Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21.4.11

Νέα έκκληση στην Τουρκία από την ΕΕ


Για να ανοίξει τα λιμάνια της στην Κύπρο κατά παράβαση της Τελωνειακής Ένωσης

Η Τουρκία εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται θετικά στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και ειδικότερα έναντι της Κύπρου, αναφέρεται στα αποτελέσματα του Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Τουρκίας που συνήλθε στις Βρυξέλλες. Επισημαίνουν ακόμη ότι εξακολουθούν να υφίστανται στην Τουρκία προβλήματα στη λειτουργία της δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, οι 27 εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να αρνείται να ανοίξει τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της στην Κύπρο κατά παράβαση της Τελωνειακής Ένωσης.

Η κορυφή του Κάρβουνου της Κίνας;


Από το: Επίκεντρο
Από τότε που ο γεωφυσικός M. King Hubbert παρουσίασε το 1956 στο Αμερικάνικο Πετρελαϊκό Ίδρυμα την ιδανική συμμετρική καμπύλη που πήρε το όνομά του, η ιδέα της κορυφής του πετρελαίου (ή oil peak) εμπεδώθηκε στην διεθνή κοινότητα και επιβεβαιώ- θηκε λίγα χρόνια μετά, όταν η αμερικάνικη παραγωγή πετρελαίου έφτασε στην μέγιστη τιμή της.

20.4.11

Ελληνοαμερικανός φωτογράφος τραυματίστηκε βαρύτατα στη Λιβύη

Σκοτώθηκε βραβευμένος σκηνοθέτης




Υποψήφιος για Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών στη Μιζουράτα στη Λιβύη ενώ τρεις φωτογράφοι που ήταν μαζί του τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταξύ τους και ένας Ελληνοαμερικανός.

Ο Κρις Χόνδρος ήταν μαζί με τον Τιμ Χέδεριγκτον στη υπό πολιορκία πόλη στη Λιβύη, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες πολιορκείται από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι και είναι πεδίο σφοδρότατων μαχών.

19.4.11

600 πεζοναύτες στην Κύπρο, για τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη;



Στόλο με 600 πεζοναύτες αποστέλλει η Βρετανία στην Κύπρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Times του Λονδίνο, η οποία επικαλείται  χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας της χώρας.


Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αποστολή δεν είναι άσχετη με τις προετοιμασίες των Βρετανών για χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Ομογενής εξοργίζει τους Σκοπιανούς στη Ν.Ν. Ουαλία



Του ΘΕΜΗ ΚΑΛΟΥ

Τη μήνη των ατόμων με καταγωγή από την ΠΓΔΜ προκάλεσε πρόσφατα ομογενής που είναι στέλεχος του Εργατικού Κόμματος όταν τους προσφώνησε ως «Σκοπιανούς».
Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Χούσσο, ο οποίος είναι επαγγελματικό στέλεχος του Εργατικού Κόμματος και πρώην πρόεδρος της νεολαίας του ίδιου κόμματος στην ίδια Πολιτεία.
Κατά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση των Εργατικών στα νότια της Πολιτείας κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, όπου ήταν παρόντα άτομα διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης, δεν δίστασε να αποκαλέσει «Σκοπιανούς» εκείνους που προέρχονται από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η κατανάλωση αυξάνει, η παραγωγή μειώνεται

Επιστρέφω στο ζήτημα των δημητριακών καθώς αποτελούν έναν πολύ σημαντικό, αν όχι τον κύριο, παράγοντα που οδηγεί τις ανατα- ραχές στις χώρες όπου ο μεγάλος όγκος του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Πριν λίγες μέρες, στις 7 Απριλίου του 2011, ο FAO έδωσε τα συγκεντρωτικά δεδομένα της παραγωγής και κατανάλωσης των δημητριακών από το 2001 έως και την πρόβλεψή για το 2011. Τα στοιχεία είναι αρκούντως ανησυχητικά.

Φόβους για νοθεία στις εκλογές εκφράζουν πολλοί Β/Ηπειρώτες

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία…

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών…


• Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία, όσο πλησιάζουμε στην 8η Μαΐου, οπότε και θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές. Πολλοί Βορειοηπειρώτες ήδη φοβούνται για νοθεία στις εκλογές, ειδικά στις περιοχές που ζει η ελληνική μειονότητα, ενώ, σύμφωνα με ξένους παρατηρητές, υπάρχει μεγάλη ένταση για την έκβαση των εκλογών, που αποτελούν ένα σημαντικό τεστ για την ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βρετανία: Συνομιλίες με πετρελαϊκές στο Ιράκ πριν την εισβολή

Σχέδια για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών αποθεμάτων του Ιράκ συζήτησε η Βρετανία, με μερικές από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου, πέντε μήνες πριν εισβάλει στη χώρα μαζί με τις ΗΠΑ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα, η βρετανική εφημερίδα «Independent».

18.4.11

Παίρνει τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας το αλβανικό κράτος!


17/04/2011

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ η πρώτη εκδήλωση του νεοϊδρυθέντος Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Χειμάρρας και Β. Ηπείρου.

Στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Θόδωρος Κούμης τόνισε ότι τη στιγμή που όλοι νόμιζαν ότι η Χειμάρρα θα ζήσει σε καθεστώς ελευθερίας, ήρθε το αλβανικό κράτος να πάρει τις περιουσίες των ελλήνων μειονοτικών και να τις μοιράσει σε ξένες εταιρείες. Μετά, ήρθε η δολοφονία του Αριστοτέλη επειδή... μιλούσε ελληνικά, για την οποία ουδείς δικάστηκε.
Είναι φανερό, είπε ο κ. Κούμης, ότι θέλουν να μας διώξουν από τη Χειμάρρα! Γι' αυτό ιδρύσαμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Για να έχουμε μια ανεξάρτητη φωνή διαμαρτυρίας και αγώνα για όσα γίνονται σε βάρος μας. Καταλήγοντας ο κ. Κούμης υπογράμμισε: «Αγωνιζόμαστε να ξαναπάρουμε τη γη μας και να αναπτύξουμε τον τόπο μας, να διατηρήσουμε την Ιστορία και την Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Να προστατέψουμε τη ζωή μας. Να μάθουν τα παιδιά μας την πραγματική ελληνική καταγωγή τους.
ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. Για ένα σύλλογο που θα μας αγκαλιάσει όλους χωρίς διακρίσεις και προσωπικά οφέλη. Για έναν σύλλογο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ που θα λέει την αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι».

17.4.11

Γιατί δεν γίνεται να εξεγερθούν οι Νιγηριανοί

Εξεγέρσεις στην Αίγυπτο, στην Συρία, στην Λιβύη, στην Υεμένη, στο Μπαχρέιν και πάει λέγοντας. Όλες είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες και όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν μαζί τους. Οι εξεγερμένοι έγινα ήρωες που αντιστέκονται σε καταπιεστικά καθεστώτα, σε δικτατορίες. Και πράγματι έτσι είναι.

Για την Νιγηρία όμως;