Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4.2.10

Τηλεφωνική συνομιλία Ν. Γκρούεφσκι- Γ. Παπανδρέου
Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε χθες και πρότεινε συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία εξετάσθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, μεταξύ άλλων, αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση στις δύο χώρες, καθώς και γι' άλλα θέματα διμερούς και περιφερειακού χαρακτήρα.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναφέρεται ακόμη ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεων και της ώθησης της διαδικασίας για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε μετά τη χθεσινή επιστολή του κ. Γκρούεφσκι προς τον κ. Παπανδρέου, στην οποία περιέχεται πρόσκληση για συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών στην ΠΓΔΜ, ή σε άλλο μέρος το οποίο θα μπορούσε προσδιοριστεί από κοινού, στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών σχέσεων και των προσπαθειών για την επίλυση του μοναδικού ανοιχτού ζητήματος μεταξύ των δύο χωρών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Hμερομηνία : 03-02-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.