Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15.7.09

ΠΑ.Μ.ΜΕ. :ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΚΟ

Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η αποστολή του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου για τις φυλακές του Τέτοβο των Σκοπίων, προς αναζήτηση του Βάσκο
Την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 11 το πρωί και από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου (Εγνατία και Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη) ξεκινάει η αποστολή του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου για τις φυλακές του Τέτοβο των Σκοπίων, προς αναζήτηση του Φιλέλληνα αρχαιολόγου ιστορικού Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

Η αποστολή που έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα, θα επισκεφθεί τον φυλακισμένο Βάσκο για να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής του, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με την επίσημη αντιπροσωπεία της χώρας μας στα Σκόπια, για να έχει μια πιο ευρύτερη ενημέρωση για την υπόθεση Γκλιγκορίεβιτς.Παράλληλα θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες παροχής νομικής συνδρομής στον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, με στόχο να ζητήσει την αποφυλάκισή του.Να υπενθυμίσουμε ότι στην αποστολή έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, εκτός από ακτιβιστές και η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Νίνα Γκατζούλη.Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο καλεί όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική αυτή αποστολή να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο Τύπου του, κ. Σταύρο Βιτάλη, στο τηλ. 6979112273. Επίσης καλεί για μια ακόμη φορά τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ, να είναι παρόντες στην αποστολή αυτή, και να καλύψουν την ανθρωπιστική αυτή προσπάθειά.


Ενημέρωση: Ακρίτας