Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20.10.09

Ανακάλυψαν στον γαλαξία μας 32 νέους πλανήτες

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια εντυπωσιακή ανακοίνωση έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γενεύης, οι οποίοι αναφέρουν ότι με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου που βρίσκεται στη Χιλή εντόπισαν 32 νέους εξωηλιακούς πλανήτες.
Με τη νέα ανακάλυψη ο αριθμός των πλανητών που έχουν ανακαλυφθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα ξεπερνά πλέον τους 400.
Ανάμεσα στους πλανήτες περιλαμβάνονται υπερμεγέθη ουράνια σώματα με μάζα πέντε ως δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή του Δία, αλλά και πλανήτες μικρότεροι- με μέγεθος πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό της Γης.
Η νέα ανακάλυψη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των επιστημόνων ότι ο γαλαξίας μας είναι γεμάτος από πλανήτες, πολλοί εκ των οποίων έχουν μέγεθος ανάλογο ή λίγο μεγαλύτερο από αυτό της Γης.
Η εξέλιξη κάνει τους ειδικούς ιδιαίτερα αισιόδοξους και σε ό,τι αφορά την ανακάλυψη εξωγήινων μορφών ζωής, αφού η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στους μικρούς σε μέγεθος πλανήτες είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτυχθεί ζωή από ό,τι στους μεγάλους.
Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από την καλλιτεχνική απεικόνιση (κάτω), που δείχνει έναν εξωηλιακό πλανήτη στο μέγεθος της Γης, ο οποίος ανήκει σε ένα δυαδικό αστρικό σύστημα.

ΑΡ/ ΕURΟΡΕΑΝ SΟUΤΗ ΟΒSΕRVΑΤΟRΥ