Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7.2.10

Θα μιλάμε με το κινητό σε ...6.000 γλώσσες!



Αυτό που θα μπορούσε, μόνο, να ονειρευτεί κανείς, έρχεται σε λίγο...
Το Google βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης του πρώτου κινητού τηλεφώνου που θα είναι σε θέση να μεταφράζει στιγμιαία μια ξένη γλώσσα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times» η αμερικανική ομάδα Google αναπτύσσει πρόγραμμα για το σκοπό αυτό και ένα βασικό σύστημα θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία σε δύο –τρία χρόνια.

Το Google έχει ήδη διαμορφώσει ένα πρόγραμμα αυτόματου μεταφραστή κειμένων όπου καθημερινά μεταφράζονται εκατομμύρια ιστοσελίδες σε διάφορες γλώσσες. Το υπάρχον πρόγραμμα καλύπτει 52 γλώσσες.

Με την ανάπτυξη των υφιστάμενων τεχνολογιών για την αναγνώριση ομιλίας και της άμεσης μετάφρασης, το Google προσπαθεί να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στις επικοινωνίες μεταξύ των 6.000 γλωσσών που μιλιούνται σε όλον τον κόσμο.

«Αυτό που προσπαθούμε τη στιγμή αυτή», λέει, ο προϊστάμενος της μεταφραστικής υπηρεσίας του Google, «είναι η μεταφραστική φωνή να είναι προσομοιωμένη με τη φωνή του χρήστη. Ο καθένας έχει τη δική χροιά, προφορά και παράγει διαφορετικό ήχο.
"Η φωνή του μεταφραστή θα προσομοιάζει με τη φωνή του κατόχου του τηλεφώνου. Έτσι η φωνή που θα ακούει κάποιος θα γνωρίζει από ποιον προέρχεται, εφόσον υπάρχει στη λίστα του τηλεφώνου του»...
Το κινητό τηλέφωνο θα καταστεί, έτσι, ένα απαραίτητο εργαλείο για παγκόσμια επικοινωνία, αδρανοποιώντας κατά κάποιο τρόπο τη χρονοβόρα διαδικασία εκμάθησης δύσκολων γλωσσών.