Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3.2.10

Συμπαράσταση του ΚΘΒΕ στους σεισμοπαθείς της Αϊτής



Συμπαράσταση του ΚΘΒΕ στους σεισμοπαθείς της Αϊτής

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην προσπάθειά του να συνδράμει οικονομικά, τους πληγέντες από το σεισμό στην Αϊτή, θα διαθέσει υπέρ τους, τις εισπράξεις της παράστασης της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, του έργου Ο Σιμιγδαλένιος που θα δοθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 στο Βασιλικό Θέατρο στις 11:00 πμ.

Ο Σιμιγδαλένιος, του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία – χορογραφία Στέλλας Μιχαηλίδου από τις 3 Νοεμβρίου 2009, στο Βασιλικό Θέατρο.
Ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος μετέφερε στο θέατρο με μεγάλη μαεστρία, έμπνευση και ποιητική διάθεση ένα παραμύθι για τη Δημιουργία, τη Ζωή, τον Έρωτα και την Αγάπη, που ευαισθητοποιεί τα παιδιά στην κατανόηση και στην έκφραση των αξιών και των συναισθημάτων.

Η υπόθεση του έργου
Μια βασιλοπούλα αρνείται να ερωτευτεί και στις πιέσεις του πατέρα της να παντρευτεί, αντιτάσσει ένα ανδρείκελο, ένα άβουλο όργανο που μόνη της πλάθει και που μπορεί απόλυτα να ελέγχει, τον Σιμιγδαλένιο. Μια άλλη όμως, βασιλοπούλα από ένα μακρινό βασίλειο κλέβει τον Σιμιγδαλένιο και αναγκάζει την πρώτη βασιλοπούλα να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησής του που φτάνει μέχρι τον ήλιο, το φεγγάρι και τα μακρινά αστέρια. Σ’ αυτή την περιπλάνηση, μέσα από μεγάλο πόνο και μοναξιά, η βασιλοπούλα γνωρίζει τον εαυτό της και καταλαβαίνει το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης που είναι η Αγάπη.

Παραστάσεις

Τιμές Εισιτήριων
Γενική Είσοδος : Κυριακές 10 € , Τιμή σχολικού εισιτηρίου: Τρίτη – Παρασκευή 8 €
Πληροφορίες-Κρατήσεις:
Ώρες λειτουργίας ταμείων: Βασιλικό Θέατρο 9.30 π.μ. έως 9.30 μ.μ., Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: 10.30π.μ. έως 5.30 μ.μ.. Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000