Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4.11.09

Επιστολή Ερντογάν στον Γ. Παπανδρέου



Η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη βούληση για ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε όλους τους τομείς και είναι έτοιμη να εξετάσει όλα τα υφιστάμενα προβλήματα, αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε στις 30 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Αναντολού".
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Ερντογάν "διατύπωσε σειρά προτάσεων για τη δημιουργία δυνατοτήτων συνεργασίας" και υπογράμμισε ότι "η γραμμή μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες, είναι από τις προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής".
Στην επιστολή ο Ερντογάν εκφράζει την ελπίδα ότι με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, μπορεί να δοθεί νέα ώθηση στη διμερή συνεργασία και το διάλογο που υπάρχει εδώ και δέκα χρόνια και δηλώνει την ικανοποίησή του για το γεγονός της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συνόδου υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Την επιστολή του πρωθυπουργού της Τουρκίας, η οποία απευθύνεται προσωπικώς στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ενεχείρησε προχθές Δευτέρα ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, κ.Μεχμέτ Χασάν Γκογκούς, στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα.
ΝΔ: Γιατί η κυβέρνηση λησμόνησε να ενημερώσει;
Σε δηλώσεις σχετικά με την επιστολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
"Ο Ελληνικός λαός πληροφορείται σήμερα από τον τουρκικό Τύπο ότι ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, έχει λάβει επιστολή του Τούρκου ομολόγου του με συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση-απασχολημένη με την επί παντός επιστητού επικοινωνιακή πολιτική της- λησμόνησε να ενημερώσει για κάτι τόσο «δευτερεύον», όπως η αλληλογραφία Ερντογάν - Παπανδρέου. Υπενθυμίζουμε ότι η αναγκαία εθνική συναίνεση στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, που πάντα επιδίωξε η ΝΔ βασίζεται και προϋποθέτει ουσιαστική ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, της Βουλής των Ελλήνων, του Ελληνικού λαού."