Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14.11.09

Σκόπια: Νέα Κυβέρνηση θα επιλύσει το ζήτημα το ονόματος;

Η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, σύμφωνα, με απογευματικό άρθρο του Гоце Михајлоски (13/11)που δημοσιεύεται στο σκοπιανό Α1, και έχει τον πιο πάνω υπέρτιτλο, δεν φοβάται σενάρια που αναφέρονται σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με την αντιπολίτευση αν η χώρα δεν λάβει καθοριστική ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.
Ο Γκρουέφσκι μετά την ανακοίνωση του κεντροαριστερού κόμματος SDSM το οποίο αναφέρεται σε ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησής του, δήλωσε πως δεν ελπίζει να φθάσουν τα πράγματα σε ρήξη με την αντιπολίτευση «δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο», είπε σε σχετική ερώτηση.
Ο εκπρόσωπος του SDSM (Социјалдемократски сојуз на Македонија) δήλωσε ότι το κόμμα του αντιτίθεται στην πολιτική του Γκρουέφσκι, και αν δεν επιτευχθεί η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. θα αντιδράσει δυναμικά.
Όπως εξήγησε αυτό δεν σημαίνει πως ζητάει πρόωρες εκλογές αλλά την εντολή μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα κλείσει το ζήτημα της ονομασίας.
Διευκρίνισε μάλιστα πως το αλβανικό κόμμα DUI του Αχμέτι θα παραμείνει στη μεταβατική κυβέρνηση για την ένταξη της χώρας στις Ευρωατλαντικές δομές.
Ο Αχμέτι, πάντως, μετά από συνάντηση που είχε με τον Τσερβενκόφσκι δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είναι σύμφωνο στην ιδέα των πρόωρων εκλογών.