Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4.12.09

Το «mycybertwin», εφεύρεση Ελληνοαυστραλού

Διαδικτυακή... κλωνοποίηση
Με την πρωτοπόρο εφεύρεση mycybertwin του Ελληνοαυστραλού προγραμματιστή Γιάννη Ζάκου

Της Ιωαννας Φωτιαδη

Μήπως έχετε κουραστεί να περνάτε τη μέρα σας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή προσπαθώντας να ανταποκριθείτε στις διαδικτυακές σας υποχρεώσεις; Τώρα, ο «διαδικτυακός» σας εαυτός είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει! Το «mycybertwin», εφεύρεση του Ελληνοαυστραλού προγραμματιστή κ. Γιάννη Ζάκου, έχει έρθει για να λύσει κυριολεκτικά τα χέρια ιδιωτών, αλλά και εταιρειών. «Ο εικονικός κλώνος μας ζει στο ίντερνετ 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, είναι πάντα online και μας εκπροσωπεί όταν εμείς δεν είμαστε διαθέσιμοι» εξηγεί ο κ. Ζάκος.

Χρειάζεται να αφιερώσετε αρκετές μέρες για την εκπαίδευση του διαδικτυακού σας εαυτού, ώστε τελικά να μπορεί να σας εκπροσωπεί επαξίως. Μέσα από μια σειρά επιλογών ξεχωρίζετε την προσωπικότητα που είναι πιο κοντά στη δική σας π.χ. «πονηρός και έξυπνος ή ετοιμόλογος και αυθόρμητος;».

Η «εκπαίδευση» θεωρείται καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία… «Μαθαίνοντάς στο «δίδυμό» σου, ποιος είσαι, τι πιστεύεις και πώς αντιδράς, ανακαλύπτεις συχνά τον ίδιο σου τον εαυτό», παρατηρεί ο κ. Ζάκος.

Το πρόγραμμα έχει εφαρμογές τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική ζωή. Στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. «Εξηγείς στο ”δίδυμο” σου τι στάση κρατάς σε μια σειρά ζητημάτων που προκύπτουν στην επαγγελματική ζωή», λέει στην «Κ» ο κ. Γιάννης Ζάκος. Οταν ο αληθινός χρήστης επανέρχεται στη θέση του, μπορεί να δει λεπτομερώς όλα όσα «συνέβησαν», ενώ εκείνος απουσίαζε… Οσον αφορά τις προσωπικές σχέσεις τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα. Η χρήση του κλώνου στις προσωπικές σχέσεις δεν είναι τόσο τρομακτική όσο ακούγεται, σύμφωνα πάντα με τον εφευρέτη του προγράμματος. «Ο χρήστης μπορεί να ενημερώνει τον συνομιλητή του ότι μιλάει με τον εικονικό εαυτό του – αυτό άλλωστε είναι και η θέση της εταιρεία μας», διευκρινίζει ο πατέρας του mycybertwin. «Η εφαρμογή του προγράμματος στις διαπροσωπικές σχέσεις, προσομοιάζει με το facebook, μόνο που είναι πιο διαδραστικό!», προσθέτει. Ο ίδιος έχει φυσικά το δικό του «κλώνο». «Αντί να έχω φτιάξει μια ιστοσελίδα με πληροφορίες για την εφεύρεση, κάτι πολύ βαρετό και συνηθισμένο, έχω τον διαδικτυακό μου εαυτό, που απαντά όπως πρέπει σε χιλιάδες e-mails που λαμβάνω καθημερινά», εξηγεί.

Και αν κάποιος θελήσει να εκμεταλλευτεί τον διαδικτυακό μας εαυτό και αρχίσει τις αδιάκριτες ερωτήσεις; «Αν έχεις δώσει μια έξυπνη προσωπικότητα στο «δίδυμό» σου θα μπορέσει να ξεφύγει από την παγίδα του συνομιλητή», τονίζει ο κ. Ζάκος. «Θεωρώ ότι το πρόγραμμα προάγει την ανθρώπινη επικοινωνία. Αν όχι μεταξύ συγγενών ή φίλων, σίγουρα μεταξύ αγνώστων. Αν θέλεις να γνωρίσεις κόσμο, αφήνεις να μιλά ο διαδικτυακός σου εαυτός με 1.000 άτομα και μετά με την ησυχία σου επιλέγεις εσύ τους δέκα που προτιμάς να γνωρίσεις ο ίδιος», υπογραμμίζει.

Σήμερα περίπου 30.000 άνθρωποι και εταιρείες παγκοσμίως χρησιμοποιούν το πρόγραμμα, που προς το παρόν διατίθεται μόνο στα αγγλικά. Πρώτοι πελάτες του ομογενή προγραμματιστή ήταν οι τράπεζες της Αυστραλίας. Εγκατέστησαν στα τμήματα onilne εξυπηρέτησης πελατών cybertwins και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά! Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο ότι ο διαδικτυακός κλώνος, έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται περισσότερα δεδομένα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να «πείθει» τον πελάτη.

Από τον Φεβρουάριο του 2008 η εταιρεία του κ. Ζάκου συνεργάζεται με τη ΝASA, η οποία τοποθέτησε το νέο τεχνολογικό επίτευγμα μέσα στο διαστημόπλοιο «Φοίνικας» που βρίσκεται στον Αρη. Αν θέλετε και εσείς να μάθετε, αν στον Αρη βρέθηκε πάγος ή νερό, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mycybertwin.com και στη συνέχεια έχετε ανοικτή επικοινωνία με Αρη κάνοντας κλικ στο «nasa’s phoenix cybertwin».



__________