Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18.11.10

Η Ευρώπη αναμένει βαρύ χειμώνα




Νοέμβριος18, 2010.

Γερμανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι μια από τις συνέπειες της αλλαγής του κλίματος στον πλανήτη, θα μπορούσε να είναι ο δριμύς χειμώνα στη βόρεια Ευρώπη.

Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες του Γερμανικού Ινστιτούτου Επιστημών, η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει βαρύ χειμώνα στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα των μεγάλων διαταραχών της ροής του αέρα.

Σύμφωνα με το ερευνητικό Ινστιτούτο του Πότσνταμ, η υπερθέρμανση του πλανήτη επηρεάζει μεγάλες μάζες πάγου στην ανατολική Αρκτική, που αρχίζουν να λιώνουν, δημιουργώντας αύξηση της θερμοκρασίας, στα χαμηλότερα στρώματα του αέρα με αποτέλεσμα τη διαταραχή στην κυκλοφορία του.

«Το φαινόμενο αυτό έχει τριπλασιαστεί. Οι αλλαγές που παρουσιάζονται αυξάνουν την πιθανότητα εξαιρετικών κρύων χειμώνων τα επόμενα χρόνια στην βόρεια Ευρώπη αλλά και στη βόρεια Ασία», δήλωσε ο υπεύθυνος της σχετικής έρευνας από το ερευνητικό κέντρο του Πότσνταμ (Institut für Erd- und Umweltwissenschaften).
Ανακοινώσεις όμως του είδους αυτού, όταν έχουμε σχεδόν διανύσει και το Νοέμβριο με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, αντιμετωπίζονται από τους απλούς πολίτες με επιφύλαξη.