Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5.8.09

Τα Σκόπια ολοκληρώνουν την δημιουργία βάσης δεδομένων.

Η κυβέρνηση των Σκοπιών βρίσκεται κοντά, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, στην ολοκλήρωση της δημιουργίας εθνικής βάσης δεδομένων πληροφοριών (National Intelligence Database). -
Προ ημερών συνήλθε το αρμόδιο όργανο της χώρας για να συμφωνήσει στις επιμέρους διαδικασίες που θα επιτρέψουν στις αρχές ασφαλείας και πληροφοριών, να έχουν πρόσβαση σε οποιονδήποτε έχει διαπράξει αδίκημα ή αναζητείται για θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.
Αυτό έχει ενδιαφέρον γιατί στη βάση δεδομένων θα περιλαμβάνονται και ξένοι υπήκοοι . Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι Αμερικανική.
Επικεφαλής του όλου σχεδιασμού είναι ο Υπουργός Εσωτερικών και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ολοκλήρωσης είναι , οι διοικητές των Αστυνομικών υπηρεσιών, ο διοικητής των Τελωνείων, η διεύθυνση αντιμετώπισης οικονομικού εγκλήματος και εισαγγελείς.
Στα Σκόπια επικρατεί σε αρκετούς κύκλους η άποψη, ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι θα εκμεταλλευτεί τη δημιουργία αυτής της βάσης δεδομένων, προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο πολιτικούς αντιπάλους. Επίσης αυτή η βάση δεδομένων αυξάνει το επιχειρησιακό επιπεδο των Σκοπιανών αρχών, ιδιαίτερα σε θέματα αντικατασκοπείας και εσωτερικής ασφάλειας.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως όρο την ολοκλήρωση του συστήματος προκειμένου να ορίσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό τύπο των Σκοπίων, άν και κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί φανερό επισήμως από τις Βρυξέλλες. Παράλληλα η κυβέρνηση Γκρούεφσκι προσδοκά να πάρει το πράσινο φως για την άρση του καθεστώτος βίζας με τις χώρες της ΕΕ, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί το προσεχες διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση σε ότι αφορά την Ελλάδα, ενδέχεται να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα, γραφειοκρατικής και όχι μόνο, φύσεως.
fantomas
http://spynews-gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_4410.html