Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1.3.11

Οι ηφαιστειακές εκρήξεις προκαλούν άνοδο των τιμών



 Στη Χερσόνησο Kamchatka, το ηφαίστειο Karymsky βρυχάται απειλητικά


Μάρτιος 1, 2011.
Βίαιες εκρήξεις ηφαιστείων στους ρωσικούς ορεινούς όγκους, επηρεάζουν  τις καιρικές συνθήκες αλλά και τις τιμές των προϊόντων σε παγκόσμιο κλίμακα.
Σε δημοσίευμά της η βρετανική Telegraph, επικαλούμενη την Rossiyskaya Gazeta, αναφέρει ότι οι ιδιαίτερες σκληρές καιρικές συνθήκες που παρουσιάστηκαν το φετινό χειμώνα στην βόρειο Ευρώπη και την Αμερική, είναι αποτέλεσμα των ηφαιστειακών εκρήξεων, καθώς οι επιπτώσεις και στις τιμές των αλεύρων και του άνθρακα αυτό το έτος, είναι άμεσες και σαφώς συναρτώμενες με αυτές.
Στην ανατολική ρωσική επικράτεια, κατά μήκος της ακτής της περιοχής Καμτσάτκα,  εκδηλώθηκαν ασυνήθιστες ηφαιστειακές εκρήξεις κατά το τελευταίο εξάμηνο.



Η ηφαιστειακή τέφρα εξέτρεψε τους ανέμους της Αρκτικής, ωθώντας παγωμένες αέριες μάζες πάνω από την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική  προκαλώντας ασυνήθιστο ψυχρό χειμώνα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Αυτές οι ακατάπαυτες διαδοχικές εκρήξεις των ηφαιστείων, 29 τον αριθμό, θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα φέτος, συμπιέζοντας τις σοδιές σε όλη την υδρόγειο εκτοξεύοντας στα ύψη τις τιμές των τροφίμων. Μια απρόσμενη εξέλιξη,  που πιστώνεται στις ηφαιστειακές δραστηριότητες της ρωσικής ακτής.
Οι ηφαιστειακές εκρήξεις παρουσιάζονται στην χειρότερη περίοδο.
 Ο Ειρηνικός Ωκεανός έχει, ήδη, κρυώσει από το «La Niña»,  το φαινόμενο ‘ωκεανού/ατμόσφαιρας’ εξελίσσεται σε ιδιαίτερο σοβαρό πρόβλημα για φέτος.
Ταυτόχρονα ο Ατλαντικός Ωκεανός παρουσιάζεται θερμότερος από τα συνηθισμένα μεγέθη του.
(Αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο του άρθρου αυτού έχει η Rossiyskaya Gazeta)