Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11.8.09

Αλβανικό Κόμμα Σκοπίων: Να θέσει βέτο η Αλβανία στο ΝΑΤΟ!

Κατηγορεί την Κυβέρνηση για «κακή πολιτική»

Από το MIAΓιώργος Εχέδωρος

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ, το δεύτερο αλβανικό κόμμα της γείτονος, θα εγκαταλείψει τα έδρανα του Σκοπιανού Κοινοβουλίου αντιδρώντας σε μια συνεχόμενη ‘κακή πολιτική’ της Κυβέρνησης Γκρουέφσκι.
Ο αρχηγός του Κόμματος Μεντού Ταχί (Menduh Tachi) δήλωσε την περασμένη Δευτέρα, πως το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA) θα μποϋκοτάρει τις συνόδους του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, αρχίζοντας από την επόμενη εβδομάδα.
“Θα εισηγηθώ στην Αλβανία να θέσει Βέτο στην είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στην πρώτη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργί Σαλί Μπερίσα», είπε ο Ταχί.
»Η απόφαση του αλβανικού κόμματος να εγκαταλείψει τα έδρανα δεν αποτελεί παρεμπόδιση του έργου του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, αλλά αποτελεί μέσο αντίδρασης και πρόληψης σε απρόβλεπτες εξελίξεις που θα μπορούσαν να εμφανιστούν, είπε ο Τάχι.
Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τη συμφωνία-πλαίσιο της Οχρίδας και κάλεσε το κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για την ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, που συμμετέχει στην κυβέρνηση Γκρουέφσκι, να την εγκαταλείψει, αποφεύγοντας κατά συνέπεια τη συμμετοχή του σε ’κακές πολιτικές’.