Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25.12.10

Τοποθετήθηκε ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη: Στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του δημαρχείου, βρίσκεται από την Πέμπτη ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, το άγαλμα τοποθετήθηκε και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Σε δήλωσή του, άλλωστε, ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είχε επισημάνει ότι η τοποθέτηση του ανδριάντα είναι μια ένδειξη τιμής στον άνθρωπο και τον πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη.

Ζώνη του Κούιπερ και Πλούτων

Οι πλανήτες είναι οκτώ

Τρία αμφιλεγόμενα σώματα σε σύγκριση μεγέθους με τη Γη: Από αριστερά, το 2003 UB313, ο Χάροντας και η Δήμητρα.   AFP

Πράγα: Ο μικρός και μακρινός Πλούτωνας χάνει τον τίτλο του πλανήτη, καθώς η Διεθνής Αστρονομική Ένωση υπερψήφισε την Πέμπτη την πρόταση στην οποία οδήγησαν πολυήμερες διαμάχες και διαπραγματεύσεις.

Ήταν τόσο έντονη η ασυμφωνία μεταξύ των ειδικών, στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ο πρώτος ορισμός για τους πλανήτες, ώστε οι οι αστρονόμοι αποφάσισαν τελικά να περιοριστούν στα σώματα του Ηλιακού Συστήματος και να μην συμπεριλάβουν στον ορισμό τους δεκάδες πλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί σε άλλα συστήματα του Γαλαξία.

Οι 2.500 σύνεδροι στη συνάντηση της Ένωσης στην Πράγα κλήθηκαν να ψηφίσουν το σχέδιο που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, έπειτα από την απόσυρση δύο προηγούμενων προτάσεων που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η τελευταία πρόταση ορίζει πλανήτες τα σώματα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, διαθέτουν αρκετή μάζα και βαρύτητα ώστε να έχουν αποκτήσει σφαιρικό σχήμα και κυριαρχούν στην τροχιακή ζώνη στην οποία κινούνται.

Ο Πλούτωνας βγαίνει εκτός λίστας, αφού η τροχιά του τέμνει την τροχιά του πολύ μεγαλύτερου Ποσειδώνα.

Με τον ορισμό αυτό οι επιστήμονες ξεχωρίζουν τους οκτώ «κλασσικούς πλανήτες» -κατά σειρά από τον Ήλιο: Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Αρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας- από τα πολυάριθμα παγωμένα σφαιρικά σώματα που κινούνται στις παρυφές του Ηλιακού Συστήματος, τη λεγόμενη Ζώνη του Κούιπερ.

Ο Πλούτωνας -μικρότερος από τη Σελήνη- θα λογίζεται πλέον «πλανήτης νάνος», όπως εξάλλου και ο μεγαλύτερος δορυφόρος του, ο Χάροντας. Στην ίδια ομάδα κατατάσσεται επίσης η Δήμητρα, που είχε ονομαστεί πλανήτης τον 19ο αιώνα αλλά αργότερα πέρασε στο «κλαμπ» των αστεροειδών, καθώς και το 2003 UB313, ένα σώμα μεγαλύτερο από τον Πλούτωνα που ανακαλύφθηκε πριν από τρία χρόνια.

Τα τρία αυτά σώματα θα είχαν ταξινομηθεί στους πλανήτες αν είχε γίνει δεκτή η πρώτη πρόταση της Ένωσης, που παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη. Όριζε πλανήτη κάθε σφαιρικό σώμα που περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο. Οι πλανήτες σε αυτή την περίπτωση θα ήταν τουλάχιστον 12 και πιθανώς δεκάδες ακόμα.

Όμως αστρονόμοι που συμμετέχουν στο συνέδριο και δεκάδες συνάδελφοί τους έστειλαν επιστολές και email διαμαρτυρόμενοι, επιμένοντας ότι ένας πλανήτης πρέπει να είναι το κυρίαρχο σώμα στη «γειτονιά» του.

Μετά την αποδοχή της απαίτησης αυτής, οι πλανήτες μένουν οκτώ, ενώ τα μικρότερα σώματα είναι είτε «πλανήτες νάνοι», όπως ο Πλούτωνας, είτε «μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος», όπως οι αστεροειδείς και οι κομήτες.

Πηγή:  http://tech.pathfinder.gr/tech/209222.html

Κάρολος Παπούλιας: Η δύναμη της διασποράς


"Ο ελληνισμός της διασποράς είναι δύναμη για την πατρίδα μας εκτός συνόρων, μας εμπνέει αισιοδοξία, μας διδάσκει δημιουργικότητα", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε μήνυμά του προς τους Ελληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών.
 Η οικονομική κρίση αποτελεί μεγάλη δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία, που έχει αποδείξει ιστορικά την αντοχή και την επιμονή της, σημειώνει ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας πως η δύσκολη αυτή συγκυρία επιβάλλει σε όλους τους Έλληνες, τόσο του μητροπολιτικού κέντρου, όσο και του εξωτερικού, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς που μας ενώνουν.
Οπως τονίζει ο κ. Παπούλιας, οι προσωπικές ιστορίες των απόδημων Ελλήνων αποτελούν παραδείγματα επιτυχούς πορείας μέσα από αντιξοότητες και συνεπώς σημείο αναφοράς για τον ελληνικό λαό που υποφέρει σήμερα από ανασφάλεια.

24.12.10

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της ΠΓΔΜ

24/12/2010




Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τον Βέλια Ράμκοφσκι, ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, "Α1", ύστερα από στοιχεία που ανακάλυψαν οι αρχές για οικονομική απάτη σε εταιρείες που σχετίζονται με αυτόν.

Η σύλληψη του Ράμκοφσκι έγινε στο κτίριο της τηλεόρασής του, από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Εκτός του Ράμκοφσκι, η αστυνομία συνέλαβε ακόμη 9 άτομα και αναζητά επιπλέον 24 τα οποία που συνδέονται με εταιρείες που φέρονται να ελέγχονται από τον Ράμκοφσκι. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η διευθύντρια του "Α1".

23.12.10

Ναός Απόλλωνος Βουλιαγμένης

Ο Απόλλων Ζωστήρ στη Βουλιαγμένη έχει την ατυχία να είναι «ζωσμένος» από περιφράξεις: βρίσκεται μέσα στην πλαζ ξενοδοχείου και γειτνιάζει με ομπρέλες θαλάσσης και πλαστικές καρέκλες. Αυτή η εικόνα θα αλλάξει σύντομα, ευτυχώς.





Το σημαντικότερο μέτρο είναι ένα άνοιγμα στην περίφραξη, που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση του ναού από τα 10 μέτρα για τους διερχόμενους


Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε προχθές τη μελέτη για την αποστράγγιση του ναού και για τις ήπιες διαμορφώσεις που θα γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο ώστε το μνημείο να αναδειχθεί.

22.12.10

Μεγάλο το ενδιαφέρον για μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία

Η Αυστραλία που έλκυε πριν μισό αιώνα τους ανειδίκευτους εργάτες από την ελληνική ύπαιθρο για να δουλέψουν στα ορυχεία, στις φυτείες ζαχαροκάλαμου, στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στη γραμμή της αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors, σήμερα φαντάζει σωσίβιο σωτηρίας για μια άλλη κατηγορία Ελλήνων, τους πτυχιούχους και προσοντούχους που δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα.

Η απόγνωση αναγκάζει πολλούς να βλέπουν την Αυστραλία, τον πιο μακρινό γι' αυτούς προορισμό, ως σανίδα σωτηρίας.

Εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που φθάνουν σε ομογενειακούς φορείς και εφημερίδες από Έλληνες επαγγελματίες και επιστήμονες που ζητούν να πληροφορηθούν πώς μπορούν να πάνε στην Αυστραλία για να εργαστούν.

21.12.10

ΚΘΒΕ: "Λωξάντρα" στο Βασιλικό Θέατρο

Από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, ώρα 9 μμ.



Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική διασκευή Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Φωτεινή Μπαξεβάνη. Το έργο κάνει πρεμιέρα την Tετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ


Η θρυλική ιστορία της κοκόνας Λωξάντρας, μιας λαϊκής γυναίκας, εξαιρετικά δυναμικής, που ηγείται πρόσχαρα, στοργικά και ακούραστα μιας πολυμελούς μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας της Πόλης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ενώ γύρω της στροβιλίζονται πολυάριθμα συγγενικά της πρόσωπα, φίλοι, γείτονες, η Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, παραπαίδια, λαϊκοί Τούρκοι, χανούμισσες, ο πασάς της γειτονιάς και εκτυλίσσονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η Λωξάντρα φανερώνεται δυναμική και ακατάβλητη, έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες της ζωής με τη σοφία του ενστίκτου αλλά και την ωριμότητα της εμπειρίας γενεών και με έμβλημά της τη φράση: «Tις εστί πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος». Ένας ύμνος προς τη ζωή.



AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ



…Η Λωξάντρα αγαπά. Θυμώνει, πεισμώνει, χαριεντίζεται, κυριαρχεί, θρηνεί, επιβιώνει. Και μας μαθαίνει ότι η ζωή έχει ένα σκληρό πυρήνα, το φυσικό νόμο. Η φύση δεν υπάρχει για να θρέφει τον άνθρωπο, αλλά τον εαυτό της. Μέσα σε αυτή την φροντίδα μαθαίνουμε κι εμείς να επιβιώνουμε, κοντά της, μέσα της. Γι’ αυτό η Λωξάντρα μαγειρεύει. Το φαγητό είναι αίμα, μας κρατάει θερμούς, διώχνει τα ρίγη του παγερού κόσμου, τους αναίμακτους δαίμονες της ατονίας…

Πέθανε η ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί


Πέθανε σήμερα (19.12.2010) σε ηλικία 97 ετών η μεγάλη ελληνίστρια και ακαδημαϊκός Ζακλίν ντε Ρομιγί, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια του College de France. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από τον εκδότη της Μπερνάρ ντε Φαλουά.

Η Ζακλίν ντε Ρομιγί, γνωστή για τις μελέτες της στο χώρο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, η οποία ενσάρκωνε μια ουμανιστική αντίληψη του πολιτισμού, έγραψε σε διάστημα άνω των 60 ετών, πολλά έργα. Το 1988 έγινε η δεύτερη εκλεγμένη γυναίκα μέλος της γαλλικής Ακαδημίας, μετά την Μαργκερίτ Γιουρσενάρ.

Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, η Ρομιγί έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 1995 και ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του ελληνισμού το 2.000.

"Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη χώρα μας. Ηταν μια γυναίκα που αφιέρωσε όλη τη ζωή της στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό γιατί θεωρούσε ότι ήταν μια εκπαίδευση στην κατανόηση της ελευθερίας του ατόμου, στην προσήλωση στη δημοκρατία", δήλωσε η Ελέν Καρέρ ντ' Ανκός, ισόβια γραμματέας της Γαλλικής Ακαδημίας.

"Υπέφερε πολύ εδώ και μερικές δεκάδες χρόνια από το γεγονός ότι έβλεπε να φθίνει η μελέτη της ελληνικής γλώσσας και αυτό τής προκαλούσε τεράστιο πόνο", πρόσθεσε η ντ΄Ανκός, η οποία πιστεύει ότι ο καλύτερος φόρος τιμής για την Ζακλίν ντε Ρομιγί "θα ήταν να δοθεί εφεξής μεγαλύτερη σημασία στην ελληνική γλώσσα την οποία υποστήριξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη χώρα μας".



enet.gr

20.12.10

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν πρέπει η νέα δομή του ΝΑΤΟ να δημιουργεί προβλήματα στο Αιγαίο

 
 
Η Νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να δημιουργεί «τεχνητά ή τεχνικά» ζητήματα στο Αιγαίο που με τη σειρά τους δημιουργούν εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό ξεκαθάρισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο 19ο Διεθνές Συμπόσιο της Ελληνικής Ενωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αν και απέφυγε να αναφερθεί ειδικότερα, είπε ουσιαστικά ότι οι κανόνες και οι πρακτικές που αφορούν στην νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας, άρα και στο Αιγαίο, δεν μπορούν να είναι διαφορετικές από αυτές που ισχύουν στις υπόλοιπες περιοχές ευθύνης του ΝΑΤΟ, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό «ειδικό καθεστώς».
 
Ο κ. Βενιζέλος στο 19ο Ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο της Ελληνικής Ενωσης για την Ευρωπαϊκή και Ατλαντική Συνεργασία



Ο κ. Βενιζέλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα επισημαίνοντας ότι πρέπει να εκλείψουν προβλήματα του παρελθόντος τα οποία έφεραν πρώην Γενικούς Γραμματείς του ΝΑΤΟ να εκδίδουν κείμενα καθαρά πολιτικού χαρακτήρα, δημιουργώντας τριβές στον σχεδιασμό των ασκήσεων της Συμμαχίας που με τη σειρά τους παράγουν προβλήματα μεταξύ των Συμμάχων.

Με αυτή του την αναφορά ο υπουργός Αμυνας «φωτογράφισε» βασικά δύο αποφάσεις: κατ' αρχήν τους «Κανόνες Λουνς» (Luns Rulings), τους οποίους εξέδωσε ο πρώην ΓΓ της Συμμαχίας Τζόζεφ Λουνς τη δεκαετία του 1980 και εξαιρούσαν την Λήμνο από τις συμμαχικές ασκήσεις. Και κατά δεύτερον, την «Aegean Islands Guidance Policy» του 2006, η οποία εκδόθηκε από τον επιτελάρχη του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή στην Ευρώπη (SACEUR). Με αυτή, τα νησιά του Αιγαίου, τα οποία βάσει Συνθηκών κρίνονται αποστρατιωτικοποιημένα, δεν θα συμπεριλαμβάνονται σε ασκήσεις και σε άλλες δραστηριότητες του NATO. Παράλληλα, στην Λήμνο εν καιρώ ειρήνης δεν θα εκτελούνται ασκήσεις και το ΝΑΤΟ δεν θα χρηματοδοτεί τεχνικά έργα. Μόνο σε περίοδο πολέμου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Λήμνος στον έκτακτο σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, ύστερα από ειδική απόφαση του ΝΑΤΟϊκού διοικητή.

Το Βήμα

Το ηφαίστειο του δορυφόρου του Τιτάνα

Ο τηλεσκοπικός δορυφόρος ‘Κασίνι’ της NASA, εντόπισε ένα τεράστιο ηφαίστειο στο μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, που αντίθετα με τα γήινα ηφαίστεια, φαίνεται ότι εκλύει παγωμένη λάβα.

Τα νέα στοιχεία για το ηφαίστειο αυτό, που ονομάζεται Κρύοβολκάνο ( Cryovolcano), υποβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε συνέδριο της αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο εντοπισμός του,  αποτελεί την πρώτη απόδειξη ύπαρξη, παγωμένων ηφαιστείων έξω από το ηλιακό σύστημα.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση, το ηφαίστειο ως προς τη δομή και την εμφάνισή του είναι παρόμοιο με αυτά που υπάρχουν στον πλανήτη μας, παρότι δεν είναι σίγουρο αν είναι ενεργό ή όχι. Το ύψος του υπολογίστηκε στα 3.000 πόδια.

Η ύπαρξη πάγου φαίνεται τελικά ότι βρίσκεται σε ευρεία ποσότητα σε πλανήτες όπου υπάρχουν παγωμένα ηφαίστεια, όπως ο συγκεκριμένος που έχει θερμοκρασία μείον 180 βαθμούς.





Discovery.com

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΥΘΟΥΛΚΑ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Σε Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναγορεύθηκε ο Καθηγητής Ομοιοπαθητικής Γιώργος Βυθούλκας την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Η αναγόρευση του κ. Βυθούλκα σε Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφασίστηκε σε αναγνώριση της προσφοράς του στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, αλλά και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα - Κλασσική Ομοιοπαθητική» που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Σύρο, από το 2007.

19.12.10

Το μυστηριώδες πλάσμα του Λίβερπουλ

Όπως φάνηκε το πλάσμα από το Google Earth, σε προβλήτα του Λίβερπουλ
 Δεκέμβριος 19, 2010.


Ένα μυστηριώδες αντικείμενο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι του Λίβερπουλ της Αγγλίας, το οποίο πυροδότησε εικασίες για την ύπαρξη ενός γιγάντιου καρχαρία.

Το αντικείμενο που φάνηκε στην αποβάθρα Albert στο Merseydide, δημιούργησε ερωτηματικά στη θαλάσσια βιολογία για την παρουσία του στα παγωμένα νερά της περιοχής.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να ήταν καρχαρίας ενώ άλλοι είπαν ότι θα μπορούσε να ήταν ένα απλό jet ski.
Ο Τομ Κόρνελ, βιολόγος των θαλάσσιας ζωής, δήλωσε ότι πρόκειται για καρχαρία που ‘βολτάρει’ στην ακτή αλλά δεν αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους.

«Παρότι είναι ασυνήθιστο οι καρχαρίες που ζουν γύρω από τα τροπικά νησιά, να παρουσιάζονται εδώ, εντούτοις δεν είναι πρωτόγνωρο», είπε ο Κόρνελ.
Το πλάσμα εντοπίστηκε από τον Simon Hoban, DJ του ραδιοφώνου, που είχε κοιτάξει στο Google Earth.
Η εικόνα παρουσιάζει ένα πλάσμα της θάλασσας με κυρτό σώμα, ρύγχος και θωρακικά πτερύγια στα πλευρά του.
Η Daily Mail ανέφερε ότι το πλάσμα ήταν πιο μεγάλο από ορισμένες βάρκες που φαίνονταν δίπλα του.

Ο Κόρνελ, ωστόσο, ανέφερε ότι «το ζώο, πιθανόν να έψαχνε μέρος για να πεθάνει».

http://news.ninemsn.com.au/world/8185747/mysterious-creature-spotted-in-uk-port

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας

Μελβούρνη, Αυστραλία


Στον κατάλογο των προσωπικοτήτων της Αυστραλίας, που τάσσονται σθεναρά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί και η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κριστίνα Κίνελι.
Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο της SBS, σε εκδήλωση ειδικά για τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης η κ. Κίνελι γνωστοποίησε ότι με μεγάλη χαρά της γίνεται επίτιμο μέλος της Αυστραλιανής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών, ένα αίτημα, που όπως είπε, «είναι δίκαιο και σωστό».

Ελλ-Οίνων Δρώμενα! -Έτσι παράγεται το πιο φημισμένο τσίπουρο στην Βισαλτία (Βίντεο)

Η διαδικασία της παραγωγής του τσίπουρου στην Βισαλτία,αποτελεί για τους κατοίκους μια πραγματική ιεροτελεστία,που τηρείτε κάθε χρόνο σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια!

Εν μέσω αρωματικών αναθυμιάσεων σταφυλιού,μαστίχας, γλυκάνισου και Διονυσιακών ήχων, το απόσταγμα ρέει...

Απόσταγμα γνώσης και εμπειρίας αιώνων
Μια πραγματική γιορτή...
Έτσι παράγουμε το τσίπουρο στην Βισαλτία

(Tο βίντεο είναι υψηλής ανάλυσης.Επιλέξτε 1080p και παρακολουθήστε το σε πλήρη οθόνη)







Βίντεο-Δημιουργία/Παραγωγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ -BINTEOΘHKH

http://visaltis.blogspot.com/2010/12/blog-post_17.html