Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1.4.11

Μουφτήδες και ψευτομουφτήδες της Θράκης

Του Ιωάννη Φωτιάδη αντιστράτηγου ε.α. π. υπαρχηγού Ε.Φ. Κύπρου
Το μουσουλμανικό τόξο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι υπαρκτό, ενεργό και κινείται βάσει ενός πολύ καλά – οργανωμένου σχεδίου από την Άγκυρα

Ο μουφτής είναι βαθμός της μουσουλμανικής θρησκείας και ερμηνεύει το κοράνιο για την απόδοση της δικαιοσύνης.
Η λέξη μουφτής προέρχεται από την αραβική και σημαίνει αυτόν που ερμηνεύει το νόμο. Στη χώρα μας ισχύει η Σαρία, δηλαδή ο ιερατικός νόμος. Προς τούτο έχει αναγνωρίσει για την μουσουλμανική μειονότητα μουφτήδες οι οποίοι επιτελούν και καθήκοντα σε θέματα γάμου, διαζυγίων, κηδεμονιών, διαθηκών κ.ά. Εκλέγονται σύμφωνα με το νόμο από αυτούς που έχουν τα προς τούτο προσόντα. Οι θρησκευτικοί λειτουργοί της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη είναι: 3 μουφτήδες (ανά ένας στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Διδυμότειχο) και 270 ιμάμηδες.

Δικαίωση των Ελλήνων κατοίκων της Τενέδου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων



Ολοκληρώθηκε υπέρ της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τένεδο η διαδικασία αποζημίωσης και επιστροφής των ακινήτων που είχαν δημευθεί, μετά από
απόφαση που είχε λάβει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

31.3.11

Ο υιός Μουμπάρακ δρούσε από την Κύπρο

Μέρος της περιουσίας του σε επιχειρήσεις και εταιρείες στο νησί μας  

Όπως έγραψε χθες η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Αλ Αχράμ», ο Γκαμάλ, γιος του έκπτωτου Αιγυπτίου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, διατηρούσε εταιρείες με έδρα την Κύπρο.
Στη χώρα μας έχει αναπτύξει μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, μεταφέροντας μέρος της περιουσίας του και της οικογένειας Μουμπάρακ, ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιος του έκπτωτου Αιγυπτίου Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, αποκαλύπτει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Αλ Αχράμ».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Κείμενο του ιστολόγιου:  TourkikaNea.gr 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούνε είναι από την σελίδα του ψευδομουφτή Ξάνθης. Η κάθε μία έχει και την σημειολογία της. Για αυτό κρίναμε σκόπιμο την δημοσίευση τους.  Μπας και  καταλάβουν το λάθος τους αυτοί που μας κουβάλησαν τον Νταβούτογλου….






Προς τη δύση του παρεμβατισμού


Ο πόλεμος στη Λιβύη αφορά πολύ περισσότερα από τον Μουάμαρ Καντάφι. Η έκβασή του θα έχει απήχηση σε όλη τη Μέση Ανατολή και θα επηρεάσει τη διεθνή πολιτική για δεκαετίες.
Oπως επισημαίνει ο Γκίντεν Ράχμαν στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», οι υποστηρικτές της επέμβασης λένε πως η εποχή που ένας δικτάτορας έσφαζε κατά βούληση τον λαό του έφτασε στο τέλος της. «Αυτό που είναι σημαντικό σ'’ αυτή την υπόθεση είναι ότι αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της επέμβασης», λέει ο γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, που έδρασε ως σύνδεσμος ανάμεσα στους λίβυους αντάρτες και τον γάλλο πρόεδρο.

30.3.11

Ο Δ. Δρούτσας δεν καταλαβαίνει τον τουρκικό επεκτατισμό;


Αντιστάσεις-- Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν θέτει ερωτήματα. Τα απαντά.
 Δεν καταθέτει απορίες
Δίνει λύσεις σε αυτές.
 Και δεν εξίσταται για όσα οφείλει να κατανοεί και αποτελεσματικά να αντιμετωπίζει.
 Αυτά μπορεί να τα κάνουν οι πολίτες, όχι ένας υπουργός Εξωτερικών, εντεταλμένος να μελετά την πολιτική και τη διπλωματία του αντιπάλου και να την αντιμετωπίζει. 

29.3.11

Έβγαλε "προδότη" τον Εμμανουήλ Παπά


Το ακούσαμε και αυτό. Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στην εκπομπή «Μηχανή του χρόνου» στη ΝΕΤ, που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Χρήστος Βασιλόπουλος, ο ιστορικός και συγγραφέας Γεώργιος Πραχαλιάς, αποκάλεσε … «προδότη» τον Σερραίο αρχιστράτηγο των μακεδονικών δυνάμεων κατά την επανάσταση του 1821, Εμμανουήλ Παπά, υποστηρίζοντας πως «κάρφωσε» τον ήρωα Νικηταρά στους Τούρκους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακισθεί το 1835. (08.09'' στο παρακάτω video)

SLAVIC HOMER IN SKOPJE & assorted Balkan fables

by Miltiades Elia Bolaris
SLAVIC HOMER IN SKOPJE & assorted Balkan fables

(Hocus Pocus Slavomakedoniensis: bogus scholarly witchcraft in the age of Antikvizatsiyja)
Petrus Invictus, a.k.a. Perica Sardzoski, a.k.a. Pero, a.k.a. Petro, a.k.a. John Donne is only one of a long series of Skopjan pseudo-scientists from the Former Yugoslav Republic of Makedonija and the Slavomacedonian Diaspora, who try to make a pointless connection between the Slavic speaking inhabitants of FYROM and the Hellenic-speaking ancient Macedonians. To make such an unlikely thesis credible, they have to A. De-Hellenize the ancient Macedonians and “prove” that their language was Slavonic and not related to Greek and, B. make the case that it was not the Slavic tribes that arrived into the Byzantine Balkans after the 7thcentury AD, but it was the other way around: that the original home of the Slavs was Northern Greece, Macedonia, and that it was instead some imaginary Slavomacedonians of the ancient past who supposedly colonized the areas now inhabited by the Slavs, world-wide. 1[i]Such an amazingly in-credible theory is not so easy for other Slavs, Russians, Poles, Czechs, Slovaks, Serbs, Ukrainians and Bulgarians, among others, to swallow, but this leaves the Skopjan ultra-nationalists indifferent. The target of their pseudo-science is not the academics; they know they have lost that battle long ago. Their target focuses on the international You-Tube generation and internally on their own Slavomacedonian youth, a youth long poisoned by decades long thought-crushing brain-washing propaganda garbage.

Πολύ Ελλάδα κρύβει μέσα της η Μεσημβρία Βουλγαρίας

ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


29.03.2011
Το συμβούλιο της ΕΓΕ Κομοτηνής διένυσε την παραθαλάσσια ακτή των 378 χιλιομέτρων, κάνοντας το δικό του οδοιπορικό από Σωζόπολη, Αγχίαλο, Πύργο και Μεσημβρία
Πρόσκληση να παραστεί ο σύλλογος γυναικών της Μεσημβρίας με τη Νάντια Σίσκοβα στο περιφερειακό συνέδριο της ΕΓΕ Αλεξανδρούπολης που θα γίνει τον Ιούνιο

Ρεπορτάζ
Mελαχροινή Μαρτίδου
Στη Μεσημβρία, τη σημερινή Νέσεμπαρ, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, 20 χιλιόμετρα μόλις  βόρεια του Μπουργκάς βρέθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΓΕ Κομοτηνής ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του εκεί συλλόγου γυναικών που επεφύλαξαν μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή.

28.3.11

Μακεδόνες Υφηλίου για Γιατρούς Χωρίς Σύνορα



              

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Επικοινωνία:
Nina Gatzoulis
President of the Committee of World Pan-Macedonian Associations
Τηλ: 603-742-0466
Φαξ: 603- 617-2977
25 Μαρτίου, 2011
Médecins Sans Frontières
Rue de Lausanne 78
CP 116 -1211
Geneva 21
Switzerland

Αγαπητή κυρία/κύριε,
Εμείς, τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες ελληνικές οργανώσεις εκπροσωπώντας εκατομμύρια Μακεδόνων (Έλληνες από τη διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά  είναι Έλληνες και υπερήφανοι για την Μακεδονική πολιτιστική τους ταυτότητα για χιλιετίες), η οποία συμπεριλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό γιατρών, γράφουμε για να σας επιστήσουμε την προσοχή στη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε χάρτες που περιγράφουν έτσι τη γείτονα χώρα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Οι εν λόγω χάρτες προήρθαν από την αξιότιμη οργάνωσή σας. Οι χάρτες έχουν βρεθεί σε φυλλάδια και δωρεάν υλικό που χρησιμοποιούνται από την οργάνωσή σας για συγκέντρωση χρηματοδοτών, ακόμη και στην Ελλάδα. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) είναι μία από τις πιο αλτρουιστικές οργανώσεις στον κόσμο και αναδεικνύει την πραγματική φύση της ιατρικής. Η σεβαστή οργάνωσή σας έχει βραβευτεί με το βραβείο Νόμπελ και πολλοί γιατροί εκ των μελών μας είναι υπερήφανοι  που σας αποκαλούν συναδέλφους τους. Ωστόσο, η οργάνωσή σας θα πρέπει να τηρεί το δόγμα της αμεροληψίας, ουδετερότητας και να λειτουργεί ανεξάρτητα από πολιτικές ατζέντες. Αποκαλώντας «Μακεδονία» τη βόρεια γείτονα της  Ελλάδας στους χάρτες που εξέδωσε η οργάνωσή σας δεν είναι αμερόληπτη πράξη και για εμάς τους Μακεδόνες είναι προσβλητική. Το καταστατικό σας ισχύει από  το 1971 και αποσαφηνίζει τα εξής:

Παράνομο φορτίο όπλων προς Υεμένη εντοπίστηκε στην Τουρκία


Το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών αντιδρώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με τον εντοπισμό φορτίου 1.600 όπλων από την Τουρκία, με προορισμό την Υεμένη, τόνισε ότι πρόκειται για παράνομο φορτίο όπλων, το οποίο μεταφερόταν χωρίς την άδεια των επίσημων τουρκικών αρχών.

«Το αναφερόμενο φορτίο δεν είχε τις απαραίτητες άδειες από τις τουρκικές αρχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, Σελτσούκ Γιουνάλ.