Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7.10.09

Φωνές για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

Κατηγορηματικά αντίθετος με την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης δηλώνει ο απερχόμενος υπουργός, Σ. Καλαφάτης.
Εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, αμφισβητώντας τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης στο εθνικό θέμα.
«Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας».
Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.
Υποστηρίζει μάλιστα πως «η επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο "Μακεδονία" από το Υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα».
Αναφέρει ακόμη πως η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε πορεία αναβάθμισης.Καταλήγοντας σημειώνει: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης.
Παραδίδω λοιπόν, το Υπουργείο, και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών».
Το θέμα πάντως της κατάργησης του συγκεκριμένου υπουργείου αλλά και της εξάλειψης του ονόματος του Αιγαίου από το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και εκτιμάται ότι αυτές οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν και δημόσια.

Από "ΕΘΝΟΣ"
http://www.ellinikiafipnisis.blogspot.com/