Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30.5.09

Χιονίζει, τώρα, στον Άρη


30 Μαίου 2009
Χιονίζει στον Άρη...δηλαδή αν δεν χιονίζει στο έδαφος, τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην ατμόσφαιρά του. Αυτή η εξαιρετική πληροφορία μας έρχεται από τους επιφανειακούς μεταδότες και τα ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται συνεχώς με συλλογή πληροφοριών από τον πλανήτη αυτόν. Αυτοί βρίσκονται στο πιο ψηλό βουνό του Άρη, όπου εκεί υπάρχει ένα φαράγγι στο μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έτσι έχουμε την πληροφορία ότι στον ουρανό του Άρη, αυτήν τη στιγμή χιονίζει. Βέβαια χιονίζει πολύ ήπια. Δεν το στρώνει στην επιφάνεια του Άρη, αφού γίνεται ατμός πριν φθάσει στο έδαφος.
Αυτό το φαινόμενο είναι παράξενο αφού αρκετά πρόσφατα θεωρήθηκε πως ο Άρης δεν έχει νερό. Οι αναμεταδότες της NASA που βρίσκονται στο βόρειο πόλο του πλανήτη εντόπισαν με τη βοήθεια των λέιζερ πως υπάρχει χιονόπτωση. Αυτός ο μεταδότης που ονομάζεται Φοίνιξ (Phoenix) εξέπεμψε ένα σήμα το οποίο λήφθηκε από δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά στον Άρη και μέσω αυτού εκπέμφθηκε στη Γη.
Αυτές οι διαστημικές πληροφορίες είναι εξαιρετικά σημαντικές αφού δίνουν τις ιδιαίτερες δραστηριότητες του γειτονικού μας πλανήτη. Μάλιστα οι δορυφόροι που τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τον Άρη μας δίνουν μοναδικές πληροφορίες σε εικόνες, όπως βράχοι με ράγες που μπορεί να δημιουργήθηκαν από ροή υγρών της ατμόσφαιρας.
Guardian

1 σχόλιο:

  1. Μιχαήλ Παλαιοπάνος1 Απριλίου 2012 - 7:16 μ.μ.

    Μιχαήλ Παλαιοπάνος
    Πως γίνεται οι σπίθες πριν πέσουν στην επιφάνεια του Άρη να γίνονται ατμός, αλλά τα υγρά της ατμόσφαιρας κατορθώνουν να δημιουργούν βράχους με ράγες, πριν εξατμισθούν στην ατμόσφαιρα,αυτό μόνο επιστήμονες διαμετρήματος Guardian και NASA, που έχουν την υψηλή διανόηση να διαπιστώνουν ότι πρόκειται για ράγες αλλά αυτομάτως την στερούνται ότα πρέπει να ενημερώσουν, πώς πρέκυψαν αυτές οι ράγες, πως διέφυγαν την εξάτμιση -ενώ οι άμοιρες σπίθες δεν τα κατάφεραν - αυτά τα -με γεωμετρική νοημοσύνη- υγρά της ατμόσφαιρας και έφτιαξαν ράγες πάνω στους βράχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.