Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19.3.11

Ραγιαδισμός, Χίτλερ και Νταβούτογλου…

 Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Ξ Ο Ρ Γ Ι Ζ Ε Ι να τους ακούς να λένε πως ΤΩΡΑ ανακάλυψαν το… πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας! Εξοργίζει ν’ ακούς βλακείες ότι, επρόκειτο δήθεν περί τουρκικής… γκάφας! Που οι μισοί ανεπρόκοποι καλούν τους άλλους μισούς να την… αξιοποιήσουν! Εξοργίζει να παρακολουθείς όλον αυτόν τον συρφετό του ανίατου ραγιαδισμού, που τάχαμου και δήθεν θα εξορμήσει στα πέρατα του κόσμου για να καταγγείλει, να στηλιτεύσει, να κάτσει στο εδώλιο, να κάνει και να ράνει το κατοχικό καθεστώς, το καθεστώς του «διακοινοτικού» απευθείας συνομιλητή τους Τ/κ «ηγέτη», το καθεστώς των «αδελφών» και «συντρόφων» και «φίλων» τ/κ κομμάτων, τακτικών συνδαιτυμόνων τους στο Λήδρα Πάλας, γιατί απήγαγαν παράνομα κάποιους ευρωβουλευτές και έσυραν στα ψευτοδικαστήρια του Αττίλα τον Γ. Μάτση και τον Λ. Αυξεντίου.

18.3.11

Κουλίας: Ιθύνων νους του πραξικοπήματος ο Χρ.Λαμπράκης


Αποκαλύψεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης για το Φάκελο της Κύπρου.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, ανέγνωσε ενώπιον της Ολομέλειας έγγραφο το οποίο εμπλέκει τον Χρ. Λαμπράκη στο εγχείρημα ανατροπής του Μακαρίου.

17.3.11

Ο σεισμός και ο Διαφωτισμός


Tου Ηλια Μαγκλίνη

Γκραβούρα με το σεισμό της Λισσαβόνας του 1755
(αρχείο 'Μακεδονικά')
Την 1η Νοεμβρίου του 1755, η Λισσαβώνα γιόρταζε την ημέρα των Αγίων Πάντων. 
Η πόλη, παρότι οι συνθήκες ζωής ήταν άθλιες, εξέφραζε την ισχύ και την αίγλη της πορτογαλικής αυτοκρατορίας και ειδικά το λιμάνι της ήταν ένα από τα πλέον ανθηρά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κατά τις εννέα και μισή το πρωί όμως, τρεις ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις σκόρπισαν την καταστροφή. Τα πλήθη, πανικόβλητα, αναζήτησαν καταφύγιο στο λιμάνι.

Eπιμνημόσυνη δέηση για τους ANZACS




Tου ΘΕΜΗ ΚΑΛΛΟΥ
Η ειδική επιμνημόσυνη δέηση που γίνεται την αυγή της επετείου των ANZACS θα τελεσθεί για πρώτη φορά και στην Αθήνα στις 25 Απριλίου.
Αυτό επιβεβαίωσε ο Αυστραλός συνταγματάρχης εν αποστρατεία Graham Fleeton, που ασχολείται επισταμένως με τη στρατιωτική ιστορία, διοργανώνει περιοδείες και εκδρομές σε πολεμικά πεδία όπου συμμετείχαν και Αυστραλοί στρατιώτες.

Ισχυρή συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ


Η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στο Ισραήλ έχει χαρακτηρισθεί ιστορική. Και όντως έτσι είναι. Για πρώτη φορά οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε τόσο καθοριστική περίοδο και ουδέποτε υπήρξαν στενότερες και φιλικότερες. Και είναι δίκαιο να εξαρθεί εδώ και η συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ήρθη πάνω από ιδεολογικές τοποθετήσεις και διαχρονικές κομματικές θέσεις, και συνέβαλε αποφασιστικά στη διεύρυνση και προαγωγή των σχέσεων.

16.3.11

Η λίστα των Ελλήνων μασόνων

 Τα ονόματα 244 επιφανών ελευθεροτεκτόνων από το 1800 ως το 1950 όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα της Στοάς
Ιωάννης Καποδίστριας (κόμης) Μέλος της Φιλικής Εταιρείας - Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος

Βασιλείς, πρίγκιπες, πρωθυπουργοί, πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, υπουργοί, στρατιωτικοί, καθηγητές, τραπεζίτες, βιομήχανοι, διπλωμάτες, ποιητές και πολλοί άλλοι επιφανείς άνθρωποι που διαμόρφωσαν με τη δράση τους την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας ήταν ελευθεροτέκτονες (δηλαδή μασόνοι). 
Από τις αρχές του 19ου αιώνα ως και τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια οι μασόνοι των ελληνικών στοών διέπρεψαν στην πολιτική και κατέλαβαν σημαντικές θέσεις-κλειδιά σε τομείς του κράτους. 

15.3.11

Επαγγέλματα που επαναφέρει η κρίση


Η οικονομική ευρωστία των προηγούμενων χρόνων οδήγησαν πολλά επαγγέλματα σε μαρασμό ακόμα και σε εξαφάνιση. Τα νέα, όμως, οικονομικά δεδομένα αλλάζουν, σταδιακά, τις μέχρι τώρα συνήθειες των καταναλωτών.

    Μοδίστρες, τσαγκάρηδες μπακάληδες και πολλές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν κρίση, επιστρέφουν στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς φαίνεται πως σε δύσκολους καιρούς προσφέρουν λύσεις με ποιότητα και φθηνές τιμές.

13.3.11

Εισάγουμε Μουλάρια από Βουλγαρία και Αλβανία

-Γαϊδούρια έχουμε ...πολλά ακόμη!-

 
Μπορεί «το χαμηλό τον γάιδαρο όλοι να τον καβαλάνε», όπως λέει η λαϊκή παροιμία, αλλά το ίδιο το ζώο, δείχνει «γαϊδουρινή υπομονή» στη χώρα μας, αφού παλεύει να επιβιώσει, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός του συρρικνώνεται. Στον αγώνα για την επιβίωση έχουν μπει και τα μουλάρια, που εισάγονται πλέον από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και χρησιμοποιούνται για διάφορες εργασίες.

Τα τελευταία 10 χρόνια ο αναπληρωτής καθηγητής κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γεώργιος Αρσένος, διεξάγει έρευνα σχετικά με την εκτροφή και την υγεία των όνων στην Ελλάδα. Πρόσφατα, μάλιστα, βρέθηκε και στο δήμο Βόλβης, όπου με πρωτοβουλία του δημάρχου, Δημήτρη Γαλαμάτη, κλήθηκε κλιμάκιο της αγγλικής, Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (Greek Animal Welfare Fund - GAWF), για να προσφέρει υπηρεσίες σε εκατοντάδες άλογα, γαϊδούρια και ημίονους (μουλάρια), που βρίσκονται στην περιοχή και ανήκουν σε μέλη του Σωματείου δασεργατών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας.

Κύπρος: Επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές οι τέσσερις ευρωβουλευτές και ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, που είχαν συλληφθεί από το κατοχικό καθεστώς.



Πηγή: ΑΠΕ  12/03/11-23:04
Επέστρεψαν αργά απόψε στις ελεύθερες περιοχές οι επτά από τους εννέα συλληφθέντες το πρωί στην Αμμόχωστο από το κατοχικό καθεστώς.
Πρόκειται για την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, τους Πολωνούς Γιαρουσλάβ Βαλέσα, Αρτούρ Ζασάστα και την Βουλγάρα Μαρία Νεβέσλεβα.
Μαζί τους επέστρεψαν επίσης ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, αντιπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, ο πατήρ Σάββας, και η βοηθός του ευρωβουλευτή Βαλέσα, ο οποίος είναι γιος του ηγέτη της «Αλληλεγγύης», Λεχ Βαλέσα.