Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7.4.11

Αμερικανικές επικρίσεις εναντίον Άγκυρας για τις παραβιάσεις του ελληνικού FIR


Επικριτικός έναντι της Άγκυρας για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά εμφανίζεται ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμιθ, σε συνέντευξη στην αθηναϊκή εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».
Ο κ Σμιθ σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν σαφής στο Ερζερούμ λέγοντας ότι δεν τις βρίσκει χρήσιμες. Έχουμε ενθαρρύνει όλους, τονίζει, να απέχουν από κάθε προκλητική ενέργεια, η οποία καθιστά πιο εύφλεκτη την κατάσταση και δυσχεραίνει την επίτευξη προόδου. Αυτό αφορά και τις υπερπτήσεις. Υπερπτήσεις ή ακόμη και αποστολές πλοίων σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές δεν βοηθούν στη δημιουργία σωστού κλίματος.



Ερωτηθείς για το θέμα του Καστελόριζου, που έθιξε πρόσφατα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, και στην παρατήρηση ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως το Καστελόριζο είναι μέρος των Δωδεκανήσων και του Αιγαίου δηλώνει «Ήταν μέρος των Δωδεκανήσων που δόθηκαν από την αρχή στην Ελλάδα. Πάντως υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να επιλυθούν από τις δυο πλευρές και γι αυτό ενθαρρύνουμε το διάλογο».
 Για τα Σκόπια είπε ότι οι ΗΠΑ θα είναι από τους πρώτους που θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ, με όποιο όνομα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.


07 Απριλίου 2011, 10:17