Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5.10.09

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ:"Πήγαν να με σκοτώσουν"

5.10.2009
Παραλίγο τραγωδία στο Δημοτικό Θέατρο Κολωνού με θύμα τον δημοφιλή ηθοποιό Κώστα Πρέκα.


Ο καλλιτέχνης λίγο έλειψε να πέσει νεκρός πάνω στη σκηνή, όταν δέχτηκε μία πέτρα στο στήθος κατά τη διάρκεια της παράστασης του έργου «Ο χορός του έρωτα». Εχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις τους, ενώ δημιουργήθηκε πανικός στους συναδέλφους του ηθοποιούς, αλλά και στους θεατές της πλατείας, που τον έβλεπαν να έχει λυγίσει πάνω στη σκηνή.«Λίγο έλειψε να είμαι νεκρός.


Εάν δεν είχα την ψυχραιμία την οποία δείχνω κάθε φορά πάνω στη σκηνή, εάν η πέτρα με είχε βρει στο πρόσωπο, ίσως να μην υπήρχα σήμερα» λέει στην «Espresso» ο Κώστας Πρέκας.

Την πέτρα πέταξε θεατής που βρισκόταν στον περίγυρο του θεάτρου σημαδεύοντας τον ηθοποιό. Οι άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας έσπευσαν αμέσως στο κατόπι του, αλλά δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν. Στόχευσε και χάθηκε μέσα στο σκοτάδι.Ο Κώστας Πρέκας, αν και εξακολουθούσε να πονάει, δεν σταμάτησε την παράσταση. Εσφιξε τα δόντια και ζήτησε από τους ηθοποιούς να συνεχίσουν, ενώ καθησύχασε το κοινό, που παρέμεινε στις θέσεις του.«Ακόμη πονάει το στήθος μου. Ολοι περίμεναν να σταματήσω, αλλά εγώ έκανα το σταυρό μου και συνέχισα. Με κράτησε το χειροκρότημα και οι φωνές τους: “Μπράβο, ρε Πρέκα”. Η στιγμή και η ψυχή του Ελληνα! Κυκλοφορούν δολοφόνοι στον τόπο μας που κρατούν κάθε είδους όπλο. Γιατί και η πέτρα είναι φονικό όπλο. Εάν εγώ θα ήμουν νεκρός, τι θα γινόταν; Εχει κανένας το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του άλλου;» αναρωτιέται ο ηθοποιός.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη παράσταση που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες και την οποία παρακολούθησαν περίπου 250 θεατές. Ο Κώστας Πρέκας πιστεύει ότι έχει ενοχλήσει αρκετούς επειδή είναι «ασυμβίβαστος».

«Κάποιοι με έχουν βάλει στόχο και σκέφτονται να με δολοφονήσουν. Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει; Ενοχλώ κάποιους, και το γνωρίζω. Να ξέρουν όμως ότι η συμπεριφορά τους μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Δεν τους φοβάμαι!» λέει στην «Espresso».Ο ηθοποιός θα συνεχίσει τις παραστάσεις του έργου του Μιχάλη Μαστόρου σε θέατρα της Αττικής και στην περιφέρεια. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει πρόβες για την παράσταση του έργου του Νέστορα Μάτσα «Θεόφιλος», το οποίο προορίζεται για τα διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα σχέδιά του όμως δεν σταματούν εδώ: συνεχίζει τις εργασίες στο καινούργιο θέατρό του, που βρίσκεται επί της οδού Λένορμαν. Το 10ο κατά σειρά θέατρο που έχει στήσει ο καλλιτέχνης.«Ενα θέατρο τσέπης, βαρέθηκα τις μεγάλες σκηνές», μας λέει. Επίσης, ετοιμάζει με Αμερικανούς παραγωγούς μία τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή της Ελένης Παπαδάκη, της πρώτης Ελληνίδας θεατρίνας που έπαιξε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Θα είναι βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργου Λεονταρίτη και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο γιος του συγγραφέα, Αλέξανδρος Λεονταρίτης.




ΧΡΥΣΑ ΔΟΤΣΙΟΥ