Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19.11.09

Η στήριξη Σερβίας ενοχλεί τα Σκόπια

Ενόχλησε η δήλωση Γέρεμιτς

Δυσαρέσκεια στην ΠΓΔΜ για τη σερβική στήριξη στις ελληνικές θέσεις για την ονομασία

ΑΠΕ
Ο Δημήτρης Δρούτσας με τον Βουκ Γέρεμιτς την Τετάρτη στο Βελιγράδι
Σκόπια



Βαθιά απογοητευμένος για τη διαβεβαίωση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς ότι η Ελλάδα «μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη του Βελιγραδίου» σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας δηλώνει μέσω του επιτελείου του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Εκπρόσωποι του επιτελείου του Γκιόργκι Ιβάνοφ δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ, ότι ο πρόεδρος της χώρας εξέφρασε τη λύπη του επειδή οι «ατυχείς» αυτές δηλώσεις συνέπεσαν με την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σέρβος ομόλογός του Μπόρις Τάντιτς να παραστεί στην κηδεία του Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ παρέστη την Πέμπτη στην κηδεία του Παύλου, αλλά ακύρωσε τη συμμετοχή του στη δεξίωση που παρέθεσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών για όλους τους ξένους αξιωματούχους. Πάντως, αργότερα εντός της ημέρας ο Γκιόργκι Ιβάνοφ αναμένεται να συναντηθεί με τον Μπόρις Τάντιτς.

Η σερβική στήριξη στις ελληνικές θέσεις δόθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Βελιγράδι ο Δημήτρης Δρούτσας με τον Βουκ Γέρεμιτς, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στα Βαλκάνια.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας ο Βουκ Γέρεμιτς εξέφρασε την «πλήρη κατανόηση της Σερβίας στη θέση της Ελλάδας για την ΠΓΔΜ» και πρόσθεσε ότι η Αθήνα «μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη του Βελιγραδίου σε αυτό θέμα».

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, παράλληλα, την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1076689&lngDtrID=244