Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6.4.11

Νέα Έκδοση: Κάποτε στη Μακεδονία

Συγγραφέας: Μυρσίνη Βιγγοπούλου
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά

Οι εκδόσεις Σταμούλη μάς παρουσιάζουν στη σειρά εκλεκτών παιδικών βιβλίων το νέο παιδικό μυθιστόρημα της Μυρσίνης Βιγγοπούλου "Κάποτε στη Μακεδονία", που είναι αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και  έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο τηςΈνωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.  
Στο νέο αυτό βιβλίο της που είναι εμπνευσμένο από πραγματικά πρόσωπα και γενονότα, η "γιαγιά  Μυρσίνη"  περιγράφει τις συναρπαστικές περιπέτειες δύο νέων στις αρχές του εικοστού αιώνα. Αφανείς ήρωες, κορίτσια και αγόρια που ζούσαν στα βουνά της Μακεδονίας, δε διστάζουν να γίνουν ακόμα και θυσία για το ιδανικό της λευτεριάς.

Η πλοκή της ιστορίας ξετυλίγεται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Τα σημερινά παιδιά μαθαίνουν μέσα από τις ιστορίες των προγόνων και συγγενών τους για ένα παρελθόν που είναι ακόμα ζωντανό. Κειμήλια και ιστορικές μνήμες ζωντανεύουν μπρος στα μάτια τους και συγκινούνται με την παλληκαριά αυτών των δικών τους ανθρώπων.  

Όμως η Ιστορία δεν είναι παραμύθι… Είναι διδαχή και χρέος όλων, και ιδιαίτερα των νέων μας, οι οποίοι διψούν για πρότυπα και ιδανικά.

Η Μυρσίνη Βιγγοπούλοιυ έσπασε το φράγμα της εντοπιότητας με το βιβλίο της «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη». Σήμερα το βιβλίο της αυτό κυκλοφορεί στη ρωσική, αγγλική, γεωργιανή, σερβική και αραβική γλώσσα. Στις εκδόσεις Σταμούλη, στη σειρά «ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ» κυκλοφορούν ακόμη τα βιβλία της: "Η κυρά-Παράδοση και η Ορθοδοξία, τρεις τόμοι", "Το χέλι ο γλιστρούλης", "Το καράβι της ελπίδας", "Δημήτριος, ο άγιος ο παππούς και εγώ", "Μεγαλώνοντας με έναν Άγιο", "Παίζουμε με τη γραμματική;", "Η Παναγία Σουμελά και η λύρα του Ευγένιου".
 Για περισσότερα ή παραγγελίες: www.stamoulis.gr