Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22.2.10

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ

Από το blog:GREECE PRESS



Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Χόνγκ Κόνγκ. Πλήθος πιστών, διαφόρων Έθνικοτήτων, κατέκλυσε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και συμμετείχαν ενεργά στην τέλεση των Ακολουθιών αφού έψαλαν τους ύμνους της Εορτής σε διάφορες γλώσσες.

Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ.Νεκτάριος, ο οποίος προ της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων αναφέρθηκε στο ιστορικό της Εορτής, στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας για τις ιερές εικόνες και την ιδιαίτερη σημασία της εορτής για την ιεραποστολική παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν και οι Προξενικές και Λιμενικές Αρχές της Ελλάδος στο Χόνγκ Κόνγκ, καθώς και οι Προξενικές Αρχές άλλων Ορθοδόξων χωρών. Σημειώνεται ότι η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Άπω Ανατολής ιδρύθηκε το 996 με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και παρά τις ποικίλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εργάζεται ιεραποστολικά σε 23 χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχοντας ιδρύσει 45 Ορθόδοξες Κοινότητες, στις οποίες διακονούν 32 Ορθόδοξοι Κληρικοί.

Παράλληλα με το ιεραποστολικό έργο δραστηριοποιείται και στην φιλανθρωπία με την κατασκευή και λειτουργία Σχολείων, Κλινικών, Ορφανοτροφείου, Οικοτροφείων και πολλών άλλων Ιδρυμάτων και προγραμμάτων, πού αποτελούν μαρτυρία χριστιανικής ανιδιοτελούς αγάπης στους «ελαχίστους αδελφούς» του Κυρίου μας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://elladacom1.blogspot.com/2010/02/blog-post_8372.html