Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.1.10

Ταξιδιωτική οδηγία από ΗΠΑ: Δίνουν εικόνα Βαγδάτης για την Ελλάδα !


Image
Και μέσα σε όλα τα προβλήματα ήρθαν οι ΗΠΑ και εξέδωσαν νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, αναφέροντας "αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων"!

Φαίνεται ότι η έκρηξη στη Βουλή ήταν η αφορμή για να εκδοθεί η οδηγία, αφού γίνεται ειδική αναφορά σε αυτή με την επισήμανση ότι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συχνάζουν τουρίστες, στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στο γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία, άλλες κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές αμερικανικές και ελληνικές επιχειρήσεις, όπως και η Πρεσβεία των ΗΠΑ, έχουν δεχθεί επιθέσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Στο δελτίο επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι το σημείο εισόδου από το Νότο και την Ανατολή προς τις χώρες που είναι μέλη της συνθήκης Σένγκεν, αλλά "λόγω μεγάλης ακτογραμμής η πιθανότητα ξένοι τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας είναι αυξημένη".

Μάλιστα επισημαίνεται ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και εκρήξεων είναι πολύ μικρό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος απωλειών.

Αναφορά γίνεται σε πρόσφατες επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων που έγιναν με ποικίλους τρόπους: χρήση βομβών μολότοφ, μικρά ή αυτόματα όπλα, όπως και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Κάνοντας μνεία στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στα επεισόδια που ακολούθησαν, το δελτίο αναφέρει απεργίες και διαδηλώσεις, σημειώνοντας όμως ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο του νόμου χωρίς να παρατηρούνται ακρότητες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr