Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29.8.09

Κι άλλη αναπροσαρμογή προϋπολογισμού στα Σκόπια

Σύμφωνα με την πρόσφατη εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών, μετά από την ισορρόπηση που επέφερε η δεύτερη αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, η πΓΔΜ καταγράφει μια πτώση του ΑΕΠ της τάξης του 0.6% για το 2009.
Ο Υπουργός Ενέργειας Ζόραν Σταβρέφσκι σε συνέντευξή του στο κανάλι Α1 είπε ότι στην προτεινόμενη αναπροσαρμογή έχει ενσωματωθεί περιορισμός των εξόδων κατά 70 εκατομμύρια ευρώ.
Αν και η κρατική στατιστική υπηρεσία δεν έχει αναγγείλει επίσημα στοιχεία ακόμα, ο Σταβρέφσκι παραδέχτηκε πως η πΓΔΜ έχει μια μικρή υποχώρηση στο ΑΕΠ, αφού έχει καταγραφεί μείωση κατά 2% στο δεύτερο τετράμηνο.
Ο Σταυρέφσκι είναι αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του έτους, η πΓΔΜ θα καταγράψει αύξηση, κυρίως στο τελευταίο τετράμηνο κατά 1.5%.
Η κυβέρνηση, πάντως, θα επανεξετάσει την προτεινόμενη αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού στην κανονική συνεδρίαση της Τρίτης.

Να μην παρεμποδίσει η Ελλάδα

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άνδερς Φόγκ Ρασμούσεν σύμφωνα με δημοσίευμα του Makfax, κάλεσε έμμεσα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις αρμόδιες αρχές της Αθήνας να μην παρεμποδίσουν την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Οι διαφωνίες σχετικά με το όνομα και το βέτο της Ελλάδας στην ένταξή της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ήταν μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης του Ρασμούσεν στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη. Σχετικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν.