Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30.6.10

Oικολογικό φεστιβάλ στην Κερκίνη




Με διάρκεια τεσσάρων ημερών και μ' ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και φέτος , από 1 ως 4 Ιουλίου, το οικολογικό φεστιβάλ «Παρ’ όχθην Κερκίνης». Μάλιστα φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνιας ζωής. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 1 Ιουλίου
--
Αναδημοσίευση από το Blog: Στρυμόνας
--
Ώρα 10.30 Καθαριότητα παρόχθια ζώνης στο λιμανάκι Κερκίνης.

➢ Ώρα 21.00 Επίσημη έναρξη φεστιβάλ από τον δήμαρχο.

➢ Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Φαίης Παπαδοπούλου με οικολογικό περιεχόμενο και υλικά και της έκθεσης φωτογραφίας με οικολογικό θέμα της Έλενας Χωρινού.

➢ Ώρα 22.00 Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα . Θρακιώτικο συγκρότημα από το σύλλογο Μανδριτσιωτών Θέρμης, Μακεδονικό συγκρότημα από τον Πολιτιστικό σύλλογο Λητής, Κρητικό συγκρότημα από τον Πολιτιστικό σύλλογο Λαγκαδά.

➢ Ώρα.22.30 Παραδοσιακά τραγούδια από Κρητικό σύλλογο.

Παρασκευή 2 Ιουλίου

➢ Ώρα 19.30 Προημιτελικοί αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5.

➢ Ώρα 20.00 Παιδικό φεστιβάλ από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργαστήρια: α) Κατασκευή μουσικών οργάνων από φυτά της περιοχής, β) Κατασκευή σαπουνιών με οικολογικά υλικά, γ) Κατασκευή κουστουμιών και μασκών, δ) Ζωγραφική με οικολογικές σκόνες, ε) Θεατρολογία με αναφορά τη λίμνη. Ιστορίες γύρω από την λίμνη της Κερκίνης: Το νερό «νεράκι» της λίμνης, τα νούφαρα «αφηγούνται» Αυτά θα κρατήσουν ένα τρίωρο περίπου.

➢ Ώρα 21.30 Συναυλία με την Μακεδονική Φανφάρα. Μουσική με τρομπέτες και άλλα χάλκινα πνευστά. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει εύθυμες μελωδίες και ρυθμούς, εμπλουτισμένους με ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό-βαλκανικό ηχόχρωμα.

➢ Ώρα 23.00 Το συγκρότημα «Γιάννης Κυράτσος and his friends » θα παίξει ελληνική και ξένη rock μουσική για την νεολαία.

Σάββατο 3 Ιουλίου

Ώρα 11.00 Περιηγήσεις με βάρκα στη λίμνη Κερκίνης.

Ώρα 19.30 Τελικός τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5.

➢ Ώρα 19.30-21.30 Συνεχίζεται το παιδικό φεστιβάλ με τα προαναφερόμενα εργαστήρια.

Ώρα 22.00. Η θεατρική παράσταση «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του…..» με τον Αλέξανδρο Ρήγα και την Εβελίνα Παπούλια.

Μία παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και από ένα πολύ όμορφο μπουλβαρ του ’80, το “It Had to Be You”.

Ώρα 24.00 Κουαρτέτο τεσσάρων συνθετών με τον Κώστα Σαρβάντη.

Κυριακή 4 Ιουλίου

Ώρα 10.30 Περιηγήσεις με βάρκα στη λίμνη Κερκίνης.

Ώρα 12.00 Ημερίδα για βιολογικά προϊόντα.

Εισηγητής:

Νικόλαος Χατζηγεωργιάδης (Γεωπόνος, Τεχνολόγος Τροφίμων ΑΠΘ) με θέμα: "Βιολογικός τρόπος παραγωγής αγροτικών προϊόντων".

Εισηγητής:

Δημήτρης Μιχαηλίδης (δημοσιογράφος συνεργάτης ΑΓΡΟΡΑΜΑ) (Δίκτυο Βιολογικών προϊόντων) -«ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ Η ΔΙΚΤΥΑ ως ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Ώρα 19.30 Αγώνας ανωμάλου δρόμου βετεράνων αθλητών.

Ώρα 20.30 Απονομές μεταλλίων.

➢ Ώρα 22.30. Συναυλία με λαϊκό πρόγραμμα.