Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19.11.09

Ομογενής γερουσιαστής και η εκκλησία Σαϊεντολογίας

Εκκλησία με «εγκληματική δράση»;

Ο ομογενής ανεξάρτητος γερουσιαστής

Ο ομογενής ανεξάρτητος γερουσιαστής

18 Nov 2009

H Εκκλησία της Σαϊεντολογίας κατηγόρησε τον ομοσπονδιακό ανεξάρτητο ομογενή γερουσιαστή Νίκο Ξενοφώντα, για κατάφωρη παραβίαση του ασύλου που τού προσφέρει η βουλή.

Ο γερουσιαστής Ξενοφών, από το βήμα της αυστραλιανής γερουσίας, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας την οποία κατηγόρησε για «εγκληματική δράση».

«Έχω επιστολές πρώην οπαδών της που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα κακοποίησης, φυλακίστηκαν άδικα και υποχρεώθηκαν σε αμβλώσεις», είπε ο ομογενής γερουσιαστής, ο οποίος πρόσθεσε ότι έδωσε τις επιστολές στην αστυνομία για να διεξάγει σχετική έρευνα ενώ ζήτησε να συσταθεί και ανεξάρτητη γερουσιαστική επιτροπή για να ερευνήσει τις καταγγελίες.

«Ανησυχώ βαθύτατα για την οργάνωση αυτή και τις επιπτώσεις που έχει στα μέλη της», είπε ο γερουσιαστής Ξενοφών.
Η εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, Βιρτζίνια Στιούαρτ, εξέφρασε την κατάπληξή της για τις καταγγελίες του γερουσιαστή.

«Εμάς δεν μας πλησίασε κανείς», είπε και πρόσθεσε:
«Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον γερουσιαστή Ξενοφώντα, πριν λίγους μήνες, όταν έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση για την Εκκλησία μας, αλλά μάς απέφυγε».
Ο γερουσιαστής Ξενοφών είπε στην γερουσία ότι «πρόκειται για μια οργάνωση με εγκληματική δραστηριότητα, που κρύβεται πίσω από την πίστη. Θέλουμε μια τέτοια οργάνωση που εκβιάζει τα μέλη της να ευεργετείται με φοροαπαλλαγές;».

Η επικεφαλής της Εκκλησίας στην Αυστραλία, Βίκυ Ντάσταν, είπε ότι προφανώς οι καταγγελίες στηρίζονται σε κάποιον δυσαρεστημένο πιστό αλλά ο κ. Ξενοφώντας δεν τις έλεγξε.
«Έκανε κατάχρηση του βήματος της γερουσίας όπου μπορεί να προβεί σε καταγγελίες χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο δίωξης για δυσφήμιση», είπε.

http://neoskosmos.com/news/el/node/4602