Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30.12.09

Αβορίγινες: Πιθανόν οι πρώτοι αστρονόμοι του πλανήτη

To αστέρι στο κέντρο. Έπεσε στην περιοχή του μεγάλου φιδιού

To αστέρι στο κέντρο. Έπεσε στην περιοχή του μεγάλου φιδιού Kulaia

30 Dec 2009

Οι Αβορίγινες πολύ πιθανόν να είναι οι πρώτοι αστρονόμοι, σύμφωνα με αυστραλό επιστήμονα που βρήκε ότι πολλά στοιχεία στις αρχαίες ιστορίες των ιθαγενών της Αυστραλίας τις επονομαζόμενες Dreamtime Stories τεκμηριώνονται και επιστημονικά.

Ο υποψήφιος για διδακτορικό Αστρονομίας Duane Hamacher από το πανεπιστήμιο Macquarie του Σίδνεϊ, άρχισε να ερευνά έναν στρογγυλό κρατήρα στην κοιλάδα Palm τον οποίο εντόπισε με την βοήθεια του Google Earth και ιστορίες Αβοριγίνων.

Σε αρχαίες ιστορίες των Αβοριγίνων αναφέρεται ότι ο κρατήρας αυτός δημιουργήθηκε από την πτώση αστεριού κάτι που ο Ηamarcher με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων που επισκέφθηκαν τον κρατήρα, επιβεβαίωσαν.

«Η έρευνά μου στηρίχθηκε αρχικά σε ιστορίες από την εποχή Dreamtime» αναφέρει ο αστρονόμος. «Σε πολλές αρχαίες ιστορίες Αβοριγίνων γίνεται λόγος για αστέρια που έπεφταν με πολύ θόρυβο από τον ουρανό. Στηρίχθηκα σε κάποιες από αυτές τις ιστορίες για να υπολογίσω την περιοχή που μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο και κατέληξα στην κοιλάδα Palm στην Νότια Επικράτεια. Μία από αυτές τις ιστορίες και δεν είναι η μόνη ανέφερε ότι ένα γιγαντιαίο αστέρι έπεσε σε μία λιμνούλα που στην ιστορία ονομάζεται Puka σε μία κοιλάδα όπου ζούσε το μεγάλο φίδι Kulaia. Αυτή η ιστορία σε συνδυασμό με άλλες με οδήγησε στην κοιλάδα Palm. Παρατήρησα με την βοήθεια του Google Earth ότι όντως στην περιοχή υπάρχει κρατήρας και μαζί με γεωφυσικούς επισκεφθήκαμε τον χώρο. Όντως διαπιστώσαμε ότι ο κρατήρας προκλήθηκε από την πτώση μετεωρίτη».

http://neoskosmos.com/news/el/node/5378