Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10.1.10


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ στα νεοΑΝΑΝικά σχέδια Τουρκοποίησης της Κύπρου
Εκδήλωση που έχει καταστεί θεσμός αφού γίνεται αδιάκοπα εδώ και τριάντα χρόνια είναι η Γιορτή της Βασιλόπιτας που οργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.
Η εκδήλωση γίνεται το επόμενο Σάββατο 16/1 στις 6 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη.
Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Κύπρο μας. Θέμα: ΟΧΙ στα νεοΑΝΑΝικά σχέδια τουρκοποίησης της Κύπρου.
Θα μιλήσουν ο Γιώργος Λιλήκας, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Τάσσου Παπαδόπουλου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής.

Νυκτερινό πραξικόπημα της κυβέρνησης

Το νυκτερινό νομοθετικό πραξικόπημα και ως διαδικασία και ως ουσία τραυμάτισε βαριά την αξιοπιστία της Κυβερνήσεως και δυστυχώς του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Εφ' εξής καμία διαβεβαίωσή τους και η πιο αληθινή δεν πρόκειται να γίνει πιστευτή. Και αυτό θα έχει σοβαρότατες συνέπειες στην αποτελεσματικότητα των μέτρων και εκείνων ακόμη που θα είναι σωστά.
Βασική αρετή μιας ευνομούμενης πολιτείας είναι η ασφάλεια δικαίου. Γι' αυτό οι νόμοι της « ορίζουν περί του μέλλοντος και δεν έχουν αναδρομική ισχύ ».
Η αναδρομικότητα και ιδίως ο τρόπος με τον οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση επιχειρείται δεν πρόκειται να ωφελήσει ποσώς τους ταμιευτικούς στόχους της ρύθμισης, αφού οι πολίτες για μακρό διάστημα από τώρα θα πάψουν να προβαίνουν σε γονικές παροχές εν αναμονή αλλαγών. Αλλά κυρίως η ρύθμιση αυτή συνεπιφέρει ανήκεστο βλάβη στη σχέση κράτους - πολίτη. Και την εντιμότητα αυτής της σχέσης κατ' εξοχήν τώρα τη χρειάζεται το Κράτος για να βγει από το αδιέξοδο.