Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12.7.09

Δέκατο Συνέδριο Παγκόσμιων Παμμακεδονικών Ενώσεων

Λιτόχωρο- Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ


12 Ιουλίου 2009


Με την υιοθέτηση ψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, που διεξήχθη στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο επαναλαμβάνουν τις πάγιες θέσεις τους για το ζήτημα, σημειώνοντας- μεταξύ άλλων- πως δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ «για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του».

«Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας της ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους τους κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά, επομένως στο όνομα πρέπει να υπάρχει εθνολογικός προσδιορισμός», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Σημειώνεται, επίσης, πως «η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι διαπραγματεύσιμα και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους» και εκφράζεται η διαφωνία των Παμμακεδονικών Ενώσεων σε τυχόν αποδοχή σύνθετης ονομασίας «πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις».

Παράλληλα με το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων διεξήχθη και το 63ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, η «αυλαία» του οποίου έπεσε με την επανεκλογή της Νίνας Γκατζούλη στην προεδρία.

Επανεξελέγησαν, επίσης, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, στη θέση του αντιπροέδρου, η Μαρία Χατζηνάκου, στη θέση της Γραμματέως και ο Κώστας Χατζηστεφανίδης, στη θέση του Ταμία.


ANA-MPA.GR