Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28.10.10

Πεινασμένες αρκούδες έφαγαν πτώματα από νεκροταφείο

Μόσχα, 28 Οκτωβρίου 2010

Πεινασμένες αρκούδες στο βόρειο τμήμα της Ρωσίας, κατέφυγαν σε αναζήτηση τροφής, σε τοπικό νεκροταφείο, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Μοσκόβσκι Κομσομελτς».

Σε ένα από τα χωριά της βορείου Ρωσίας που βρίσκεται στην περιοχή της Αρκτικής, στο βόρειο τμήμα της Δημοκρατίας του Κόμο, οι χωρικοί έντρομοι είδαν τις αρκούδες να ξεθάφτουν και να τρώνε τα ανθρώπινα πτώματα.

«Αυτήν την εποχή οι αρκούδες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την τροφή τους και είναι άγρια πεινασμένες. Πολλές από αυτές επιζητούν να επιβιώσουν με τον τρόπο αυτόν», σχολίασε ο Συμεών Παζμίσλοφ αντιπρόεδρος του κυνηγιού και της αλιείας της Δημοκρατίας του Κόμο.

«Ο μόνος τρόπος για να αποθαρρυνθούν σε τέτοια ενέργεια είναι η δημιουργία ισχυρών ήχων (κροτίδων), που τις αποδιώχνει», δήλωσε ο Μάσα Βορονστόβα, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτο για την προστασία των άγριων ζώων στη Ρωσία.

«Οι αρκούδες θεωρούν τα νεκροταφεία ως μια εύκολη πηγή τροφής, κάτι σαν ψυγείο» τόνισε και πρόσθεσε:

«Είναι απαίσια όλη αυτή η ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να σκεφθεί ότι όταν θάψει ένα μέλος της οικογένειάς του, θα σπεύσουν, το βράδυ, να φάνε το πτώμα του οι αρκούδες».