερους από το αναμενόμενο κόκκινους νάνους.

«Είδαμε 10 έως 20 φορές περισσότερα άστρα από ό,τι περιμέναμε» αναφέρει ο Βαν Ντόκουμ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελλειπτικοί γαλαξίες, που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του συνόλου, περιέχουν από ένα τρισεκατομμύριο έως δέκα τρισεκατομμύρια άστρα, και όχι 100 δισεκατομμύρια όπως οι σπειροειδείς γαλαξίες.

Δεδομένου ότι το Σύμπαν πιστεύεται ότι περιέχει 100 δισ. έως ένα τρισ. γαλαξίες, ο συνολικός αριθμός άστρων εκτοξεύεται στο 3x1023.

Κατά σύμπτωση, σχολίασε ο Δρ Κόνροϊ, περίπου τόσα εκτιμάται ότι είναι όλα τα κύτταρα όλων των ανθρώπων μαζί.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

«Κατέβηκε» το wikileaks.org


Η EveryDNS σταμάτησε την υποστήριξη της ιστοσελίδας του Τζούλιαν Άσαντζ.

Η EveryDNS.net, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες DNS (Domain Name System- σύστημα ονομασιών domains) απέσυρε την υποστήριξή της προς το wikileaks.org το βράδυ της Πέμπτης.



Η επίσημη θέση της εταιρείας είναι ότι το λόγο για αυτή της την ενέργεια αποτέλεσε το «μπαράζ» επιθέσεων κατά της ιστοσελίδας, που θέτει σε κίνδυνο το υπόλοιπο δίκτυό της (η εταιρεία υποστηρίζει περίπου 500.000 sites) .



Το wikileaks «απάντησε» μετακινούμενο σε σουηδικό domain (wikileaks.ch).



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΡ

NASA: Η ανακάλυψη της Felisa Wolfe-Simon



Δεκέμβριος 3, 2010.

Μια από τις βασικές παραδοχές για την ύπαρξη της ζωής στη Γη μπορεί να αναθεωρηθεί, βάσει μια έρευνας η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της ΝASA για την Αστροβιολογία.

Η Γεω-μικροβιολόγος Felisa Wolfe-Simon, έχει ανακαλύψει ένα βακτήριο στη λίμνη Mono, της Καλιφόρνιας το οποίο χρησιμοποιεί αρσενικό αντί του φωσφόρου στα γενετικά χαρακτηριστικά του.

Μέχρι τώρα πιστεύονταν ότι για την ύπαρξη της ζωής απαιτούνταν ο φωσφόρος ως θεμελιώδης κομμάτι της ‘σπονδυλικής στήλης’ που συγκρατεί το γενετικό υλικό (DNA).

Η ανακάλυψη ενός οργανισμού που ζει διαφορετικά, με το δηλητηριώδες αρσενικό, διευρύνει τις σκέψεις μας, σχετικά με τις δυνατότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες και προοιωνίζει την αναθεώρηση των βιβλίων της βιολογίας, αλλάζοντας έτσι την κατανόησή μας στη διαδικασία της δημιουργίας της ζωής από τα πιο βασικά και στοιχειώδη δομικά υλικά της.

Η έρευνα της Wolfe-Simon , υποστηρίζεται από το τμήμα της Εξωβιολογίας της ΝΑΣΑ στο πρόγραμμα της Εξελικτικής Βιολογίας καθώς και από Ινστιτούτο Αστροβιολογίας της ΝΑΣΑ (NASA Astrobiology Institute.)

Μεταξύ των στόχων των προγραμμάτων αυτών, είναι ο καθορισμός της εξέλιξης των γονιδίων, οι οδοί μεταβολισμού, και τα μικροβιακά είδη στη Γη, προκειμένου να γίνει κατανοητή η δυνατότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους κόσμους.

Η ανακάλυψη της Wolfe-Simon αντιπροσωπεύει για πρώτη φορά στην ιστορία της αστροβιολογίας, μια καινοτομία, ότι βρέθηκε, δηλαδή, ένας οργανισμός ο οποίος χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό στοιχείο για την οικοδόμησή μιας από τις πιο βασικές δομές του.

Η εργασία αυτή δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Science Express“ και στη συνέχεια θα δημοσιευθεί στο περιοδικο ‘Science’.

2.12.10

Ο δορυφόρος του Κρόνου θα μπορούσε να περιέχει ίχνη ζωής


Ο Εγκέλαδος είναι το έκτο μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου. Ανακαλύφθηκε το 1789 και υπάρχει η πιθανότητα να έχει έναν απέραντο ωκεανό.




Ο Εγκέλαδος, το παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου, κρύβει ένα μεγάλο στρώμα νερού κάτω από την επιφάνειά του, όπως έχει επιβεβαιωθεί από νέες έρευνες. Επιπλέον θα μπορούσε να υπάρχουν και οι ανάλογες συνθήκες για την ύπαρξη ζωής σε αυτόν.

Οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία από το διαστημικό σκάφος Cassini, που καταδύθηκε στην παγωμένη επιφάνεια αυτού του φεγγαριού το 2008.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, με την ανάλυση που έγινε, βρέθηκαν αρνητικά ιόντα νερού τα οποία παρέχουν στοιχεία για την παρουσία υγρού ύδατος κάτω από την επιφάνειά του.

Το φασματόμετρο πλάσματος του Cassini το οποίο χρησιμοποιείται για τη συλλογή δεδομένων εντόπισε και άλλα είδη αρνητικών φορτισμένων ιόντων, συμπεριλαμβανομένων των υδρογοναθράκων.

«Αν και δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχει νερό εκεί, αυτά τα βραχύβια ιόντα είναι επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη υπό της επιφάνειας του Εγκέλαδου, ύδατος.

Το νερό, ο άνθρακας και η ενέργεια είναι μερικά από τα κύρια συστατικά της παρουσίας της ζωής» είπε ο Andrew Coates, συγγραφέας, επικεφαλής του University College London.



Δημοσίευμα της ‘Dailymail’.

Θορύβησε τους Αθηναίους η συσπείρωση των μουσουλμάνων

Η πρωτοφανής σε όγκο και συσπείρωση των μουσουλμάνων στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν την προσευχή τους εν όψει μπαϊραμιού στα Προπύλαια του πανεπιστημίου, σε πάρκα και άλλους χώρους, ήταν ένα δυνατό χτύπημα της καμπάνας στους κατοίκους του λεκανοπεδίου για το πού πηγαίνει η ιστορία αυτή που αποσκοπεί πρώτιστα στην δημιουργία του πολυσυζητημένου τεμένους στην πρωτεύουσα.


Είναι ακόμη μια προειδοποίηση στους θολοκουλτουριάρηδες της χώρας που υποθάλπουν υπό τον μανδύα της ανθρωπιστικής αλληλουχίας τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών κυρίως από ισλαμικές χώρες που βρήκαν καταφύγιο στην Αθήνα και προβαίνουν στα μύρια όσα σε βάρος των κατοίκων της που βρέθηκαν απροετοίμαστοι με την επέλαση αυτή για το πού οδηγείται το μέλλον της χώρας.

Οργιάζουν οι φήμες περί ανακάλυψης εξωγήινων

Το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έχει προγραμματίσει μια συνέντευξη για να κάνει μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη στο πεδίο της αστροβιολογίας, πράγμα που οδήγησε σε ένα κατακλυσμό φημών στο διαδίκτυο ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη κάποιας εξωγήινης μορφής ζωής σε άλλο ουράνιο σώμα.




Η NASA αναμένεται να αναφερθεί σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό "Science". Tο πιθανότερο, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής "Τέλεγκραφ", είναι ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη ενός μικροβίου πάνω στο δικό μας πλανήτη, το οποίο μπορεί να ζει σε ένα περιβάλλον άκρως εχθρικό για τη ζωή όπως την ξέρουμε. Αν όντως αυτό συμβαίνει, σημαίνει ότι μια "εξωγήινη" μορφή ζωής, που υπάρχει ακόμα και στη Γη, θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού στο σύμπαν ή στο ηλιακό μας σύστημα.



Τέτοια βακτήρια έχουν βρεθεί στο βυθό μιας λίμνης, στο εθνικό πάρκο Γιοσεμάιτ της Καλιφόρνιας, η οποία είναι πλούσια σε αρσενικό, ένα δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς. Με κάποιο όμως τρόπο, αυτός ο μικροοργανισμός χρησιμοποιεί το αρσενικό για να ζει. Η ανακάλυψη, αν επιβεβαιωθεί, δείχνει ότι υπάρχουν "σκιώδη" πλάσματα που ζουν παράλληλα με τους γνωστούς γήινους οργανισμούς, αλλά τα οποία έχουν ακολουθήσει διαφορετική εξελικτική πορεία. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβαίνει κι έξω από τη Γη, ακόμα και σε πλανήτες που δεν έχουν φιλική για τη ζωή ατμόσφαιρα.



Όπως δήλωσε ο δρ Λιούις Ντάρντνελ του Κέντρου Πλανητικών Επιστημών του Λονδίνου, "αν αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν αρσενικό στον μεταβολισμό τους, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε. Είναι εξωγήινοι, αλλά εξωγήινοι που μοιράζονται το ίδιο σπίτι με μας".



Μια τέτοια διαπίστωση έχει συνέπειες για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής αλλού στο σύμπαν, επειδή δείχνει ότι η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε κάποια άλλη βιολογική μορφή, όχι εύκολα αναγνωρίσιμη με βάση τα γήινα πρότυπα. Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η ύπαρξη "εξωγήινων" μικροοργανισμών στη Γη σημαίνει ότι η ζωή -σε διάφορες μορφές- μπορεί να έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία της Γης και αυτά τα "εξωγήινα" βακτήρια να είναι απόγονοι προηγούμενων "κατοίκων" (όχι κατ' ανάγκη νοημόνων) του πλανήτη μας.



Πρωτοπόρος και κατ' εξοχήν υπέρμαχος αυτής της άποψης ότι υπάρχει "εξωγήινη" ζωή στη Γη είναι ο κοσμολόγος Πολ Ντέηβις (πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά), καθηγητής του πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος, όχι μόνο, εδώ και χρόνια, επιμένει ότι άλλες "εξωτικές" μορφές ζωής, με "εξωγήινη" βιοχημεία, ζουν κάτω από την μύτη μας, αλλά μάλιστα έχει οριστεί υπεύθυνος μιας διεθνούς επιτροπής για την υποδοχή των (πραγματικών) εξωγήινων, αν ποτέ εμφανιστούν στη Γη!

http://www.skai.gr/news/technology/article/157699/h-nasa-einai-pithano-na-apokalupsei-tin-uparxi-exogiinou-vaktiriou-sti-gi-/

An Ancient Greek walks into a bar...

Did the Ancient Greeks tell jokes? Michael C. Scott has a look behind the punchlines


Aristophanes was always making political jokes in his plays.


A person went to a doctor and said 'Doctor, whenever I get up from sleeping, I'm groggy for a half an hour afterwards and only after that am I all right' The doctor replied: "Get up half an hour later."


Michael C. Scott

Were the ancient Greeks funny?

It's a question not often asked.

When thought about, most people will turn to the 'comedies' put on at different religio-theatrical festivals across ancient Greece, most notably in Athens.

The majority surviving for us today are by Aristophanes, writing across the divide of the 5th and 4th centuries BC, but some also survive by Menander writing later in the 4th century BC.

Aristophanes makes political jokes, imitates the politicians of the day (who without doubt were often sitting in the audience) and uses exaggeration and caricature to pass comment on the social and political well-being of the city.

«Φωτιές» ανάβει κυπριακός χάρτης με το παράνομο «Ercan»


Λευκωσία:
Αντιδράσεις προκάλεσε η κυκλοφορία τουριστικού χάρτη της Κύπρου, στον οποίο εμφανίζονται παράνομα αεροδρόμια και κατεχόμενα λιμάνια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως εμφανίζονται και τα νόμιμα αεροδρόμια και λιμάνια στις ελεύθερες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο χάρτης, ο οποίος εκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο με την ονομασία «ΔΩΡΙΚΟΣ», εμφανίζει με έντονο τρόπο τα παράνομα αεροδρόμια Τύμπου, Λευκονοίκου και Κιουμουρτζού στα κατεχόμενα. Για το αεροδρόμιο Τύμπου, εξάλλου, χρησιμοποιείται η ονομασία «Ercan».

NASA: Σήμερα αποκαλύπτονται στοιχεία αστροβιολογίας


Δεκέμβριος 2, 2010.



Σήμερα η NASA θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με μια ανακάλυψη στον τομέα της αστροβιολογίας που θα επηρεάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο διάστημα.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη αυτή περιλαμβάνεται η Mary Voytek, διευθύντρια της Εταιρίας στο Πρόγραμμα της Αστροβιολογίας, ο Jame Elser, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και η Pamela Conrod, της αστροβιολογίας στο Space Flight Center της ΝΑΣΑ.

Οι αποκαλύψεις θα παρουσιαστούν με απ’ ευθείας μετάδοση στο

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html

1.12.10

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Του Μάρκου Τέμπλαρ Καθηγητή Αντιτρομοκρατίας, Πολιτικής και Στρατηγικής



Η ασφάλεια και η μελλοντική εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος είναι αποτέλεσμα εσωτερικής σταθερότητας η οποία θα έπρεπε να είναι η υπ' αριθμόν μία υποχρέωση Έλληνος διπλωμάτου, πρώην ή παρόντος. Η σταθερότητα της ΠΓΔΜ είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και την περιοχή, αλλά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να την εξασφαλίσει. Δεν είναι συνετό για την Ελλάδα να προσπαθεί με το ζόρι να δίδει ασύμφορες λύσεις σε έναν λαό που έχει γαλουχηθεί ως «μακεδονικός» ενώ η παρούσα κυβέρνηση των Σκοπίων συνεχίζει εχθρικές πράξεις εναντίον των μειονοτήτων της, πόσο μάλλον εναντίον των γειτόνων της, ειδικά όταν οι ίδιοι οι γείτονες τους οποίους τα Σκόπια βρίζουν, είναι εκείνοι από τους οποίους η ΠΓΔΜ εξαρτάται για την επιβίωσή της.

Ελληνίδα πρωτοστατεί στη συγκρότηση και λειτουργία του πρώτου Μουσείου Παιδικής Τέχνης, στη Λίμα του Περού



Μια δραστήρια Ελληνίδα, που ζει και εργάζεται στην πόλη της Ξάνθης, η ζωγράφος και μέλος της UNESCO, Λίτα Μαυρογένη, είναι ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για την οργάνωση και τη λειτουργία του πρώτου Μουσείου Παιδικής Τέχνης στην πρωτεύουσα του Πέρου, Λίμα.


Μια δραστήρια Ελληνίδα, που ζει και εργάζεται στην πόλη της Ξάνθης, η ζωγράφος και μέλος της UNESCO, Λίτα Μαυρογένη, είναι ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για την οργάνωση και τη λειτουργία του πρώτου Μουσείου Παιδικής Τέχνης στην πρωτεύουσα του Πέρου, Λίμα.

30.11.10

Μέτωπο των φτωχών κατά των πλουσίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Είναι η λύση των οικονομικά αδύναμων χωρών, αν θέλουν να αποφύγουν τους χαλκάδες που ετοιμάζει η Μέρκελ

Εδώ που φέρανε την Ευρωπαϊκή Ένωση οι «μεγάλοι», το αύριό της δεν είναι υπόθεση μόνο της κυρίας Μέρκελ και του Σαρκοζί, που φαίνεται να έχει βολευτεί στη θέση της Γαλλίας ως υπαρχηγού.

29.11.10

Η Ευρώπη παγώνει

Νοέμβριος 29, 2010


Ασυνήθιστες χαμηλές θερμοκρασίες, από μείον 10 έως μείον δέκα οκτώ βαθμούς Κελσίου, μετρήθηκαν στη Βρετανία. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι θερμοκρασίες αυτές είχαν να παρουσιαστούν από το 1985.

Η χιονόπτωση είναι μεγάλη στην κεντρική και στην βόρεια Ευρώπη και στα βορειότερα τμήματα της ηπείρου σημειώνονται θερμοκρασίες γύρω στο -20.

Ιδιαίτερα στη Βρετανία και Ιρλανδία το χιόνι ξεπέρασε τα 40 εκατοστά. Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην Αυστρία και τη Πολωνία και στη Σλοβενία.

Ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα από 130 εώς 170 χιλιόμετρα την ώρα χτύπησαν σήμερα το πρωί τα Κανάρια νησιά.

Στην Ισπανία πέφτει καταρρακτώδης βροχή και αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έντονη χιονόπτωση.

Έχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων;


Του Μιχάλη Χρυσανθόπουλου

καθ. ιστορικού, συγγραφέα, δημοσιογράφου.

Από : History of Macedonia

Τελείωσε η σύνοδος του ΝΑΤΟ με το καινούργιο στρατηγικό δόγμα που, όταν αναλυθεί πραγματικά, θα μας οδηγήσει σε σκηνές αποκάλυψης. Η πολυπόθητη ένταξη των Σκοπίων στη βορειοατλαντική συμμαχία δεν κατέστη δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω της υποθήκης από την προηγούμενη σύνοδο, που ουσιαστικά έβαλε ως όρο ένταξης την επίλυση του θέματος του ονόματος, παρά τις εκατέρωθεν πιέσεις, όπως η επιστολή του υπουργού αμύνης του Καναδά στον Μπαράκ Ομπάμα, που αποδέχεται αναφανδόν τις θέσεις της γειτονικής χώρας, την υποστήριξη από κράτη-μέλη της συμμαχίας, την απίστευτη δραστηριοποίηση της ομογένειας (μέσω των πανίσχυρων οργανώσεών της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη) του βόρειου γείτονα, και τις προκλητικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων.

Κύπρος:Κύκλωμα στρατολογεί μοναχούς

Καταγγέλλονται ιεράρχες για κύκλωμα προσηλυτισμού μοναχών


Σοβαρές κατηγορίες για τη σύσταση κυκλώματος, το οποίο επιδίδεται συστηματικά στην πλύση εγκεφάλου σε νεαρούς Κύπριους, προκειμένου να αφήσουν τα εγκόσμια και να γίνουν μοναχοί, εξαπέλυσαν χθες γονείς μοναχών, εναντίον του ηγουμένου της μονής Μαχαιρά Επιφάνιου, του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, του κυπριακής καταγωγής ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου, στο Άγιο Όρος, Εφραίμ και της ηγουμένης της μονής Αγίου Ηρακλειδίου, Προδρόμης.

28.11.10

Υπολείμματα UFO(;) έπεσαν σε αποθήκη

Νοέμβριος 28, 2010

Αγνώστων στοιχείων ιπτάμενο αντικείμενο, σωληνωτού σχήματος,  κατά πάσα πιθανότητα περιείχε μηχανισμό, έπεσε χθες το βράδυ στις δέκα η ώρα, σε ιδιωτική αποθήκη στο Ντεμίρ Χισάρ των Σκοπίων, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Kanal 5.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, χωρίς, ωστόσο, να χτυπήσει άνθρωπο. Η σκοπιανή αστυνομία έσπευσε στο συμβάν και περιμάζεψε τα υπολείμματα του διαστημικού σκάφους.

Όπως ανέφερε το κανάλι, ούτε ο στρατός, ούτε το ΝΑΤΟ ή οι αεροπορικές δυνάμεις,  είχαν σκάφος τους πάνω από τον εναέριο χώρο του Ντεμίρ Χισάρ, ακόμη, μάλιστα, δεν εκτόξευσαν κάποιο σωληνωτό αντικείμενο το οποίο είχε εσωτερικό μηχανισμό.

Το πιο πιθανό σενάριο μιλά για κομμάτι μετεωρολογικού δορυφόρου ή κατασκοπευτικού, παρά για εξωγήινο αντικείμενο.

The Importance of Historical Truth and The Macedonian Issue

Australian Macedonian Advisory Council


November 28, 2010

I began studying Latin at school at the age of ten, and because I was good at it, I was also allowed to study Ancient Greek. I then followed what was the standard programme in the Classical languages in the better British schools. By the time I was sixteen years old, I had read a book of the Odyssey in the original Greek, some Xenophon, a play by Euripides, and other pieces of classical Greek literature, and within the next two years I practised trying to translate passages from the best English authors into something like the prose of Plato or the poetry of Sophocles. It was an excellent education, because it gave me access to some of the greatest works of literature that have ever been written, and of course it gave me control over the English language.

Η Δίκη των Αεροπόρων



Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η δικαστική περιπέτεια στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτών, τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια. Κατηγορήθηκαν για δολιοφθορά και κομμουνιστική συνωμοσία, αλλά αμνηστεύτηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή το 1955. Κατοπινές έρευνες έδειξαν ότι η δίωξή τους οφείλεται σε σκευωρία.