Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21.12.09

Χρυσοχοΐδης:«Είμαστε αποφασισμένοι να σφραγίσουμε τα σύνορα»!

Του ΝΙΚΟΥ ΔΕΜΙΣΙΩΤΗ

«Έτριξε» τα δόντια στην Τουρκία χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμα και να κλείσει τα σύνορα της χώρας -θαλάσσια και χερσαία- στην περίπτωση που η γειτονική χώρα δεν συμμορφωθεί με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη φύλαξη των συνόρων της που αποτελούν πέρασμα χιλιάδων παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη!
Ο κ. Χρυσοχοΐδης παραχώρησε χθες κοινή συνέντευξη Τύπου με το διευθυντή της Frontex, Illka Latinen ο οποίος -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε ότι το 75% των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη από τις ασιατικές και τις αφρικανικές χώρες έχουν ως… πέρασμα τα τουρκικά παράλια και από εκεί περνούν στη χώρα μας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να σφραγίσουμε τα σύνορα της χώρας μας, θαλάσσια και χερσαία, στην περίπτωση που η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με τις συστάσεις που έχουν γίνει προκειμένου να ενταχθεί στη Frontex» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος στη συνέχεια σημείωσε πως: «Η παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή της Frontex στην Ελλάδα δείχνει την αυξημένη ευαισθησία της Ε.Ε. στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την προσπάθεια που θα κάνουν οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. από κοινού, για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα, το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει. Είμαστε ακρίτες. Φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης και για να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στην αποστολή μας χρειαζόμαστε τη συνδρομή των κρατών-μελών της Ένωσης».

Στα πρότυπα του FBI

Παράλληλα, στο περιθώριο της συγκεκριμένης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η νέα «υπερ – υπηρεσία» της ΕΛ.ΑΣ. που θα λειτουργεί στα πρότυπα του FBI και θα περιλαμβάνει τη Δίωξη Οικονομικών Εγκλημάτων και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, θα ασχοληθεί και με το λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά και παράνομων προμηθειών στα νοσοκομεία! Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης από το λαθρεμπόριο καυσίμων το κράτος ζημιώνεται με πέντε δισ. ευρώ κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας επίσης ότι τεράστια είναι και τα ποσά που σπαταλώνται στις προμήθειες των νοσοκομείων, χωρίς νόμιμη αιτία…
Αυτή η απόφαση ελήφθη, όπως διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ενώ πρόσθεσε πως το ειδικό αυτό σώμα θα στελεχωθεί με τη διαδικασία του επείγοντος από ειδικούς σε διάφορους τομείς, δηλαδή από εφοριακούς, από ειδικούς στα συστήματα πληροφορικής, στη λογιστική και σε όποια άλλη ειδικότητα κρίνεται απαραίτητη. Η νέα αυτή υπηρεσία υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου και στον 7ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη εκτιμούν ότι αν αυτή λειτουργήσει όπως την προγραμματίζουν, θα αποφέρει περί τα 10 δισ. μέχρι το τέλος του 2010! Η υπηρεσία θα εστιάσει τη δράση της σε εστίες διαφθοράς στο Δημόσιο, όπως οι Πολεοδομίες, οι Εφορίες, τα Ταμεία κ.ά. Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Χρυσοχοΐδης για το αν συμφωνεί με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε προχθές ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι αυτά είναι μέτρα σωτηρίας της Ελλάδας. «Είναι μέτρα ευθύνης που δεν είναι ούτε γιατροσόφια ούτε μερεμέτια, δεν είμαστε εκκαθαριστές της πτώχευσης. Είμαστε μεταρρυθμιστές», σημείωσε.

εφημ. Απογευματινή