Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14.6.10

Τα κατάφεραν οι Αμερικανοί και ματαίωσαν τον αγωγό!

Μετά τον Παπανδρέου και ο βούλγαρος πρωθυπουργός... ανακάλυψε ότι προκαλεί περιβαλλοντικά προβλήματα



Μεγάλη χαμένη η Ελλάδα

Δεν μπορεί να έχουν παράπονο οι φίλοι μας οι Αμερικανοί. Η εντολή τους εξετελέσθη κατά γράμμα. Σαν καλά παιδιά ανοίξαμε τον δρόμο για τη... ματαίωση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Ως κεραυνός έπεσε η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, σε προεκλογική συγκέντρωση τον Σεπτέμβρη του 2009, ότι θα παγώσει τον αγωγό μέχρι να γίνει μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή και να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Νύξη δεν είχε διατυπωθεί ποτέ κατά της κατασκευής του αγωγού. Ούτε όταν μπήκαν οι πρώτες υπογραφές στο Ζάππειο, από τους τρεις πρωθυπουργούς, Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας.

Τίποτε δεν προμήνυε την αιφνιδιαστική αλλαγή γραμμής του Παπανδρέου. Απόλυτος αιφνιδιασμός. Η εξήγηση κοινή. Έδινε διαπιστευτήρια, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, στους φίλους πέραν του Ατλαντικού.

Η συνέχεια ανήκε στο νέο αμερικανάκι στη γειτονιά μας, τη Βουλγαρία. Είχαν προηγηθεί κάποιες περίεργες καθυστερήσεις και αναβολές στην επίλυση προβλημάτων για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού, με το πρόσχημα ότι θέλει μεγαλύτερο ποσοστό.

Ο... φίλος μας ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, θυμάστε, εκείνος με το σκουφί της Adidas, που ήρθε να συνδιαλλαγεί με τους απεργούς αγρότες για να αποσυρθούν από τα μπλόκα ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και να περάσουν τα βουλγαρικά φορτηγά, έβαλε την ταφόπλακα, ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται οριστικά η Βουλγαρία από την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Η... απόφαση, λέει, πάρθηκε κατόπιν αντίδρασης των κατοίκων των παραθαλάσσιων πόλεων του Εύξεινου Πόντου και της ευρύτερης περιοχής!

Ο ανεπιθύμητος για την Ουάσινγκτον αγωγός μένει πλέον στα χαρτιά! Η επιχείρηση απομόνωσης της Ρωσίας έκανε ένα βήμα. Έκλεισε η ενεργειακή δίοδος που πήγε να ανοίξει η Ρωσία προς την Ευρώπη. Οι ελπίδες που είχαν επενδυθεί σ' αυτόν τον αγωγό, για στήριξη στα εθνικά μας θέματα και να 'χουμε κάποιες πλάτες, ώστε να μη μας θεωρούν δεδομένους, έσβησαν. Για να κάνουμε το χατίρι της συμμάχου μας, της Αμερικής. Τουλάχιστον να παίρναμε και κανένα αντάλλαγμα... Όχι μόνο δεν πήραμε αλλά έχει και συνέχεια η ζημιά. Σταματάει και ο άλλος αγωγός, ο Southstream, που θα περνούσε από κάποια σημεία της χώρας.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη ανατροπή για την Ελλάδα. Και από οικονομικής πλευράς αλλά και για τη στήριξη που χρειαζόμαστε για τα εθνικά μας θέματα.

Προτεραιότητα, βλέπεις, δεν έχουν τα δικά μας... Αυτό που πετύχαμε ήταν να στείλουμε τον Πούτιν στην αγκαλιά του Ερντογάν. Βλέπεις οι Τούρκοι τα παίζουν όλα για τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Και δεν υπολογίζουν κανέναν... Ενώ εμείς...


"Το Παρόν"