Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13.11.09

Xιονοθύελλα χτυπά τη βόρεια Κίνα

Αγώνας για να απομακρυνθεί ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο από χιονισμένο δρόμο της Σιτζιατζουάνγκ, πρωτεύουσας της επαρχίας Χεμπέι, στη βόρεια Κίνα. Η επαρχία δέχθηκε βαρειές χιονοπτώσεις την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 και οι τοπικές αρχές σήμαναν συναγερμό. [Photo:Xinhua]

Σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν πολλά μέρη της βόρειας Κίνας, προκαλώντας θανατηφόρα ατυχήματα στους δρόμους, κλείσιμο αυτοκινητόδρομων και αποκλεισμό χιλιάδων επιβατών σε μεγάλα αεροδρόμια.
Πολλές επαρχίες της βόρειας Κίνας αντιμετωπίζουν ήδη για δεύτερη μέρα την κακοκαιρία, που έχει παραλύσει όλες τις μεταφορές, δήλωναν την Τετάρτη οι τοπικές αρχές.
Στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας το χιόνι έφτασε τα 48 εκατοστά ύψους, την Τετάρτη σε ορισμένες περιοχές. Ήταν η βαρύτερη χιονόπτωση στην πόλη από το 1955, οπότε άρχισε να τηρείται μετεωρολογικό αρχείο στην πόλη. Δημοτικά και Γυμνάσια παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη, 24 πτήσεις ακυρώθηκαν, 21 έγιναν με καθυστέρηση και μόνο τρεις πτήσεις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιτζιατζουάνγκ. Χιόνι έπεσε επίσης στην πρωτεύουσα Πεκίνο .
Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο σήμανε συναγερμό, προβλέποντας βαρειές χιονοπτώσεις στη βόρεια, κεντρική και ανατολική Κίνα, από την Τετάρτη το απόγευμα μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι.
Λόγω του συναγερμού, τμήματα των υπηρεσιών των σιδηροδρόμων, επικοινωνιών, ηλεκτροπαραγωγής και μεταφορών κλήθηκαν να εντατικοποιήσουν την συντήρηση των οδών, σιδηροδρόμων και εγκαταστάσεων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ στους πολίτες έγιναν συστάσεις να περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητές τους.