Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17.6.09

Gruevski: Οι πολίτες θα πουν την τελευταία λέξη για το όνομα.



Bitola (Μοναστήρι) Ιούνιος 14 (ΜΙΑ). Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι, επανέλαβε τη θέση του, πως την τελική λέξη για την ονομασία της χώρας έχουν οι πολίτες, ως συμβιβαστική λύση μετά από τη μακρόχρονη υφιστάμενη διαφωνία με την Ελλάδα.
Οσον αναφορά τη συχνή χρήση του όρου «Βόρεια Μακεδονία» ως πρόταση για διευθέτηση της διαφωνίας, ο Γκρουέφσκι είπε ότι οι συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης βρίσκονται σε εξέλιξη.


«Ωστόσο, όπως έχουμε ήδη πει, οι πολίτες θα έχουν την τελική λέξη για το μέλλον του κράτους τους και στην έγκριση των κρίσιμων αποφάσεων για τη 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' », δήλωσε ο πρωθυπουργός Γκρουέφσκι από το χωριό Νοβάσι, όπου παρευρέθηκε στον καθαγιασμό του μοναστηριού « Αγ. Μπογοφοντίτσα».
Η πρόταση για την ονομασία ως ‘Βόρεια Μακεδονία’ για την επίσημη ονομασία του κράτους, έγινε αποδεκτή για τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τσαρκνιά, ο οποίος παρευρέθηκε στο καθαγιασμό της μονής
- Η «Βόρεια Μακεδονία» είναι μια αποδεκτή αλλαγή του ονόματος της χώρας. Καμία καταστροφή δεν θα συμβεί εάν η Μακεδονία δεχτεί αυτήν την πρόταση, θα επίλυε την από μακρού υφιστάμενη διαφωνία με το νότιο γείτονα. Αλλά ο μακεδονικός λαός, πρέπει να αποφασίσει για αυτό, είπε ο Τσαρκνιάς το Σάββατο στο Bitola (Μοναστήρι).

(ΜΙΑ)