Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1.1.11

Η σχέση νικάει τον χρόνο, η χρήση όχι

Tου Χρήστου Γιανναρά

Φταίει το μέτρο, όχι το μετρούμενο: Το θερμόμετρο, η ζυγαριά, όχι η αιτία που προκάλεσε τον πυρετό, η λαιμαργία που πρόσθεσε το βάρος.

Ηταν κακή η χρονιά που πέρασε, λέει δραματικά ο ολίγιστος πρωθυπουργός μας. Ατυχήσαμε στη ρουλέτα, όμως είχε στραβώσει προκαταβολικά η παρτίδα. Δεν διανοείται την αυτοκριτική, την υποχρέωση να λογοδοτήσει απέναντι στην κοινωνία, δεν έμαθε ποτέ ότι η εξουσία είναι διακονία των κοινών αναγκών, όχι τζόγος στο οικογενειακό του καζίνο. Οι οικογένειες, που κληρονομικά διαχειρίζονται το ελλαδικό φέουδο, μεγαλώνουν στους κόλπους τους τους επόμενους παίκτες του ηδονικού παιχνιδιού, και οι όροι του παιχνιδιού μόνο «επικοινωνιακοί», καθόλου ευθύνη έμπρακτων αποτελεσμάτων της πολιτικής στον κοινό βίο.

Numerous slights raise questions of Obama's support of ally Macedonia

GUEST COLUMN  (following response at the end of this article)



Numerous slights raise questions of Obama's support of ally Macedonia

By Argie Bellio

For The News-Sentinel
In politics, everything means something. WikiLeaks' release of thousands of U.S. diplomatic cable communications gave insight into what our nation's diplomats are really saying about our friends behind closed doors.

Macedonia – one of our strongest allies in southeast Europe – was mentioned in several of the communications, being encouraged to back down on its inherent sovereign right to its name, identity, language and constitution, thus giving in to Greek demands in order to join NATO. This policy development has many who have a strong interest in southeast Europe questioning President Obama's intentions for the region.

31.12.10

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν Έλληνες υπήκοοι στη διεκδίκηση κληρονομικών περιουσιακών δικαιωμάτων τους στην Τουρκία


31 Δεκεμβρίου 2010.
Παρέμβαση της Επιτροπής ζητά ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος με σχετική γραπτή ερώτηση. Με αφορμή την ειδική αναφορά που κάνει η φετινή Έκθεση Προόδου της Ε. Επιτροπής για την Τουρκία στα «προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν Έλληνες υπήκοοι στην απόλαυση και καταχώρηση ακινήτου περιουσίας που τους ανήκει συνεπεία κληρονομικής διαδοχής και, πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην εφαρμογή από τις τουρκικές Αρχές του αναθεωρημένου νόμου περί κτηματολογίου, συμπεριλαμβανομένης και της ερμηνείας των διατάξεων περί αμοιβαιότητας», ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος υπέβαλε ερώτηση προτεραιότητας στον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο κ. Fule.Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος ρωτάει την Επιτροπή:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αφιέρωμα: Άρθρα του Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Η επικράτηση του ακράτου καπιταλισμού, ονομάσθηκε παγκοσμιοποίηση της οικονομίας. Και ο άμετρος καταναλωτισμός χαρακτηρίσθηκε ως ποιότητα ζωής. Η θεοποίηση του χρήματος, που διέκρινε τους περισσοτέρους Αμερικανούς, έγινε δόγμα και πολλών Ευρωπαίων. Οι πατροπαράδοτες αρχές και αξίες εξανεμίσθηκαν. Τα φαινόμενα της διαφθοράς γενικεύθηκαν. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες (όπως η SIEMENS), που είχαν εξειδικευθεί στην αγορά συνειδήσεων των πολιτικών σε πολλές χώρες, ανήκαν και σε κεφαλαιούχους της μεγάλης χώρας του Ατλαντικού.


Το μαύρο χρήμα έρρευσε άφθονο στους επιτηδείους και δι΄αυτών στις τράπεζες. Πολίτες και κράτη έγιναν δέκτες άμετρης προσφοράς χρήματος δια δανεισμού. Σε λίγες δεκαετίες, όλα τα κράτη της Ευρώπης ευρέθησαν υπερχρεωμένα. Ήταν φυσικό, η Ελλάδα να γίνει σημαιοφόρος των οφειλετών, αλλά και πολλοί Έλληνες πολίτες οφειλέτες Τραπεζών.

30.12.10

«Δίδυμη Γη» προβλέπει το «Νew Scientist»

ΛΟΝΔΙΝΟ.
 Τις προβλέψεις της για το 2011 δημοσίευσε η έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση «Νew Scientist», με τους συντάκτες της να καταγράφουν τις εξελίξεις, τα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις που πιθανώς να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Στις πιο ενδιαφέρουσες καταγράφεται η πρόβλεψη ότι μέσα στο 2011 θα ξεκινήσουν τα τουριστικά ταξίδια στο Διάστημα. Σε πρώτη φάση οι διαστημικοί τουρίστες θα εισέρχονται στα ειδικά σκάφη που κατασκευάζονται για αυτόν τον σκοπό και θα πραγματοποιούν διαδρομές λίγο έξω από την ατμόσφαιρα της Γης βλέποντας τον πλανήτη μας από ψηλά.


Η πρόβλεψη που όλοι εύχονται να πραγματοποιηθεί είναι εκείνη που κάνει λόγο για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για σοβαρά προβλήματα όρασης και παραλύσεων με τη χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων.

Το «Νew Scientist» συμφωνεί με πολλούς επιστήμονες που έχουν διατυπώσει την πρόβλεψη ότι μέσα στο 2011 θα εντοπιστεί ένας πλανήτης με μέγεθος και- γιατί όχι;- και χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της Γης. Εχουν ήδη εντοπιστεί εκατοντάδες πλανήτες μακριά από το ηλιακό μας σύστημα και οι επιστήμονες αναζητούν εναγωνίως πλέον έναν πλανήτη που να μοιάζει με τη Γη.

Η πιο «ανατρεπτική» πρόβλεψη της επιθεώρησης είναι αυτή που αναφέρει ότι μέσα στο 2011 θα εμφανιστούν ρομποτικά alter ego μας τα οποία θα μας αντικαθιστούν στη δουλειά. Πρόκειται για ρομπότ που θα μπορεί να ελέγχει κάποιος από μακριά (π.χ. από το σπίτι του), τα οποία θα πηγαίνουν στους χώρους εργασίας και με τη βοήθεια του κατόχου τους θα εκτελούν τις εργασίες και τις υπηρεσίες που εκείνος παρέχει.

Τέλος, οι συντάκτες του «Νew Scientist» πιστεύουν ότι το 2011 η βιομηχανία των αυτοκινήτων θα βάλει σε μαζική παραγωγή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σήμερα έχουν περισσότερο πειραματική χρήση.


Το Βήμα

29.12.10

Κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία το ποιητικό βιβλίο «The Perfect Order: Selected Poems 1974-2010» του Νάσου Βαγενά

Κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία το ποιητικό βιβλίο «The Perfect Order: Selected Poems 1974-2010» του Νάσου Βαγενά, από τον εκδοτικό οίκο Anvil Press Poetry.
 Πρόκειται για μια ευρεία επιλογή ποιημάτων απ' όλες τις ποιητικές συλλογές του Βαγενά, μεταφρασμένων στα αγγλικά από διάφορους μεταφραστές και δημοσιευμένων σε περιοδικά και ανθολογίες.
Το βιβλίο περιέχει «Εισαγωγή στην ποίηση του Βαγενά από τον David Ricks» νεοελληνιστή καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, καθώς και εκτεταμένα αποσπάσματα από δοκίμια του Βαγενά για την ποίηση.
 Την επιμέλεια της έκδοσης έκαναν ο Άγγλος ποιητής Richard Berengarten και ο Πασχάλης Νικολάου, που διδάσκει μεταφρασεολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ο Μπερίσα εξόπλιζε τον UCK

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Αγγελόπουλος

Οι Σέρβοι κατηγορούντον αλβανό πρωθυπουργό για λαθρεµπόριο όπλων

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα υπήρξε ένας από τους κορυφαίους λαθρεµπόρους όπλων στη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσόβου (1998-99), σύµφωνα µε στοιχεία της σερβικής εισαγγελίας για τα εγκλήµατα πολέµου που δηµοσιεύθηκαν χθες από την εφηµερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου. Πρόκειται για «ρατσιστικές συκοφαντίες», απάντησε ο Μπερίσα.


Οι έρευνεςτηςσερβικής εισαγγελίας,σύµφωνα µε το δηµοσίευµα της «Πολίτικα», απέδειξαν ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου (UCK) προµηθευόταν οπλισµό από δίκτυο λαθρεµπορίας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Μπερίσα. Την εποχή εκείνη ο Μπερίσα ήταν αντιπολιτευόµενος πολιτικός, αφού είχε παραιτηθεί το 1997 από την προεδρία της Αλβανίας. Κατά την προεδρική θητεία του, εκατοντάδες χιλιάδες όπλα και πυροµαχικά είχαν κλαπεί από τα στρατόπεδα της χώρας. Τα περισσότερα από τα όπλα αυτά κατέληξαν στα χέρια του UCK, γράφει η «Πολίτικα», επικαλούµενη τις καταθέσεις τεσσάρων Αλβανών του Κοσόβου, µελών του UCK, που συνελήφθησαν από τις σερβικές δυνάµεις ασφαλείας στη διάρκεια του πολέµου στο Κόσοβο και ανακρίθηκαν για το πώς προµηθευόταν ο UCK τα όπλα που χρησιµοποιούσε.

Μπαίνουμε στην εποχή των παγετώνων;


Η κινητήριος δύναμη του κλιματικού συστήματος της Γης είναι ο ήλιος. Το ηλιακό φώς θερμαίνει τον κόσμο μας. Η δύναμη των ηλιαχτίδων μέσα από τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης δίνουν ζωή στα φυτά και τα αναπτύσσουν. Το φως του ήλιου μεταδίδει θερμότητα, η οποία αναπτύσσει την θερμοκρασία του αέρα με αποτέλεσμα την εξάτμιση και τη συγκέντρωση των υδρατμών στον ουρανό όπου με τη μορφή των σύννεφων έχουμε το φαινόμενο της βροχής.

Με λίγα λόγια ο Ήλιος οδηγεί σχεδόν κάθε πτυχή του κλιματικού συστήματος της γης μας και καθιστά δυνατή τη ζωή, όπως την γνωρίζουμε.

Η τροχιά της Γης και ο προσανατολισμός της ως προς τον Ήλιο αλλάζει σε διαστήματα αρκετών χιλιάδων ετών. Με τη σειρά τους αυτές οι αλλαγές ‘του μηχανισμού της τροχιάς’ ασκούν απότομες κλιματικές αλλαγές, λόγω της μείωσης της ποσότητας των ηλιακών ακτινών που φθάνουν στη Γη.

Έτσι, καθώς αλλάζει η θέση της Γης οι ακτίνες του ήλιου ωθούν σε μια νέα κλιματική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα μοντέλα των επιστημόνων η τροχιά της Γης και ο προσανατολισμός της ως προς τον Ήλιο δείχνουν ότι ο κόσμος μας θα πρέπει τώρα να έχει αρχίσει να εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ψύξης- ίσως στην επόμενη εποχή των παγετώνων.

Άλλες σημαντικές δυνάμεις που επηρεάζουν το κλιματικό σύστημα της Γης, είναι, τόσο τα μεταβλητά στοιχεία, όπως είναι τα σύννεφα, τα αερομεταφερόμενα σωματίδια όσο και η φωτεινότητα της επιφάνειας της γης.

Κάθε ένα από τα στοιχεία αυτά, έχει την ικανότητα να υπερβαίνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να προκαλέσει ψύξη.

Για παράδειγμα, η αυξημένη νέφωση δίνει περισσότερη σκιά στην επιφάνεια, καθώς αντανακλάται το φως του ήλιο στο διάστημα. Τα αυξημένα αιωρούμενα σωματίδια (ή αερολύματα) αντανακλούν το φως του ήλιου στο διάστημα με αποτέλεσμα να ψύχεται η επιφάνεια της γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές ηφαιστειακές εκρήξεις ( όπως αυτή του όρους Πινατούμπο, το 1992) έχουν τη δυνατότητα να εκλύσουν μεγάλες ποσότητες αερολυμάτων που καθώς απλώνονται στην ατμόσφαιρα, μειώνουν το φως του ήλιου. με αποτέλεσμα την δημιουργία ψυχρού κλίματος στην επιφάνεια της Γης.

Ομοίως, η αύξηση των επιφανειών υψηλής αντανάκλασης, όπως είναι τα στρώματα πάγου, εξαποστέλλουν μεγαλύτερα ποσά ηλιακού φωτός πίσω στο διάστημα επηρεάζοντας αρνητικά το κλίμα της γης.



----------------

ΔΕΚΑΔΕΣ καθηγητές ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ με τις ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΓΩΝΙΕΣ

ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών διεθνούς εμβέλειας. Πάντως κανένας τους δε φαίνεται να καταλαβαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη αποκέντρωσης και αναδασώσεων ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα και ΟΛΩΝ των πεδιάδων.


Κατάλογος των επιστημόνων που προειδοποιούν για παγετώνες
1. Don Easterbrook, Professor Emeritus, Dept. of Geology, Western Washington University.

2. Syun Akasofu, Professor of Geophysics, Emeritus, University of Alaska

3. Prof. Mojib Latif, Professor, Kiel University, Germany

4. Dr. Noel Keenlyside from the Leibniz Institute of Marine Sciences at Kiel University

5 - 6. Professor Anastasios Tsonis, Head of Atmospheric Sciences Group University of Wisconsin, and Dr. Kyle Swanson of the University of Wisconsin-Milwaukee

7. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University

8. Henrik Svensmark , Professor DTU, Copenhagen.

9. Jarl R. Ahlbeck, D.Sc., AboAkademi University, Finland

10. Dr. Alexander Frolov, Head of Russia’s state meteorological service Rosgidromet and

Dr. Tishkov, deputy head of the Geography Institute at Russian Academy of Science.

11. Mike Lockwood, Professor of Space Environmental Physics, University of Reading, UK.

12. Dr. Oleg Pokrovsky, Voeikov Main Geophysical Observatory.

13. Girma Orssengo, b.Tech, MASc, PhD

14. Nicola Scafetta, PhD.

15. Dr William Livingston, astronomer & solar physicist; and 16. Dr Matthew Penn – astronomer & solar physicist

17. Joe d’Aleo – Executive Director of Certified Consultant Meteorologists.

18. Harry van Loon, Emeritus at NCAR and CORA.

19. Roland Madden, Senior scientist at NOAA, Deputy Head of Climate analysis.

20. Dave Melita, Head Meteorologist at Melita Weather Associates.

21. William M Gray, Professor Emeritus, Dept of Atmospheric Sciences, Colorado State University

22. Dr. David Archibald, Australia, environmental scientist.

23. Dr Habibullo Abdussamatov, Head of Space Research, Lab of Pulkov Observatory.

24. Dr Fred Goldberg, Swedish climate expert.

25. Dr. George Kukla, a member of the Czechoslovakian Academy of Sciences and a pioneer in the field of astronomical forcing.

26. Peter Clark, Professor of Geosciences at OSU

27. James Overland, NOAA.

28. Dr. Theodore Landscheidt.

29. Matt Vooro, P. Eng.

30. Girma Orssengo, PhD

31. Thomas Gobig, Meteorologist, Meteo Media weather service.

32. Piers Corbyn, Astrophysicist.

33. Dr. Karsten Brandt, Director of Donner Wetter Weather Service.

Global Cooling Consensus Is Heating Up – Cooling Over The Next 1 To 3 Decades

28.12.10

ΝΑΤΟ: ΑΠΟ ΤΟ 1995 ΖΗΤΗΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έβαλαν βέτο, έμειναν οι γκρίζες ζώνες
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ


Προσφάτως η Ελλάδα αποχώρησε από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση αεράμυνας Noble-aspect 2010 επειδή το ΝΑΤΟ απέρριψε τη θέση της Ελλάδας και δεν συμπεριέλαβε στην άσκηση τα νησιά του Αν. Αιγαίου και κυρίως τις αεροπορικές δυνάμεις (αεροδρόμιο-ραντάρ) της Λήμνου.

Το έγγραφο 1 (αριστερά), εμπιστευτικό του ΝΑΤΟ, δείχνει την υιοθέτηση των τουρκικών απαιτήσεων από τη συμμαχία. Το έγγραφο 2 (πάνω δεξιά) είναι τουρκική επιστολή του 1998 προς τον γ.γ. Χαβιέ Σολάνα. Επιμένει ιδιαίτερα για τη Λήμνο. Το έγγραφο 3 (κάτω δεξιά), ελληνική επιστολή προς τον γ.γ. το 1998, περιέχει τις ελληνικές θέσεις

Ανακαλύφθηκαν αγγεία της ελληνορωμαϊκής περιόδου στην Αίγυπτο


Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αγγεία της ελληνορωμαϊκής περιόδου που φέρουν επιγραφές, οι οποίες αποσαφηνίζουν τις θρησκευτικές πρακτικές της εποχής, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καΐρου όπως ανακοίνωσε σήμερα η αιγυπτιακή υπηρεσία αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, η αρχαιολογική αποστολή βρήκε 150 κομμάτια πήλινων αγγείων, ή άλλως όστρακα, σε περιοχή που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βόρεια της λίμνης Καρούν στην όαση Φαγιούμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA).

Το μπλε ηλιοβασίλεμα του Άρη


Ένας από τους δορυφόρους της NASA, ο Mars Rover Opoortunity, συνέλαβε απίστευτες εικόνες του ηλιοβασιλέματος στον Άρη.

Η απόχρωση του μπλε που κυριαρχεί στο τοπίο, που προκαλείται από το φως που ανακλάται από την κόκκινη σκόνη που καλύπτει τον πλανήτη.


27.12.10

ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (και η σοβαρότητά μας)

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού[1]

Αθήνα, 24.12.2010 ( σημ. στο τέλος του παρόντος κειμένου υπάρχει παρέμβαση καθηγητή από ΗΠΑ)


Επειδή υπάρχει μεγάλη σύγχυση και παραπληροφόρηση, σχετικά με το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, θέλουμε υπεύθυνα να ενημερώσουμε συνοπτικά την ελληνική κοινή γνώμη και τους αρμόδιους φορείς, για το κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα.

Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι δύο κατηγοριών:

Α.

1. Οι επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της κατοχής, δηλαδή προς το Δημόσιο, ύψους 7,1 δισεκ. Δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938. Αυτές, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπολογίζονται έως τον Μάρτιο του 2010 στο ποσό των 108,43 δισεκ. ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους (με το ελάχιστο επιτόκιο του 3% σε τιμές του 1938 υπερβαίνουν σήμερα το 1 τρις ευρώ, τρεις φορές περίπου πάνω από το δημόσιο χρέος).

2. Το κατοχικό δάνειο, ύψους 3,5 δισεκ. Δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). Το κατοχικό δάνειο είναι το μισό περίπου του ανωτέρω ποσού των 7,1 δισεκ. Δολαρίων. Ανέρχεται σήμερα σε περίπου 54 δισεκ. ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους.

Το δάνειο αυτό, που υπολογίζεται κάθε χρόνο, τόσο από την τράπεζα της Ελλάδας, όσο και από την γερμανική κρατική τράπεζα, προκάλεσε καθοριστικά την πείνα και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς απ’ αυτήν. Το δάνειο της κατοχής, πρέπει να τονίσουμε, το δώσαμε με αίμα!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ: ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΔΝΤ



Οι προφάσεις της κυβέρνησης ότι αναγκάστηκε να αποδεχτεί το Μνημόνιο κάτω από την πίεση των πραγμάτων, ότι ήταν αναγκαίο προκειμένου να εξασφαλίσει η χώρα τα δανεικά που χρειαζόταν και ότι για όλα φταίνε οι άλλοι πάσχει ολοένα και πιο σοβαρά.
Η τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει ξεκάθαρα τις ευθύνες του σημερινού οικονομικού επιτελείου και δικαιώνει απόλυτα τις επισημάνσεις ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος κοινό σε όλη την Ευρώπη και το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού, μοναδική, την ώρα εκείνη, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η αλήθεια –και η κυβέρνηση την ξέρει πολύ καλά– είναι πως μπορούσε να δανειστεί –και μάλιστα με χαμηλά επιτόκια– και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009. Μπορούσε με άνεση να δανειστεί και στους πρώτους μήνες του 2010, όταν τα επιτόκια βρίσκονταν στην αρχή της ανηφόρας. Μπορούσε να βρει διεξόδους, αλλά είχε πάρει τις αποφάσεις της από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε. Και πάνω σε εκείνες τις αποφάσεις πορευόταν, χωρίς κανένα άλλο σχέδιο. Το ομολόγησε και αυτό, αλλά πολύ αργότερα.

26.12.10

Παίγνια, εν κρυπτώ, στο Αιγαίο...

.Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ

«Πράματα και Θάματα», όπως θα 'λεγε και ο Μπαρμπα-Γιάννης Μακρυγιάννης, σκιάζουν, κατ' αυτάς, τον γαλανό ουρανό της υπό τριπλή κατοχή Ελλάδας.

Εν αρχή, στο περικαλλές μέγαρο της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και στις συνθήκες του «αδιανόητου τίποτα», που κυριαρχεί στις αίθουσές του, το διπλωματικό προσωπικό, όλων των βαθμίδων, σε μια προσπάθεια «αυτοπροστασίας» του (!), διοχετεύει ότι η μυστικότητα των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων έχει κορυφωθεί και εν αγνοία της Βουλής των Ελλήνων η χώρα δεν αποκλείεται να ευρεθεί προ οδυνηρών εκπλήξεων!

Ανακαλύφθηκαν λείψανα νέου τύπου ανθρώπου στη Σιβηρία





Δεκέμβριος 26, 2010

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν λείψανα ανθρώπων στο σπήλαιο Ντενίσοφ της περιοχής Αλτάισκιγ της Σιβηρίας.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Λαογραφίας του τομέα της Σιβηρίας του RAS, Μάικλ Χαμ Ντέρσον, στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, πρόκειται για έναν άγνωστο τύπο αρχαίων ανθρώπων που πιθανόν να είναι συγγενείς με τους Νεάντερταλ.

Ο Ντέρσον, ο οποίος συμμετείχε στην αρχαιολογική έρευνα, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘Nature’ στις 22 Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι ένα άλλο είδος αρχανθρώπων είχε ζήσει στην περιοχή της Σιβηρίας πριν εμφανιστεί και κατοικηθεί η περιοχή από τον Homo Sapiens.

Οι επιστήμονες έχουν βγάλει τα πορίσματά τους αυτά μετά την αποκρυπτογράφηση ενός γονιδίου που διατηρήθηκε μόνο σε δύο σημεία του ιστού των αρχαίων ανθρώπων στον αντίχειρα και στη ρίζα των δοντιών.

Τα ευρήματα αυτά καθορίζονται ως εξαιρετικά σπάνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα όντα αυτά είναι συγγενή με τον Νεάντερνταλ που έζησε πριν από 50.000 χρόνια.

Οι ανασκαφές στο σπήλαιο Ντενίσοφ άρχισαν πριν από 30 χρόνια.