Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.6.09

Δολοφονήθηκαν Όμηροι στην Υεμένη


Σάνα, Υεμένη (ΑΡ) 16 Ιουνίου 2009.

Ξένοι υπήκοοι που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι δολοφονήθηκαν, ανακοίνωσε χθες ανώτατος υπάλληλος της Υεμένης. Προφανώς οι όμηροι εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους σε μια αδιευκρίνιστη περιοχή του μικρού αραβικού κράτους.
Επτά Γερμανοί, ένας Βρετανός και ένας Νοτιοκορεάτης, εξαφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν πήγαν για πικ νικ στην περιοχή Σάαντα, στη βόρεια Υεμένη.


Ο ανώτερος υπάλληλος, ο οποίος δεν δήλωσε το όνομά του, λόγω του ότι δεν ήταν αρμόδιος για τον Τύπο, ανήγγειλε την εύρεση των έξι πτωμάτων, ενώ νωρίτερα είχαν βρεθεί ακρωτηριασμένα τα υπόλοιπα τρία.
Η Υεμένη είναι το πιο φτωχό κράτος της Μέσης Ανατολής, είναι η πατρίδα ανυπότακτων αραβικών φύλων, όπως των σιιτών επαναστατών που αποτελούν κλάδο της Αλ Κάιντα και έχουν στο ενεργητικό τους αρκετά κτυπήματα στην περιοχή, κυρίως κατά των ξένων που βρίσκονται εκεί, όπως παλιότερα έγινε με την αμερικανική πρεσβεία.
Βοσκοί της περιοχής βρήκαν τα πτώματα των τριών γυναικών στην ορεινή επαρχία της Σαάντα, κοντά στην πόλη Ελ Νασούρ, γνωστή ως θύλακας των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, όπως είπε ο ανώτερος κυβερνητικός υπάλληλος.
Το γερμανικό υπουργείο των εξωτερικών ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει ακόμη κάποιο επιβεβαιωμένο στοιχείο για τη δολοφονία των υπηκόων του.
Ενώ ο ανώτατος υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη του Βρετανού.
Τις ίδιες ανησυχίες εξέφρασε και το υπουργείο εξωτερικών της Νότιας Κορέας για τον 34 χρονο Κορεάτη που εργαζότανε στην Υεμένη.

Tehran Times