Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.12.09

Ο δρόμος της Τουρκίας στην Ευρώπη περνά από την Κύπρο

Σε εξαιρετικό Σεμινάριο Εξωτερικής Πολιτικής εξελίχθηκε η εκδήλωση με θέμα:

Τουρκία-Ευρώπη: Διλήμματα και στρατηγική,

την οποία οργάνωσε ο Πολιτικός Όμιλος για την Δημοκρατία και την Πατρίδα, στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος: Οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου Νεοκλής Σαρρής και Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, οι δημοσιογράφοι, Γιώργος Δελαστίκ και Σταύρος Λυγερός, ο πρέσβης επί τιμή Μάνος Μεγαλοκονόμος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Στέλιος Παπαθεμελής. Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής φιλοσοφίας Δημήτριος Τρυφιάτης.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών, διακρίθηκαν από έντονο πατριωτικό παλμό, πολιτική σωφροσύνη, βαθειά γνώση και ακριβοδίκαιη αγανάκτηση για την κατευναστική και άκρως επικίνδυνη ελληνική εξωτερική πολιτική η οποία, ενισχύει τα συμφέροντα της Τουρκίας και όχι αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν πως η Τουρκία προσβλέπει όχι στον εξευρωπαϊσμό της αλλά στην τουρκοποίηση της Ευρώπης.

Με δεδομένο ότι, η Τουρκία δεν τηρεί συμφωνίες που έχει υπογράψει στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαδικασιών, οι εισηγητές συμφώνησαν επίσης ότι, η Ελλάδα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και ξεπερνώντας τα φοβικά της σύνδρομα, να πει όχι στην ένταξη της Τουρκίας εκτός και αν η Τουρκία αποσύρει τώρα τα στρατεύματά της και τους εποίκους από την Κύπρο, και αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.