Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12.3.11

Ο φασισμός των ""προοδευτικών""


Ο αντιρατσιστικός-αντιξενοφοβικός νόμος
Στα πλαίσια της εκπομπής Τομές της 8.3.11, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Νεοκλής Σαρρής διαβάζει και σχολιάζει αποσπάσματα από την ανοιχτή επιστολή του κ. Κυριάκου Κατσιμάνη, Επίκ. Καθηγητή Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη, με την οποία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δ.Α.Δ. για την«Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου»

Δείτε το βίντεο στην συνέχεια




11.3.11

Σκοπιανό Πανεπιστήμιο αναζητεί Προπαγανδιστές – Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Ο γνωστός Σκοπιανός ψευδο-ιστορικός Ντόνσκι
υπεύθυνος του τμήματος Ιστορίας 
του  Πανεπιστημίου “Goce Delchev“,
 σε συνάντηση του 
με τον Σκοπιανό πρόεδρο Ιβάνοφ.  

Ο Σκοπιανός πρόεδρος όπως αναφέρεται στην επίσημη Ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, είναι πλήρως εξοικειωμένος με τις «τρέχουσες δραστηριότητες» του Ντόνσκι και της παρέας του.
Είναι πλέον γνωστό, στους πάντες, ότι η συστηματική παραποίηση της Ελληνικής ιστορίας από τον σκοπιανό προπαγανδιστικό μηχανισμό έχει πάρει κολοσσιαίες διαστάσεις.
Μέσω της νέας τεχνολογίας, και ιδιαίτερα του διαδικτύου, οι Σκοπιανοί έχουν βρει πρόσφορο έδαφος  για διάδοση της προπαγάνδας τους.
Ο στόχος αυτού του προγράμματος θα είναι μια παρουσίαση της “ιστορικής αλήθειας” της ”Μακεδονίας” στο Διαδίκτυο με την συνεχή αποστολή  στα Αγγλικά της “Μακεδονικής Ιστορίας” σε διάφορους διεθνείς φορείς, forum στο Διαδίκτυο και σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails).
Τον τελευταίο καιρό, όμως, εκμεταλλευόμενοι της παντελής ανυπαρξίας των επίσημων Ελληνικών φορέων, οι Σκοπιανοί έχουν αποθρασυνθεί σε απαράδεκτο βαθμό.
Έχουν φτάσει σε σημείο να αναρτούν σε επίσημες Σελίδες Πανεπιστήμιων τους… κρατικά επιχορηγούμενα “προγράμματα” που απευθύνονται σε Εθελοντές Φοιτητές με σκοπό την…προώθηση της Σκοπιανής Προπαγάνδας στο διαδίκτυο!!!

Από την σελίδα του Πανεπιστημίου “Goce Delchev” στο Στιπ:



Στην Αθήνα το ελληνικό C-130 με τους Ολλανδούς πεζοναύτες

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας προσγειώθηκε σήμερα το πρωί το ελληνικό μεταγωγικό C-130 σπου μετέφερε τρεις ολλανδούς πεζοναύτες που απελευθερώθηκαν από το λιβυκό καθεστώς έπειτα κράτηση δύο εβδομάδων. Το C-130, στο οποίο επέβαινε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, μετέφερε επίσης δεκαπέντε Έλληνες πολίτες που εγκατέλειψαν την Τρίπολη.

 

Σύμφωνα με πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικού, οι ολλανδοί πεζοναύτες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, παρελήφθησαν από αντιπροσωπεία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία επαναπατρισμού τους.
Το C-130 αναχώρησε χθες το βράδυ στις 19:30 με απόλυτη μυστικότητα από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας,με κατεύθυνση την Τρίπολη και σκοπό να παραλάβει και να φέρει στην Αθήνα τους τρεις Ολλανδούς στρατιωτικούς που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τις 27 Φεβρουαρίου στην Λιβύη.
Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι απέστειλε το C-130 για να τους παραλάβει, έπειτα από σχετική συμφωνία η οποία επετεύχθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης του απεσταλμένου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Αθήνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλα.
Οι τρεις πεζοναύτες είχαν προσγειωθεί χωρίς άδεια με ελικόπτερο στην περιοχή της Σύρτης για να απομακρύνουν δύο Ολλανδούς πολίτες από τη Λιβύη, και συνελήφθησαν.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=258379

10.3.11

Η σουίτα… συνεχίζεται


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΕ τις εξορμήσεις τους οι κ. κ. Στυλιανίδης και Άρης (Σπηλιωτόπουλος) ως υπουργοί, «τότε». Με τη συνοδεία (φρουρούς, φίλους, δημοσιογράφους), σε σουίτες και όλα «δημοσία δαπάνη». Με το Κράτος στα χέρια τους αδιάφορο να βάλει τάξη. Τους ρώτησαν για τις δαπάνες και τις σουίτες. Ο ένας επικαλέστηκε το «πρωτόκολλο» και ο άλλος την... τιμή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
ΕΦΥΓΑΝ κακήν-κακώς, αλλά με το αζημίωτο και χωρίς να δώσουν λογαριασμό. Ούτε «συγγνώμη» είτε μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας(!;) μετά τις αποκαλύψεις, ούτε ένα σεντ «επιστροφή» και… ετοιμάζονται για «επανάκαμψη». Με τα Βατοπέδια ξεχασμένα και την αυτοκάθαρση μόνο στα λεξικά.

9.3.11

«Σε περίοδο άνοιξης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις», δηλώνει ο Αχμέτ Νταβούτογλου





Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε περίοδο άνοιξης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την υποδοχή του από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΑΜ-Θ), 'Αρη Γιαννακίδη, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, στο κτίριο της Περιφέρειας.

    Η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε καλό κλίμα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή, νωρίτερα, καθ' οδόν από την Αλεξανδρούπολη προς την Κομοτηνή έκανε μία σύντομη στάση στο χωριό Αρριανά, όπου τον υποδέχτηκαν πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας, προς τους οποίους υπογράμμισε το καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας τονίζοντας ότι η «μειονότητα αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών».

    Ο κ. Νταβούτογλου μαζί με τη σύζυγό του επισκέφθηκε συγγενικό σπίτι του βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος μετέχει στη συνοδεία του.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Νταβούτογλου στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, η σύζυγός του γευμάτισε σε κεντρικό εστιατόριο της Κομοτηνής, με γυναίκες της μειονότητας.

    Ο κ. Νταβούτογλου θα γευματίσει με παράγοντες της μειονότητας σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, πριν αναχωρήσει για την Ξάνθη.

Πηγή: Express.gr

Το μυστήριο με τα αεροσκάφη Καντάφι. Που πήγαν, ποιους μετέφεραν



Τρια αεροσκάφη της οικογένειας Καντάφι απογειώθηκαν τα ξημερώματα από στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης, προκαλώντας παγκοσμίως ερωτηματικά.
Το ένα διασχίζοντας το FIR Αθήνας, πήγε στο Κάιρο, μεταφέροντας αξιωματούχο του Καντάφι, ο οποίος επρόκειτο να έχει επαφές με ανώτατα στελέχη του Αιγυπτιακού Στρατού.
Το δεύτερο αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και στη συνέχεια απογειώθηκε με προορισμό τη Λισαβόνα, ενώ το τρίτο αεροσκάφος κατευθύνθηκε στο Παρίσι.
Η κινητικότητα των αεροσκαφών έγινε αντικείμενο συζητήσεων και ανταποκρίσεων παγκοσμίως, καθώς οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδια πτήσης προς Κάιρο, Αθήνα και Βιέννη, προορισμοί που δεν επιβεβαιώνονταν απο επίσημες πηγές στην Ελλάδα.
ώρα 18:50 Το τρίτο κυβερνητικό αεροσκάφος που έφυγε το πρωί από Τρίπολη, προσγειώθηκε στο Παρίσι.

How a Libyan No-fly Zone Could Backfire
March 8, 2011 | 1550 GMT

JOHN MOORE/Getty Images
Libyan rebels on March 7 load an anti-aircraft gun near oil facilities in Ras Lanuf
By George Friedman
Calls are growing for a no-fly zone over Libya, but a power or coalition of powers willing to enforce one remains elusive.
In evaluating such calls, it is useful to remember that in war, Murphy’s Law always lurks. What can go wrong will go wrong, in Libya as in Iraq or Afghanistan.

Complications to Airstrikes

It has been pointed out that a no-fly zone is not an antiseptic act. In order to protect the aircraft enforcing the no-fly zone, one must begin by suppressing enemy air defenses. This in turn poses an intelligence problem. Precisely what are Libyan air defenses and where are they located? It is possible to assert that Libya has no effective air defenses and that an SEAD (suppression of enemy air defenses) attack is therefore unnecessary.

Έκκληση για σχηματισμό επιτροπής λογιστικού ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους



Οι υπογράφοντες πιστεύουμε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) η οποία θα εξετάσει το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η τρέχουσα πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους έχει επιφέρει μεγάλο κοινωνικό κόστος στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός έχει δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσει πλήρη πληροφόρηση όσον αφορά το χρέος που είναι δημόσιο, ή εγγυημένο από το κράτος.

Ο σκοπός της ΕΛΕ θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, ή απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους. Η ΕΛΕ θα επιχειρήσει επίσης να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους. 


7.3.11

Στα ρεκόρ Γκίνες η μάσκα της Ξάνθης

Η κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας του κόσμου, χάρισε στην πόλη της Ξάνθης, από το μεσημέρι του Σαββάτου, μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Η κατασκευή της μεγαλύτερης αποκριάτικης μάσκας του κόσμου, χάρισε στην πόλη της Ξάνθης, από το μεσημέρι του Σαββάτου, μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες

Στα ρεκόρ Γκίνες η μάσκα της Ξάνθης
Η μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο ζυγίζει 2.000 κιλά, είναι εξολοκλήρου από φελιζόλ, έχει ύψος 12 μέτρα, πλάτος 8,5 μέτρα και καταλαμβάνει εμβαδόν 75 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το κόστος της, σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοργανωτών, ανήλθε στο ποσό των 50.000 ευρώ.
Δεκάδες κάτοικοι της Ξάνθης όλων των ηλικιών, υπό την επίβλεψη του γλύπτη Φώτη Στεργίου, με τη συμπαράσταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ξάνθης, για έναν ολόκληρο μήνα εργάζονταν με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα μια μεγάλη επιθυμία, να συμπεριληφθεί η πόλη τους στο διάσημο παγκόσμιο βιβλίο με τα μεγαλύτερα ρεκόρ.

Ίμβρος παιπαλόεσσα. Το ιερό νησί του Ερμού, τ’ ουρανού και των δακρύων


ΠPOΣKΛHΣH

Το περιοδικό «Ενδοχώρα» σας προσκαλεί
το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011, στις 7.30 μ.μ.
στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Λεκάκη
«Ίμβρος παιπαλόεσσα. Το ιερό νησί του Ερμού, τ’ ουρανού και των δακρύων».

Για το βιβλίο θα ομιλήσουν:
ο δρ Κοινωνιολογίας Θεοφάνης Μαλκίδης και ο συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος.
Συντονίζει ο διευθυντής του περιοδικού «Eνδοχώρα» Γιάννης Kουριαννίδης.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων Ανθιμείου Πνευματικού Κέντρου
(πλησίον ιερού ναού Αγ. Κυριακής), στην Αλεξανδρούπολη.

To "KOSMOS" μετακομίζει στις 'Μικρές Εκδόσεις'

Το παρόν Ιστολόγιο 'ΚΟΣΜΟΣ' METAKOMIZEI  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

http://www.mikres-ekdoseis.gr/

6.3.11

Μεθοδεύουν τουρκοϊσραηλινή στρατηγική επανάζευξη

Toυ Α. ΛΥΚΑΥΓΗ
Ένας διορισμός με ιδιαίτερη σημασία κι ανάλογο μήνυμα

ΣΧΕΔΟΝ απαρατήρητος πέρασε ο διορισμός από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του πολύπειρου αμερικανού διπλωμάτη Μαρκ Γκρόσμαν ως αντικαταστάτη του αποβιώσαντος απεσταλμένου της Ουάσινγκτον για τα κρίσιμα ζητήματα της Εγγύς και Μέσης Ανατολής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
Marc Grossman  (born September 23, 1951) 
is a retired American diplomat.
He served as
United States Ambassador to Turkey


Για την Ελλάδα όμως και την Κύπρο έχει όλως ιδιαίτερη σημασία.