Σουηδία, Βρετανία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία και Ιταλία στο πλευρό των Γυφτοσκοπιανών
ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
Καθεστωτικά μέσα που έχουν αναγκαστικά αρχίσει να δίνουν λίγο από το θέμα ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ με μισόλογα και αοριστολογίες, κρύβουν πως το θέμα πήρε αναβολή για τον Μάρτιο κάτι για το οποίο πανηγυρίζουν ήδη οι Σκοπιανοί κι ας μην αναφέρετε στο κείμενο που μιλάει δήθεν αόριστα για την Ισπανική προεδρεία που ξεκινά στις 1 Ιανουαρίου...
Στο πλευρό της Ελλαδίτικης διπλωματίας Κύπρος και Βουλγαρία κι απέναντι Σουηδία, Βρετανία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία και Ιταλία. Έτσι για να τους θυμόμαστε μαζί με τους "δικούς μας" τους οσφυοκάμπτες. Στο πλευρό των Ελλήνων και της αλήθειας ΚΑΝΕΙΣ...
Το κείμενο...
«Το Συμβούλιο χαιρετίζει την πρόοδο που πραγματοποιήθηκε σε αριθμό σημαντικών θεμάτων και το ότι η χώρα έχει σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίσει τις βασικές προτεραιότητες της εταιρικής σχέσης.
Η ομαλή εφαρμογή της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης αναμένεται να διευκολύνει περαιτέρω βήματα. Οι προεδρικές και τοπικές εκλογές του 2009 εκπλήρωσαν τις περισσότερες διεθνείς προδιαγραφές.
Η εφαρμογή της Συμφωνίας Πλαίσιο της Οχρίδας, παραμένει ουσιαστικό στοιχείο της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη χώρα. Το Συμβούλιο τονίζει ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα πρέπει να συνεχισθεί. Ειδικότερα, απαιτείται συνέχιση της προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς και διασφάλισης της ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας της Δικαιοσύνης.
Το Συμβούλιο σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εισηγηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και ότι θα επανέλθει στο θέμα στη διάρκεια της επόμενη προεδρίας.Η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος κατόπιν διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ουσιώδης.
Το Συμβούλιο ενθαρρύνουν οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ».
Που τις είδανε τις "πρόσφατες θετικές εξελίξεις" κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει...
Αν το παραπάνω κείμενο, φίλων και "συμμάχων", ικανοποιεί έστω και έναν αυτοαποκαλούμενο πατριώτη πολύ θα θέλαμε να έχει το θράσσος επώνυμα να το υπερασπίσει.
Πάντως για αυτούς που ακόμη παλεύουν και ελπίζουν στην διάσωση του μορφώματος να υπενθυμίσουμε πως ίσως για τους Αλβανούς των Σκοπίων οι εξελίξεις να μην θεωρούνται ιδιαίτερα θετικές, παρά το φιλί ζωής που επιχηρούν συγκεκριμένα κέντρα.