Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5.12.09

Έρχεται και η πιστωτική ΠΑΣΟΚ

Η κάρτα θα έχει χαμηλό πιστωτικό όριο και ουσιαστικά θα αποτελεί «κάρτα κατανάλωσης» με εκπτώσεις σε αλυσίδες καταστημάτων με τα οποία θα είναι συμβεβλημένη η τράπεζα που θα τη χορηγήσει

Το 2010 τα έσοδα από τις συνδρομές των μελών θα ανέλθουν σε 8- 9 εκατ. ευρώ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ


«Δεν μπορώ να φανταστώ  πώς θα καλύπταμε τα έξοδα  δύο εκλογικών αναμετρήσεων μέσα στην ίδια χρονιά» τόνισε ο γενικός διευθυντής  του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αναφέροντας ότι  τα 4 εκατ. ευρώ από την είσπραξη συνδρομών με τις  κάρτες μελών «αξιοποιήθηκαν» στην κάλυψη των εκλογικών εξόδων σε επίπεδο περιφέρειας και στην ενίσχυση των περιφερειακών οργανώσεων
Γράμμα από το ΠΑΣΟΚ θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες 150.000 πολίτες. Θα εμπεριέχει την «πράσινη» κάρτα μέλους του Κινήματος, η οποία θα ισχύει εφ΄ όρου ζωής για τους κατόχους της εφόσον ικανοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η κάρτα αποστέλλεται σε όσους από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν για την ανάδειξη αρχηγού του 2007 ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιπποκράτους να «επισημοποιήσουν» τις σχέσεις τους με το Κίνημα.

Η κάρτα μέλους δεν χρειάζεται ανανέωση, αφού περιλαμβάνει κωδικό και bar code που ενεργοποιείται κάθε φορά που ο κάτοχός της καταβάλλει το ποσό που οφείλει για την ετήσια συνδρομή. Φιλοδοξία της Ιπποκράτους είναι το 2010 οι κάρτες που θα αποσταλούν στους δικαιούχους να φθάσουν τις 250.000, κάτι που σημαίνει ότι στους επίσημους καταλόγους του το ΠΑΣΟΚ θα έχει εγγεγραμμένα τουλάχιστον 250.000 μέλη. Για το ΠΑΣΟΚ, η αποστολή καρτών στα μέλη του συνεπάγεται αυτομάτως και νοικοκύρεμα των οικονομικών του. Μέσα στο 2009 η Ιπποκράτους συγκέντρωσε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από την είσπραξη συνδρομών, ενώ το 2010 τα έσοδα του ΠΑΣΟΚ από τις οικονομικές υποχρεώσεις των μελών του εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 8- 9 εκατομμύρια ευρώ!

250.000 μέλη. Τον επόμενο χρόνο, κι όταν τα επίσημα μέλη του ΠΑΣΟΚ φθάσουν τα 250.000,

αναμένεται να αρχίσει και το πρόγραμμα απόκτησης πιστωτικής κάρτας του Κινήματος. Η εν λόγω κάρτα θα έχει ένα σχετικά χαμηλό πιστωτικό όριο της τάξης των 3.000- 4.000 ευρώ και ουσιαστικά θα αποτελεί «κάρτα κατανάλωσης», αφού οι κάτοχοί της θα έχουν σημαντικές εκπτώσεις σε αλυσίδες καταστημάτων (είδη τροφίμων, ένδυσης, πρακτορεία ταξιδίων κ.ά.) με τα οποία θα είναι συμβεβλημένη η τράπεζα η οποία θα αναλάβει τη χορήγηση των καρτών. Τις συγκεκριμένες κάρτες θα αποκτήσουν μόνο όσοι επιθυμούν και υποβάλουν σχετικό αίτημα και εφόσον φυσικά το πιστωτικό ίδρυμα εγκρίνει την αίτησή τους. Ήδη το ΠΑΣΟΚ θα στείλει την ερχόμενη άνοιξη νέα πρόσκληση προς τις τράπεζες να του καταθέσουν προσφορές για τη χορήγηση πιστωτικών καρτών.


«Πράσινα» και τα δύο κτίρια

Συνεχίζεται το «πρασίνισμα» του κτιρίου επί της Ιπποκράτους, καθώς οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ ήδη άρχισαν τις διαδικασίες για απόκτηση πιστοποίησης όσον αφορά την εκπομπή ρύπων.

Ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και για το νέο κτίριο του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα στεγαστεί στην συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου (κοντά στο μνημείο Γρηγόρη Λαμπράκη) και θα είναι έτοιμο έως το καλοκαίρι. Το κόστος της «πράσινης» προετοιμασίας του εν λόγω κτιρίου ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.