Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3.12.09

"Κρίση" είναι λέξη των φτωχών...

Το σπιτάκι που πουλήθηκε $25 εκατ.

Το σπιτάκι που πουλήθηκε $25 εκατ.

Ο ελληνικής καταγωγής κτηματομεσίτης, Ρος Σάββας, πούλησε το ακριβότερο μέχρι σήμερα σπίτι στην Μελβούρνη, μία σπιταρώνα εφτά κουζινών και 12 τουαλετών στην θαλερή και «ακριβοθώρητη» περιοχή Hawthorn. Σύμφωνα με τον ομογενή κτηματομεσίτη οι υποψήφιοι αγοραστές της έπαυλης προέρχονταν από κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά το σπίτι τελικά κατέληξε στα χέρια μελβουρνιώτη επιχειρηματία που πλήρωσε $25 εκατ. για να το κάνει δικό του.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της έπαυλης που όπως και να το κάνουμε τώρα «τρίβει τα χέρια» του από ικανοποίηση είναι ο γνωστός ιδιοκτήτης πολλών οίκων ευγηρίας κ. Κλίντον Κέισι. Όσο για τον αγοραστή ο ομογενής κτηματομεσίτης από το κτηματομεσιτικό γραφείο Κay & Burton αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Τώρα κερδισμένο από αυτήν την μαμούθ πώληση, βγαίνει και το κτηματομεσιτικό γραφείο, το οποίο θα λάβει προμήθεια άνω του μισού εκατομμυρίου δολαρίων, $550,000 για την ακρίβεια.
Η νέα τιμή ρεκόρ για σπίτι στην Μελβούρνη, αφήνει κατά πολύ πίσω το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε σπίτι στην περιοχή Stonington το οποίο αγοράστηκε από τον έμπορο έργων τέχνης κ. Ροντ Μένζις έναντι $18 εκατ. το 2007.

Τέλος για να μην χάνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί τον… μπούσουλα με τέτοια ποσά, να αναφέρουμε ότι σήμερα η μέση τιμή αγοράς κατοικίας στην Μελβούρνη είναι κάπως πιο συμφέρουσα από αυτή της σπιταρόνας στο Hawthorn έστω και αν αυτές οι κατοικίες δεν έχουν 12 τουαλέτες, και φτάνει τις $480.000.

http://neoskosmos.com/news/el/node/4886