Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18.4.11

Παίρνει τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας το αλβανικό κράτος!


17/04/2011

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η πρώτη εκδήλωση του νεοϊδρυθέντος Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Χειμάρρας και Β. Ηπείρου.

Στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Θόδωρος Κούμης τόνισε ότι τη στιγμή που όλοι νόμιζαν ότι η Χειμάρρα θα ζήσει σε καθεστώς ελευθερίας, ήρθε το αλβανικό κράτος να πάρει τις περιουσίες των ελλήνων μειονοτικών και να τις μοιράσει σε ξένες εταιρείες. Μετά, ήρθε η δολοφονία του Αριστοτέλη επειδή... μιλούσε ελληνικά, για την οποία ουδείς δικάστηκε.
Είναι φανερό, είπε ο κ. Κούμης, ότι θέλουν να μας διώξουν από τη Χειμάρρα! Γι' αυτό ιδρύσαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Για να έχουμε μια ανεξάρτητη φωνή διαμαρτυρίας και αγώνα για όσα γίνονται σε βάρος μας. Καταλήγοντας ο κ. Κούμης υπογράμμισε: «Αγωνιζόμαστε να ξαναπάρουμε τη γη μας και να αναπτύξουμε τον τόπο μας, να διατηρήσουμε την Ιστορία και την Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Να προστατέψουμε τη ζωή μας. Να μάθουν τα παιδιά μας την πραγματική ελληνική καταγωγή τους.
ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Για ένα σύλλογο που θα μας αγκαλιάσει όλους χωρίς διακρίσεις και προσωπικά οφέλη. Για έναν σύλλογο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ που θα λέει την αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι».